Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Матч між молодіжними клубами закарпатців потрапив під слідство
15:52
Матч між молодіжними клубами закарпатців потрапив під слідство
Голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка розповів про підозри щодо матчу чемпіонату U-21 «Динамо» – «Олімпік».

Матч між молодіжними клубами закарпатців потрапив під слідство
В рамках 29-го туру молодіжної першості дублери київського Динамо переграли донецький Олімпік - 4:0. 
Начебто все логічно, лідер чемпіонату здолав команду, яка навіть не входить в трійку. Як виявилося, не все так просто.
 
На думку голови Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранки, «на матч було поставлено неймовірно дивні суми». Причому на поразку олімпійців, точніше, на кількість пропущених м'ячів і забитих голів взагалі, ставки по ходу зустрічі тільки росли.

«Уже на 20-й хвилині матчі я побачив сигнал на азіатських букмекерських ринках. Коефіцієнти на те, що «Олімпік» програє розгромно, почали зростати. Тут же своїми великими ставками їх хтось придушував. В кінці першого тайму було зрозуміло – там відбувається щось недобре. Я припустив, що в перші 10 хвилин після перерви «Динамо» вийде вперед. Потім упродовж кількох хвилин кияни забили другий. У мене виникло враження, що будуть третій і четвертий голи. І за 5 хвилин до кінця коефіцієнт на те, що «Динамо» відзначиться в четвертий раз був 1,65, коли норма становить від 3.0 до 4.0. Простими словами, хтось був упевнений, що четвертий гол буде – так і сталося. У цій ситуації некоректно доводити, що матч був нормальним», – заявив Франческо Баранка в передачі «Великий футбол».
 
Голова Комітету з етики та чесної гри, впевнений, що клуб «Олімпік» – жертва поведінки гравців.
 
«Я був шокований зустріччю, вони були в змові. Не стверджую, що причетні всі, але мені здалося, що кожен про це знав і був проінструктований, що говорити. Всі розповідали мені одну і ту ж версію, як вони втомилися в другому таймі. Невже хлопці 18-ти років так стомилися за 45 хвилин? Говорили, що пропустили м’яч і розгубилися. Ми спробуємо дістати біопараметри футболістів по грі в першому і другому таймах. Але найбільше мене розлютило, що вони нічого не знають про ставки. Це перша команда в моєму житті, де ніхто і ніколи не грав в азартні ігри», – сказав Франческо.
 
За словами фахівця, наступним кроком буде розслідування правоохоронних органів.
 
«Я сказав їм, що не дуже приємно прокинутися серед ночі і виявити у себе під дверима поліцію. Другою частиною розслідування буде займатися саме цей орган. Ми звернемося до правоохоронців, щоб сказати «Стоп!». Пан Павелко наділив мене повноваженнями. Зараз він став членом дисциплінарних органів ФІФА, і ми не можемо показувати всьому світу такого роду явища», – додав Баранка.
 
Комітет ФФУ не може отримати доступ до рахунків людей, які робили ставки. Проте, на думку голови, немає сумнівів, що існує певна організація, яка була на полі і давала команди.
 
«В огляді матчу ми можемо чітко виокремити гравців, які вели себе неприродно. Це типово для матчів з фіксованим результатом. Звичайно, може статися диво, і хтось зателефонує і скаже, що вони натворили дурниць і хочуть повернутися на правильний шлях. Якщо цього не станеться, ми і самі доведемо, висунемо звинувачення і передамо справу в КДК. Зазвичай, розслідування тривалі, але в даному випадку все зрозуміло. Факти аргументовані, просто залишається їх довести. Ми постараємося пройти цю процедуру дуже швидко. Все може зайняти навіть менше місяця», – запевнив Франческо.
 
За переконанням голови Комітету з етики та чесної гри, через дії молодіжної команди «Олімпік» може втратити місце в розіграші Ліги Європи.
 
«Коли я ставив елементарні питання, футболісти червоніли на очах, як діти. Гаразд, хлопці, ви вже давно не діти. Вони багато чого не розуміють, що це не жарти і що «Олімпік» може втратити місце в єврокубках. В історії вже є приклад, коли УЄФА виключило команду тільки за неприродні коефіцієнти на її матчі», – резюмував Баранка.

Закарпатці динамівець Сергій Булеца та олімпієць Павло Тищук з’явились на полі у цьому матчі майже одночасно на 80-й хвилині. Після цього кияни провели свій четвертий гол у грі.


Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Чемпіонат U-21. 29-й тур. 12 травня. 2017. 12.00. г. Белая Церковь. Стадіон «Зміна». 300 глядачів. + 15 градусів.

ФК «Олімпік U-21» (Донецьк) - ФК «Динамо U-21» (Київ) - 0:4
 
Голи: Шапаренко (53), Щебетун (55, 75), Кравченко (86).
 
ФК «Олімпік U-21»: Котляров (Степаненко, 46), Пісковий, Единак, Щасливців, А. Козлов (Глиняний, 56), Н. Касьяненко (К), Надирадзе, В. Хомутов, В. Шарай, Пуди (Зінатуллін , 62), Масикевич (Тищук, 80).
Запасні: Геловані, Боровик, Янков.
Старший тренер: Ігор Климовський.
 
ФК «Динамо U-21»: Маханьков, Осман, Казаков (К), Ледньов (Янаков, 76), Шапаренко (Булеца, 80), Щебетун (Тарануха, 86), М. Кравченко, Чоботенко, Тимчик, Оріховський, Карась ( Попов, 82).
Запасні: Солдатенко, Мандриченко.
Старший тренер: Мельгоса Сорілья.
 
Попередження: В. Хомутов (23), В. Шарай (46), Пісковий (51) - Тимчик (5), Карась (45).
 
Вилучення: В. Шарай (89, повторне попередження).
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1350 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: