Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Михайло Іваниця: "До відпустки зіграємо кілька матчів, переглянемо потенційних кандидатів"
22:38
Михайло Іваниця: "До відпустки зіграємо кілька матчів, переглянемо потенційних кандидатів"
Одразу після призначення новоспечений наставник ужгородців поспілкувався з клубною прес-службою.

Михайло Іваниця: Михайло Іваниця – відомий закарпатський футболіст і тренер. На професійному рівні виступав за команди Ужгорода, Львова та Сум. Як тренер на професійному рівні працював у командах Ужгорода. На аматорському – тренував ФК «Минай». Багато років працював з юнацькими командами СДЮСШОР, ДЮСШ «Зінедін». Підготував багатьох футболістів, які виступали на професійному рівні.

У четвер був представлений команді як головний тренер ФК «Ужгород», а вже у п'ятницю тренерським тандемом було проведено двусторонню гру з діючими гравцями клубу (крім Корольчука та Дурана) та гравцями на перегляді. Серед них добре відомі для закарпатських вболівальників Максим Минайленко (попередні клуби Севлюш, Минай), Іван Ільчук (Середнє), Василь та Петро Луціви (Витязь, Олександрія U19), Мартін Бакша (Вільхівці) та ще декілька менш відомих гравців. Як бачимо більшість з них є випускниками СДЮСШОР, тож вектор пошуку гравців зрозумілий.


– Михайле Михайловичу, наскільки неочікуваною для Вас стала пропозиція стати біля керма ФК «Ужгород», який виступає у Другій лізі українського чемпіонату?

– Пропозиція справді була доволі неочікуваною. Після завершення виступів на професійному рівні ужгородської «Говерли» на Закарпатті майже 4 роки не було професійної команди, і це дуже негативно відобразилося на футболі в цілому. Крім того, головні тренери «Говерли» не бачили у своєму складі вихованців закарпатського футболу, що теж не пройшло безслідно. Довелося все розпочинати практично з нуля. Нині ми маємо вже дві команди професійного рівня, і, вважаю, що це тільки початок.

– ФК «Минай» – серед лідерів Першої ліги, ФК «Ужгород» – аутсайдер Другої ліги. Чим пояснити таку різницю як у грі, так і в результатах?

– Різниця у комплектуванні команди, завдань на чемпіонат, рівню майстерності гравців, психології тощо. Тобто, причин багато, адже у футболі нема дрібниць, і це слід розуміти.

– Чи могли б Ви дати оцінку команді на сьогоднішній день?

– Однозначно ні. Для цього потрібно знати показники функціональних можливостей гравців, враховуючи психологічний стан, та фізичну і тактичну підготовки.

– Команду полишили 6 гравців. Чи не відобразиться це на її формуванні в майбутньому?

– Ні. Ніхто з них не став лідером і не повів за собою команду. Більшість із них із року в рік будуть мандрувати по командах Другої чи аматорської ліг. Дехто завершить кар’єру на обласному рівні.

– Які будуть Ваші перші кроки?

– Позаду доволі складний сезон. Графік ігор був напруженим. Дехто з гравців не витримав фізично, дехто – психологічно. Головне завдання – повернути гравцям упевненість у своїх силах, створити необхідний мікроклімат у команді, поставити гру, зробити боєздатну команду. Будемо робити все, щоб повернути вболівальників на трибуни. До відпустки проведемо ряд тренувань, зіграємо кілька контрольних матчів, переглянемо потенційних кандидатів до команди як серед досвідчених гравців, так і зовсім молодих, які подають надії. Будемо вести перемовини з нашими гравцями, які виступають у професійних лігах Угорщини та Словаччини.

– Коли ФК «Ужгород» розпочне підготовку до нового сезону?

– А підготовку вже розпочато. І все ж основна робота почнеться з 10 січня.

– На обласному рівні виступає достатньо багато гравців, які подавали надії, але чомусь зупинилися в рості. У чому проблема?

– Скоріше за все, вона психологічна. Друга причина полягає в тому, що багато гравців, завершивши етап юнацького футболу, скинули оберти, зменшили вимоги до себе й зупинилися у рості. У футболі основне – це робота. До успіху приводять 5% таланту та 95% – роботи. Це важко, і не всі витримують такі навантаження. Тих, хто зупиняється, футбол викидає на узбіччя. Успіху досягають ті, хто сумлінно працює над основними компонентами футболу – фізичною, тактичною та технічною підготовками. Інше залежить від тренера. Головне – розкрити і правильно використати сильні сторони кожного гравця на користь команди. Адже команда – це монолітний колектив, одне ціле, який працює, як добре відлагоджений мотор. Тільки тоді буде гра і відповідний результат. Керівництво клубу створює необхідні умови та докладає максимум зусиль для тренувального процесі і життєдіяльності команди.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 885 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: