Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Локомотив" Кошице: закарпатський президент і десант бразильців
22:06
"Локомотив" Кошице: закарпатський президент і десант бразильців
40-річний словацький підприємець українського походження у великому інтерв'ю розказав про найближчі плани та бачення розвитку клубу.

Про те, що Юрій Довганич закінчив Ужгородський національний університет за фахом менеджера, можна дізнатися з його сторінки на linkedin. А те, що він керує (чи скоріше володіє) компанією з виробництва електроенергії на Закарпатті, – з інших реєстрів.

Зимова підготовка кошицького Локомотива йде повним ходом. У п'ятницю до команди приєдналися легіонери з Бразилії, які тільки що пройшли тести. В тренуванні взяв участь і новий власник клубу Юрій Довганич. 40-річний словацький підприємець українського походження у великому інтерв'ю офіційному сайту клубу розказав про найближчі плани та бачення розвитку клубу.

- Ви стали новим власником ФК Локомотив Кошице, як би ви представилися фанатам та громадськості?
 
- Я приїхав з України, де закінчив коледж. Я працюю у Словаччині та Західній Європі двадцять років. Маю словацьке громадянство, в Кошицях я прожив кілька років свого життя.
 
- Ви коли-небудь були у футбольному світі?
 
- Так. Мені подобається футбол, як і більшості чоловіків. У мене була ідея увійти в світ футболу протягом тривалого часу. Нарешті, було об'єднано декілька факторів. Я знаю тих, хто працює в Бразилії і знаю, як доставити високоякісних футболістів до Європи. Локомотив потрапив у погану ситуацію в грудні. Якось все зійшлось і привело мене до вирішення питання про участь у цьому проекті. Ми миттєво спрогнозували ситуацію, і ми повинні були прийняти деякі рішення в короткий термін .
 
- Якою буде структура і керівництво клубу?
 
- Усі акції записані на моїй чеській компанії, де я єдиний власник. Я буду власником і президентом Локомотив Кошице. Головою Ради директорів буде Марсель Мідла. У проекті також бере участь колишній гравець збірної Словаччини Владислав Звара. Інша структура поки що не змінюється.
 
- Які ваші цілі у запуску цього проекту?
 
- Ми зараз говоримо про короткострокові цілі. Ми хочемо залишитися у другій лізі. Це все. Навесні ми поставимо додаткові цілі, враховуючи, як ми працюватимемо і чого зможемо досягти.
 
- У п'ятницю тренувалися вісім легіонерів. Звідки вони?
 
- У другій половині дня до Кошице приїхали вісім бразильських футболістів, які зараз проходять тести. Якщо вони нам не підійдуть, ми можемо залучити інших гравців. Це все вирішує тренерський штаб. Це молоді футболісти віком до 22 років. Це гравці, які пройшли футбольну школу в Сан-Паулу, де вони регулярно грали у матчі проти команд бразильської ліги. Це хороше підсилення для нас. Ми вважаємо, що завдяки їм ми зможемо вигравати матчі, розважати вболівальників і втриматись у другій лізі.

 
- Чи відбудеться зміна на тренерському містку?
 
- Ні, тренерами залишаються Андрейко і Бенковський. Вони працюватимуть з командою, яка складається з словаків і бразильців, які зараз працюють разом. Разом з бразильськими футболістами вже приїхав тренер, який має досвід спілкування в ході тренувального процесу для цих легіонерів. Він приїхав на короткий час і допоможе нашим тренерам. Можливо, прийде ще один тренер, ми плануємо отримати бразильського тренера, який допоможе нашій тренерській команді працювати з легіонерами.
 
- Тільки п'ять гравців з-за меж Європейського Союзу можуть бути у заявці у другій лізі. Чи плануєте ви додати футболістів з Європи?
 
- Ми обов'язково будем посилюватись, ми зараз шукаємо гравців на словацькому ринку. У цьому перехідному періоді нам потрібно щонайменше три-чотири гравці. Наразі у пошуку гравців беруть участь помічник тренера Любош Бенковський і пан Звара.
 
- Багато футболістів залишили Локомотив взимку, чи треба було йти на цей непопулярний крок?
 
- Ми навіть не познайомилися з деякими гравцями, тому що вони покинули клуб, перш ніж ми приєдналися до нього. Так, ми дійшли до непопулярного кроку, як деякі сказали, але це звичайна частина футболу, особливо в перехідний період. Ми зробили це, не тому що це були погані гравці. Кожен отримав шанс показати себе, вони тренувались з нами, але ми вирішили не продовжувати з ними співпрацю.


 
 
- Чи відбудеться зміна в зимовому тренувальному процесі, чи буде закордонний збір?
 
- Спершу ми планували, що поїдемо до Туреччини. Коли ми розглянули всі плюси і мінуси, ми домовилися, що легіонери з Бразилії повинні адаптуватися і пристосуватися до умов, в яких ми починаємо грати весною. Перший тренувальний збір відбуватиметься в безпосередній близькості до Ужгорода, в спортивно-оздоровчій базі Камелот, де часто готуються футболісти «Шахтаря» і «Динамо». В цих околицях це одна з найкращих зон для підготовки. Ми виїзжаємо туди у понеділок, 28 січня, додому повертаємося 8 лютого. Отже, у нас буде місяць, щоб тренуватися і готуватися до першого матчу в Банській Бистриці.
 
- Чи плануєте деякі зміни в молодіжних командах?
 
- Поки все залишається так, як було досі. Клуб поступово перебирає гравців, пріоритет в даний час перша команда. Звичайно, поступово ми почнемо давати більше шансів проявити себе молоді. Важливо те, щоб молодь продовжувала прогресувати.
 
- Де ваша команда навесні гратиме домашні ігри?
 
- Наші головні матчі і надалі відбуватимуться в Дружстевна-прі-Горнаде. У майбутньому ми хотіли б переїхати на нову арену в Кошице.

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1259 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: