Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Микола Дряшкаба: "Головне – награвати молодь на перспективу"
17:09
Микола Дряшкаба: "Головне – награвати молодь на перспективу"
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю із тренером команди юнаків ФК ім. І. Яремчука (В. Бичків) Миколою Дряшкабою.

Микола Дряшкаба: – Миколо Миколайовичу, становищу колективу, із яким Ви працюєте, не позаздриш. У чому причина невдалих виступів юних великобичківців?

– Граємо своїми силами. Не маємо великого вибору дітей, а ті, хто є, закінчують школу, їдуть ідуть учитися, на заробітки, отож виникає проблема з поповненням.

– А підсилитися хлопцями із сусідніх сіл?

– Немає сенсу, бо вони задіяні в районному чемпіонаті. Тому кістяк нашої команди – великобичківці. Важко грати проти футболістів 1998-го, 1999-го років народження, коли в нас таких декілька виконавців, а більшість – 2001, 2002, 2000 років народження. До того ж дублери поповнюють основну команду. Так, до неї на початку сезону перейшло 5–6 юнаків.

– Що можете сказати за виступами в першому колі про дорослий колектив?

– Удома зіграли добре, а на виїзді могли значно краще, бо саме там утратили чимало очок. Десь також не вистачило везіння, десь – досвіду, адже в нас – молода команда (хоч її вважаю перспективною), усі є місцевими виконавцями.

– Чи намагатиметься ФК ім. І. Яремчука додати в другому колі, щоб покращити турнірне становище?

– Принаймні будемо старатися, правда, маємо доволі велику перерву, а це для колективу обласного рівня погано. Але нічого, тренуватимемося, проводитимемо контрольні ігри, можливо, навіть і з командами вищої ліги.

– Слід очікувати на підсилення гравцями в другому колі?

– Якщо лінія півзахисту й нападу більш-менш збалансована, то воротаря й гравців захисту нам би не завадило, але швидше за все підсилення не буде, бо не маємо фінансів. Будемо розраховувати на основний резерв – юнаків.

– Хто, на Ваш погляд, насамперед претендуватиме в гонці за призові місця?

– Думаю, це будуть команди Ганичів, Рахова, Білої Церкви… Хоч на підставі ігор із футболістами Копані, Золотарева, Вишкова тощо можу сказати, що майже всі колективи на хорошому рівні, грають, стараються, віддаються боротьбі на полі.

– Наскільки самодостатнім є рівень суддівства в Східній зоні?

– У футболі не буває такого, щоб суддівство всім подобалося, є чимало спірних моментів, але в цілому рівень арбітражу відповідає Першій лізі і, як на мене, останнім часом трохи поліпшується.

– І останнє запитання: перед основною командою поставлено конкретне завдання на сезон?

– Головне – награвати молодь на перспективу. Ми, як уже сказав, виступаємо своїми силами для вболівальників, які нас підтримують. Будемо в такому ж руслі діяти й надалі.
 
Розмовляв Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 803 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: