Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Михайло Іваниця: "Матвій Бобаль дав попередню згоду про перехід у Минай"
20:43
Михайло Іваниця: "Матвій Бобаль дав попередню згоду про перехід у Минай"
Михайло Михайлович розповів про майбутню роботу в новому клубі та інші футбольні новини.

Михайло Іваниця: – Михайле Михайловичу, як оцінюєте першу частину футбольного сезону, ще в якості тренера «Баранинців»?  

– Четверта сходинка для «Баранинців» – хороший показник, але могли виступити й значно краще, на жаль, програли в Перечині місцевим «Карпатам» і трохи відстали від лідерів. Мене більше радує те, що вдалося створити боєздатний колектив з юнаків 1999-1998 років народження, які за цей період продемонстрували вражаючий прогрес. Думаю, що мої колеги Іван Бесага та Рудольф Балажинець продовжать мої починання і «Баранинці» складуть достойну конкуренцію лідируючій трійці. Дуже вдячний хлопцям за старанність і самовіддачу, радий, що мав можливість працювати в такому колективі. З другого кола розпочну тренувати вже в вищеліговому «Минаї».

– Цікаво, довго вагалися на зміну роботи, коли вам поступила пропозиція від керівництва «Минаю»?

– Ніколи не йшов з команди через непорозуміння. Представники «Миная» підійшли до президента «Баранинців» Олександра Романа, домовилися і лише після його згоди перейшов на роботу до «Минаю». Тим паче, багато нинішніх гравців тренував ще у юному віці – Ігор Вагін, Роберт Смокоровський, Віктор Чумак, Владислав Микуляк, з Миколою Гібалюком працював ще в «Говерлі», тож знаю можливості цих футболістів. Зберемося 26 липня, й після колективних зборів розпочнемо двотижневий тренувальний збір.

– Знаю, що в «Минаї» гратиме ще один ваш вихованець Михайло Кополовець. Окрім нього, хто ще може з’явитися в вашій новій команді?

– Попередню згоду дав Матвій Бобаль, але не хотів би до старту зборів озвучувати прізвища можливих новачків команди. Так, ведемо перемовини з кількома гравцями, але про них повідомимо лише після спільної зустрічі з колективом. За ці два тижні тренувального циклу визначатимемося, хто з нових гравців залишиться, а хто покине розташування «Минаю».

– Керівники «Минаю» вже ставили конкретні завдання перед вами на поточний сезон?

– Конкретних завдань перед мною ще не озвучували, будемо визначатися з ними вже в ході другої частини сезону. Звісно, хочеться чогось досягти, тож будемо грати в кожній грі на перемогу.

– Як би оцінили рівень поточного чемпіонату? 

– Перебуваючи на 6-й сходинці, нам буде непросто боротися з усіма суперниками. Адже завдячуючи федерації футболу Закарпаття, її керівництву, практично 10-12 команд вищої ліги можуть дати бій лідерам, мають хорошу інфраструктуру. Нам слід починати роботу з розвитку дитячо-юнацького футболу, з будівництва футбольних полів і це стосується не лише нашої області, а й країни в цілому. Свідченням цьому є виступ на Євро-2016 національної збірної. ФФУ не слід будувати дах без зміцнення фундаменту, величезні кошти, які були витрачені на підготовку збірної, не дали бажаного ефекту. Слід подивитися на розвиток дитячо-юнацького футболу в наших сусідів – Угорщині, Сербії, Словенії, Македонії, навіть в Боснії і Герцеговині.

Майбутнє нашого футболу – в футбольних академіях та школах. Нині відчувається певна активізація розвитку крайового футболу й рано чи пізно ми до цього прийдемо. Вже ви мої хованці та Олександра Івановича Філіпа – Олексій Січ та Сергій Булеза грають в молодіжній збірній України, Віктор Симчо та Едгард Русин захищають кольори київського «Динамо» U-19. Вчора спостерігав за матчем кіровоградської «Зірки» проти угорського «Балмазуйвароша», тож кращим гравцем у складі угорської команди, був мій вихованець Олександр Вайда, якому чомусь не знайшлося місця у нашій «Говерлі», не знаю чому не бачили Юрія Чонку, якого вважаю дуже талановитим гравцем. Й нині в нас  зростають багато здібних молодих гравців, але для їх розвитку потрібно створювати умови, й звісно, тренери мають отримувати за це належну плату. Для цього потрібно об’єднатися власникам клубів, керівникам фізкультурно-спортивних товариств, підприємцям і робити спільні інвестиції в футбольні проекти.

– Вже відомо, що наш край у новому футбольному сезоні на професійному рівні не матиме свого представника. Ви очікували такого кінця для «Говерли»?

– Дуже шкода, що «Говерла» зникла з футбольної мапи країни, адже працював у цій команді впродовж 20 років. Сумно, що все так завершилося. Тим не менш, слід подякувати Нестору Шуфричу, який впродовж стількох років  вкладав кошти в клуб. Через «Говерлу» пройшли багато відомих наших футболістів – Олександр Надь, Михайло Кополовець, Василь Кобін, які потім грали й продовжують грати в найпрестижніших європейських клубних турнірах. Закликаю закарпатських бізнесменів створити новий клуб із закарпатських вихованців і розпочати його виступи з початку, з другої ліги. Також пропоную створити своєрідний молодіжний колектив, який награвав би кадровий резерв у чемпіонаті області.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1656 | Додав: lobda | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: