Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Лобда" знову тріумфує на турнірі серед журналістів (ВІДЕО)
08:31
"Лобда" знову тріумфує на турнірі серед журналістів (ВІДЕО)
Благодійний турнір із мініфутболу з нагоди Дня журналіста став уже 22-им за ліком.

Уже вдруге в умовах війни і вдвадцятьдруге загалом журналісти краю зібралися на традиційний (нині ще й благодійний) турнір із мініфутболу пам’яті відомих футболістів Закарпаття Карла Олага й Дмитра Калинича (ідея змагань належить нинішньому голові Закарпатського обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України Василю Гаджезі).

Організаторами (які, зокрема, забезпечили нагороди) уже традиційно виступили Закарпатська обласна організація профспілки працівників культури в особі голови Наталії Товтин, Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України (голова Віталій Мещеряков), Закарпатська асоціація футболу (голова Іван Дуран) та Закарпатське обласне відділення Національного олімпійського комітету (керівник Іван Риляк). Окремо слід подякувати й управлінню у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради (очільниця Алла Чернобук), яке також долучилося до організаторів і виділило свої нагороди, а також працівникам КУ «Стадіон «Авангард» Ужгородської міської ради» (директор Василь Качур, він же заступник голови ЗАФ) – чудово підготували турнір організаційно, технічно та для спілкування колег, котрі давно разом так не збиралися.

За призові місця суперничали 4 команди. Але спочатку вони вишикувалися для офіційного відкриття, у якому взяли участь міський голова Богдан Андріїв, Н.Товтин, В.Качур, А.Чернобук, Петро Милян, начальник відділу молоді та спорту Ужгородської міської ради.

Після виконання Державного гімну України, ушанування пам’яті загиблих воїнів, журналістів та загалом наших громадян у війні з росією учасники приступили до змагань за круговою системою. До речі, суддівський комітет Закарпатської асоціації футболу (голова – Михайло Митровський-молодший) чудово впорався зі своїми обов’язками – молоді арбітри Андрій Касаткін та Василь Рущак відмінно виконали свої обов’язки на ігрових полях. Результати ж виявилися такими:
 

Команда

 1

 2

 3

 4

І

В

Н

П

Р/М

О

М

«Лобда»

 

2:0

7:1

6:1

3

3

0

0

15–2

9

1

«Суспільне»

0:2

 

4:2

7:0

3

2

0

1

11–4

6

2

«Kàrpàti Igoz Szò+21 TV Ungvar»

1:7

2:4

 

6:2

3

1

0

2

9-13

3

3

«ЗОО НСЖУ»

1:6

0:7

2:6

 

3

0

0

3

3–19

0

4


Особливістю змагань є те, що в ньому беруть участь медійники різних спортивної майстерності та віку. Хтось ледь назбирав команду, а хтось не був достатньо зіграним через «збірний» склад та зайнятість роботою. Але від цього футбол не перестав бути футболом із його красивими комбінаціями, сейвами, фінтами та голами.

У церемоніях нагородження взяли участь: Наталія Товтин, голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників культури, Іван Дуран, голова ЗАФ, Віктор Качур, його заступник, Віталій Мещеряков, голова ЗОО НСЖУ, Степан Селменський, член виконкому ЗАФ, ведучий заходу, Петро Милян, начальник відділу молоді та спорту Ужгородської міської ради та Анатолій Плеханов (від ЗОО НОК України). Також цікаву ретроспективу, пов’язану з турніром, у вітальному слові оприлюднив Василь Гаджега, голова обласного осередку АСЖУ.

Команди були відзначені кубками, дипломами, медалями, грошовими преміями та іншими подарунками. Окремо нагородили кращих гравців у номінаціях:

«Воротар» – Юрій Дунда («Kàrpàti Igoz Szò+21 TV Ungvar»);

«Захисник» – Олександр Туряниця («Суспільне»);

«Півзахисник» – Іван Кузьма («ЗОО НСЖУ»);

«Нападник» – Роман Сенишин («Лобда»).

«Найстарший учасник» – Саболч Нігріні («Kàrpàti Igoz Szò+21 TV Ungvar», 73 роки (!);

«Наймолодший учасник» – Бенце Сабов («Kàrpàti Igoz Szò+21 TV Ungvar», 10 років (!)

До речі, команда редакції газети «Kàrpàti Igoz Szò» – єдина, яка не пропустила жодного турніру! Про це й не тільки говорили після змагань неформальному спілкуванні, а працівники стадіону «Авангард» створили для цього всі умови.

І насамкінець, мабуть, найголовніше. Турнір був благодійним. Журналісти не лише в такий спосіб позбувалися творчого вигорання, а й донатили на Збройні сили України. Це – близько 25 тисяч гривень (цю суму склали гроші від Закарпатської обласної організації профспілки працівників культури, Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів України; крім того, усі команди без винятку віддали свої премії та додатково ще зібрали кошти телевізійники із «Суспільного»).

Володимир ТАРАСЮК,
Анастасія ПЕНЗОВА (фото), ЗАФ



 

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 262 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: