Головна » Усі публікації » на Закарпатті » МФА впровадила систему моніторингу гравців "Skillіng"
17:24
МФА впровадила систему моніторингу гравців "Skillіng"
Про технологічні ноу-хау розповів старший тренер молодших вікових груп, керівник системи «Skillіng» Вячеслав Вакуленко.

МФА впровадила систему моніторингу гравців Команди мукачівської «Мункач футбольної академії» активно прогресують. Нині в загальнокомандному заліку перебуваємо всередині турнірної таблиці. Певен, що наші команди ще додадуть й складуть конкуренцію усталеним грандам – командам зі Львова, та іншим провідним клубам 4-ї групи ДЮФЛУ, маємо надію, що в окремих вікових групах зможемо поборотися за вихід до фінальної пульки чемпіонату. 

Важливу роль у цьому прогресі мають технологічні ноу-хау, які апробовує наша академія. Тож саме про них розповів старший тренер молодших вікових груп, керівник системи «Skillіng» Вячеслав Вакуленко.

- Пане В’ячеславе, які особливості системи роботи МФА?

- Насамперед, слід зазначити, що з нового сезону 2019/2020 ми розпочали працювати по електронній системі «Skillіng». За цією системою працює не лише тренерський штаб нашої академії, а всі служби – селекційний, медичний відділи. А в перспективі в цій системі працюватимуть навіть вихователі новозбудованої сучасної футбольної бази МФА в с. Дерцен, що на Мукачівщині. Наскільки мені відомо поки що аналогів  skillіng-системи в Україні практично немає. Окрім того, наші тренери в своїй роботі користуються даними GPS-датчиків Playertek та Polar, які під час навантажень сканують організм і дають об’єктивні дані різних параметрів стану  фізичної готовності футболіста. Саме за такими стандартами та вимогами працюють провідні європейські футбольні академії. Радує, що ми також виходимо на цей рівень.

- Більш детальніше можете пояснити, що собою представляє ця   «Skillіng-система»?

- З англійської «Skill» переводиться як  «вміння, навик, майстерність, кваліфікація», тому вже назва системи говорить сама за себе, тому що розкриває весь зміст спортивної роботи Академії . Це своєрідна платформа, в якій кожен працівник академії (тренер, лікар, селекціонер, вихователь) має власний  електронний кабінет, де не тільки повністю звітує про свою роботу (наприклад, звіт про матчі,), а окрім того ще й планує  роботу (наприклад, у вигляді тижневого плану). Найбільший обсяг роботи в системі мають  наші тренери, адже за сучасним баченням тренер – це не тільки коуч, який працює на тренуваннях з гравцями на футбольному полі, але він повинен вже активно використовувати сучасні ІТ-технології в тренувальному процесі, звітності та плануванні роботи.  Причому в цій системі тренер може використовувати як тренувальні вправи, які пропонує система, так і вносити власні розробки, що надає йому можливість для проявлення власної творчості в роботі. Також тренер повинен вести ПРО-файл кожного гравця, лікар в свою чергу має вносити інформацію про травми та захворювання футболіста, а вихователь – поведінку в школі та гуртожитку.

- Цікаво, в чому переваги «Skillіng-системи» над звичайною характеристикою?

- Насамперед, перевага в тому, що система сама аналізує введені дані. Наприклад, статистичні дані ігор та тренувань, прогрес гравця в тестуваннях, чи в антропометрії, його загальний розвиток як особистості. Ця система значно полегшує роботу тренеру й він бачить реальний стан футболіста, окрім того, тепер є можливість контролювати роботу тренерів, медиків та вихователів нашої академії на дистанційному рівні.   Фактично ця система повністю висвітлює роботу нашої академії в електронному форматі.

Окрім власне «Skillіng-системи», ви згадували про інші сучасні засоби, якими користуються наставники МФА. ..
Так, це GPS-датчики Playertek та Polar.   Перші вимірюють показники фізичної готовності: об’єм (загальний кілометраж за матч, коефіцієнт бігової роботи, швидкісну роботу, енергетичну витрату, потужність в Ватах, силові єдиноборства, прискорення та уповільнення гравця ) та інтенсивність навантажень (максимальна швидкість, потужність на 1 кг тіла, середня скоростна дистанція за 1 хв, прискорення та ривки за 1 хв) . Окрім того,  датчики Polar вказують частоту серцевих скорочень та зони інтенсивності, в яких перебуває гравець під час гри.
Всі ці технічні пристрої допомагають тренеру об’єктивно оцінювати фізичні кондиції гравця, його прогрес та недоліки.

Тож активно перебудовуємо нашу роботу на європейський рівень.
Прес-служба МФА
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 684 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: