Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ми в еліті або тільки робимо вигляд, що хочемо туди?
18:25
Ми в еліті або тільки робимо вигляд, що хочемо туди?
Коротко й аргументовано про підсумки нижньої частини Вищої ліги дізнавайтесь далі.

Ми в еліті або тільки робимо вигляд, що хочемо туди? Звичайно головні пристрасті зараз навколо теми нагородження команд ФФЗ й усім хочеться більше й більше інформації щодо того кому що за ніщо дали, а кому за щось та й нічого не дали. Та результати на лице й їх неможливо купити чи випрохати від сильних світу цього, а тільки здобути в чесній боротьбі безпосередньо на полі. Ними й керуватимемось, коли проаналізуємо колективи, що опинились поза боротьбою за нагороди, а так як таблиця мізерна, то вони автоматично опинились «на дні».

До слова рахівці таки впливали на розподіл медалей, бо не виїхали у «Вільхівці» в останньому турі й тим самим не дали шансів підопічним Бучка обійти «Витязь» за різницею голів, що їм вдома було під силу. Можливо ФФЗ цим і керувалась, коли нагородила клуб із Тячівщини, та все ж це дійсно вплинуло на спортивний принцип «золотий, срібний і бронзовий призер мають бути по одному» й дещо нівелювало навіть вагу золотого та срібного призера.

Якщо сумнівались у заслугах концгазівців, то можна було порахувати таблицю результатів першої четвірки тільки між собою або окремо очні результати третьої-четвертої команд. На крайній випадок можна провести додаткові два матчі дома-виїзд, від яких стовідсотково виграли б глядачі. Та й взагалі після такого нагородження думаю варто викинути з регламента вплив додаткових показників на місця з причини цьогорічного прецендента і за однакової кількості очок можна завжди проводити додаткові стики: якщо один матч, то  з додатковим часом та без пенальті, бо ж це не кубок; якщо два поєдинки дома-виїзд, то тільки основний час і якщо не визначиться, то грати ще два аналогічні матчі, доки котрісь не здадуться й тоді інтерес до футболу стовідсотково зріс би. А різницю голів залишити тільки для престижу.          


«Карпати» за балами дуже високі, та «голова щодо місця» у них «гола»

Незважаючи на те, що кількість команд зменшилась, та рахівці залишились досить далеко від місць, що «під сонцем». Так, горяни стали найгіршою виїзною командою весняної частини з абсолютним нулем балів та жахливою середньою різницею голів (– 4 голи за гру). Далі ніби влітку й почали здобувати щось навіть на виїзді й от диво стали однією із кращих гостьових команд серпня, та при цьому втрачали концентрацію вдома й «віз Довбуша» знову опинявся поза «елітною колією». А в другій половині чемпіонату «східняки» знову посипалися в гостях і мали абсолютний нуль балів на виїзді й тоді гірше за них в гостях грала тільки «Бужора». 

Найгіршими матчами були чотири двобої: два домашні фіаско 1-го червня й 22-го вересня від «Мункача» та «Витязя» відповідно, та два гостьові погроми 12-го травня й 1-го вересня від «Севлюша» та «Середнього» відповідно. Кращим матчем «Карпат» був влаштований ними перший «стоп-кран» для суперчемпіона, яким вони здивували всіх 25-го серпня. Також заслуговують на повагу бої, які вони влаштували 22-го та 30-го червня «Мункачу» та їх домашній погром «Вільхівців» 1-го травня. 


Все дуже по ... «Середньово»

Таке враження, ніби «середнянці», основу яких складає молодь, грали на сонячних батареях, бо найкращий свій футбол демонстрували саме під дією пекучих сонячних променів у другій третині чемпіонату, яка фактично тривала з 22-го червня до 15-го вересня й протягом якої усі клуби зіграли 29 матчів та 7 турів. Особливо постарався парубки зі Східної Ужгородщини в домашніх матчах цього відрізку, бо тоді вони були кращою домашньою командою зі стовідсотковим доробком очок при чудовій середній різниці голів (+ 2.666... за матч) (проти 100 % домашніх балів у «Вільхівців» при трохи гіршій середній різниці мячів (+ 1.333... за поєдинок) та 80 % можливих домашніх балів у «Севлюша»). А от у третій третині «Середнє» шокувало своїх фанів, бо в рідних стінах не здобуло жодного балу при кошмарній середній різниці голів (– 2.5 за гру) й стали найгіршою домашньою командою цього відрізку (проти 0 домашніх балів у «Бужори» при трохи кращій середній різниці м’ячів (– 2 за матч). 

Найгірший матч зіграли 16-го червня, коли не змогли вдома перемогти головного аутсайдера «Бужору». Не меншим розчаруванням був двобій 13-го жовтня проти «Мункача», коли вдома були змушені дуже часто «виймати». Кращим матчем «Середнього» безумовно був феєричний розгром рахівців 1-го вересня в період, коли повідбирали бали в колективів із лідируючої групи. Також не можна не згадати домашній поєдинок 1-го червня, коли змусили нервувати дуже потужних на той час виноградівців. 


«Бу ... (ла колись на Іршавщині) ... жора»

Саме так пригадується 1995-й рік, коли «іршавці» гриміли на всю область і в позитивному сенсі жахали своєю грою обласні мегаполіси. Та наразі грають нові «герої», яким неймовірно складно й іноді вони прямо не розуміють «що вони тут роблять і де їх речі». Певний оптимізм давали виїзні матчі першої третини чемпіонату, коли вдалось увійти до четвірки кращих гостьових команд із непоганими трохи більше, ніж 33 %-ми можливих очок, та далі повний провал будь-де і будь-коли. А в третій третині першості «бужорці» були справжніми парубками не «для биття», а скоріше «для побиття», бо програли всі вісім матчів при безнадійній середній різниці голів (– 3.25 за гру). Яке місце їм це дало не будемо згадувати, щоб не сипати їм «сіль на кратер» й певним виправданням може бути хіба зміна головного тренера перед сезоном та майже повністю оновленим складом, який міг не зігратись.

Найгіршим матчем безумовно є поїздка 26-го вересня в гості до «Витязя», коли сказали супернику «візьми мене всього задарма». Не меньшим розчаруванням була й перша зустріч із концгазівціями 1-го травня, коли «Витязь» був геть не в формі й «шукав обладунки, а не перемоги». Не найкраще враження справила й поїздка 5-го травня в Поляну, де їх «накрило сповна гольовими меридіанами». Могли б менш гостинно прийняти й «Вільхівці» та «Мункач» 30-го червня та 29-го вересня відповідно. Найкращим матчем іршавців був двобій 7-го вересня, коли вони вдома цілком скористались із певної розконцентрованості суперчемпіона. Також позитивні емоції іршавські ультрас отримали від поїздок 26-го травня та 16-го червня в Мукачево та Середнє відповідно.           
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1043 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 фуцик  
0
А мені ось інтересно, а футболістам Вільхівців самим не ганьба за куплені медалі? ДА, хай буде різниця в 1 гол, але є регламент, є спортивний принцип, а їх керівники взяли і купили собі медальки! Я як бути пацанам із Концова, які видали супер кінцівку, які старалися, і мають тоже що і ті, які не заслужили на 3 місто? Сі медалі у Вільхівців се повне фуфло, за яке їх будуть позорити в слідуючому чемпіонаті! А у ФФЗ зобралися одні аферисти і шулери по ходу.

4 Концгазо  
0
В еліті ФФЗ, там ще в 90-х застряли, їм пох... Треба і 5 команді дадуть медалі

3 Мікітос  
0
Успокойтеся, ми не в еліті, а в жопі. Там де медалі мож купити або випросити. Видно шо на Радванці так принято, не получаєся по чесноку, вициганемо по скотськи....

2 Ваня86  
0
Позор цій їхній кишеньковій ФФЗ!!а ці їх статистики і нагородження команди, яка просто купила тих чиновників-в це ганьба і більше добавити нічого. Всі цифри, виграші, програші, призові місця не заміниш жодними брудними їх домовленостями!!! Команда Концова заслужено має бронзу і команда така, яка зайняла 3 місце тільки одна інакше не буває у футболі! Тими бумажками і медалями і грамотами можете зробити тільки одне...догадаєтеся. Севлюшу бажаю тільки подальших успіхів, а іншим командам не дивитися на безпредел ФФЗ і продовжувати радувати вболівальників грою, а не купленими медалями. Дякую Євгену, за обзор чемпіонату.

1 Ужгород  
0
Я не знаю чим там керувалися у ФФЗ, коли по принципу дзюдо чи боксу вручили 4-тим!!!!! Вільхівцям бронзу, але те, ще здорового глузду взагалі не було, це ФАКТ! Є Регламент, який ФФЗ на початку сезону прийняло і там чітко прописано, що рахувати, як рахувати, що вручати і як вручати! А мотивація, що тіпа Рахово не приїхало, а якби приїхало, то Вільхівці б зробили потрібну різницю - це абсурдна теорія імовірності! У футболі мяч круглий, а якби Рахово приїхало і нічейку забрало, або виграло? Як би тоді Вільхівцям вручали медалі, хочі думаю, що і тут би у ФФЗ придумали як. Те, що у нас в цьому сезоні із футбола зробили посміховисько це реальний факт! І правильно пишете пане Євген це ДОСИТЬ ПОГАНИЙ ПРЕЦЕДЕНТ!

І ще хочу сказати, хай-би в нашій Федерації повчилися у Львівських колег, як проводити чемпіонат і як нагороджувати - он подивіться в інтернеті, як грали ЗОЛОТИЙ МАТЧ, ЯКІ БУЛИ ПРИСТРАСТІ, І ЯК НАГОРОДЖУВАЛИ - ЯК В ЛІЗІ ЧЕМПІОНІВ! І НІЯКІ ТАЄМНІ ДОДАТКОВІ РЕГЛАМЕНТИ НЕ ПРИДУМУВАЛИ!

الاسم *:
Email *:
كود *: