Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Микола Гібалюк: "Ті гравці, які ще нам потрібні, поки що недоступні"
13:17
Микола Гібалюк: "Ті гравці, які ще нам потрібні, поки що недоступні"
Наставник «минайців» Микола Гібалюк розповів клубній прес-службі про етан підготовки до дебютного матчу аматорського чемпіонату України.

Микола Гібалюк:
Наставник «минайців» Микола Гібалюк розповів клубній прес-службі про етан підготовки до дебютного матчу аматорського чемпіонату України, охарактеризував суперника та дав оцінку процесу комплектації складу ФК «Минай».
 
— Уже у суботу «Минай» зіграє у рамках всеукраїнської першості. Розпочне виїзним поєдинком проти ФК «Калуш» з Івано-Франківщина. Ця команда, зрештою, як і наша є бронзовим призером свого обласного чемпіонату. Що ще відомо про майбутнього суперника?
 
— Я переглянув кілька ігор за їх участі. Дуже непогана команда, у якій є, як досвідчені, так і молоді футболісти. Вдома вони здобували практично стовідсотковий результат. А от на виїзді кілька разів втрачали очки. Максимально використовують стандарти, доволі часто пробивають пенальті. Однак все це було під час керівництва попереднього тренера (Петра Лесіва). На його місце прийшов дует тренерів — Михайло Савка та Степан Матвіїв. Мені з ними навіть довелось попрацювати свого часу. Я думаю, буде цікаво поглянути на що ми здатні. У нас зараз кожна гра — це дебют. Дебют вдома, дебют на виїзді, дебютний гол, дебютна перемога. Потрібно усвідомлювати, що ми творимо історію цього клубу. Я вірю у своїх підопічних. Знаю, що вони впораються з тиском і ми будемо здобувати очки, як з «Калушом» у 1-му турі, так і в наступних матчах чемпіонату.
 
— Кажуть, що в «Калуші» досить серйозна фанатська підтримка. Наскільки цей факт може вплинути на психологію футболістів, адже розпочинати чемпіонат виїзним матчем, все ж, складніше...
 
— Я переконаний, що з Ужгорода і не тільки приїде чимала група підтримки. Знаю тільки скільки різних моїх друзів та знайомих виявили бажання поїхати у Івано-Франківську область, аби вживу побачити гру та повболівати за команду з Минаю. Бачу ажіотаж навколо матчу. Те що в Калуші фанатський рух на хорошому рівні мене не дивує. Звичайно, містяни підтримуватимуть своїх гравців та будуть гнати їх вперед. Там теж скучили за футболом. Я впевнений, що 13 серпня, коли ми прийматимемо у рамках 2-го туру суперника ФК «Рочин» на стадіоні «Авангард» теж завітає велика кількість глядачів. І будуть палко підтримувати «Минай», який є зараз обличчям закарпатського футболу. Загалом же, звичайно, хочеться бачити якомога більше вболівальників на матчах. Зрештою, чим більше вболівальників, тим приємніше грати футболістам. Відчувається атмосфера, гравці більше викладаються.
 
— У ФК «Минай» напередодні старту чемпіонату кілька кадрових змін. Маємо підсилення у особі кіпера Сидоренка, досвідченого захисника Корнутяка та перспективного Ковача. Натомість команду покинув інший воротар Юрій Погоріляк. А замість лікаря Степана Шевері прийшов інший спеціаліст Володимир Сабадош, який свого часу попрацював у ФК «Говерла». Невизначеною залишається ситуація із Олексієм Шпаком. Чи продовжиться процес комплектації складу?
 
— Можу сказати, що на 80% ми укомплектовані. Хочеться, звичайно, ще кількох кваліфікованих футболістів. Наразі важко йде процес перемовин з потенційними новачками, їх клубами. Не секрет, що у ФК «Минай» декларується позиція виховання та залучення місцевих, «доморощених» футболістів. Проте не все так просто. Ті гравці, які ще нам потрібні, поки що недоступні.
 
Що стосується тих, хто покинув команду: Юрі Погоріляку велике спасибі за самовіддачу. Також хочеться подякувати за спільну роботу лікарю команди — Степану Шевері. Вони нам допомагали, можна сказати, від початку становлення клубу, з ними завжди приємно було працювати. Але це футбольне життя. Це такий нестабільний процес, завжди щось змінюється. Не можна бути на одному місці все життя. У футбольній команді цю тенденцію завжди помітно: йдуть одні футболісти, їм на зміну приходять інші, змінюється тренер, команда може за декілька років кардинально перебудовуватися.
 
Однак тішуся, що ми змогли придбати молодого кіпера Владислава Сидоренка, який має великий потенціал, але повинен неодноразово доводити, що він гідний місця у рамці. Він старається і це помітно. Іван Ковач, який долучився до нашого складу, це теж хороше підсилення. Його майстерність, думаю, всім добре відома. Ну а досвідчений Володимир Корнутяк взагалі не потребує додаткової характеристики. За його плечима чимало матчів на вищому рівні і цей факт повинен слугувати нам у майбутньому.

 
— Де плануєте використовувати Володимира Корнутяка, адже відомо, що він може закрити одразу кілька позицій?
 
— Чесно кажучи, ще не вирішив остаточно. Поки що я бачу його центральним захисником. Але як життя складеться...От приміром на початку року Олег Допілка, який номінально повинен був використовуватися центральним оборонцем, грав і правим, і лівим захисником, і навіть опорним півзахисником чи під нападником. Все залежить від того у яких кондиціях будуть наші футболісти і чи оминуть їх травми, аби не закривати ці позиції футболістами-універсалами на кшталт Корнутяка і Допілки. У минулому сезоні та на початку цього ми зіткнулися із великою кількістю травм та дискваліфікацій, тому доводилось шукати альтернативу.
 
— Чи можливо, що якісь футболісти із юнацького колективу можуть приєднатися до основної команди? Адже під час тренувального збору кілька виконавців були активно залучені до процесу...
 
— Так, вони були у нас на зборах. Ми ретельно стежимо за їх роботою. Жолтанич, Кучерявий, Король, Браїла — всі вони хороші молоді хлопці. Помітно було яких зусиль вони докладали, аби показати себе з кращого боку. Але помітно було й хвилювання. Все ж, поки що їм важко «бодатися» із більш досвідченішими гравцями. Я мав розмову з ними і пояснив: вони повинні прогресувати, граючи за юнацький склад. А за можливості ми залучатимемо їх до основної команди, аби вони розвивалися. Грати вони хочуть, очі, як то кажуть, горять. І це вже добре. Головне, аби вони не зупинялися і тоді все вийде. Молоді гравці чітко зрозуміли, що ми від них хочемо, які у нас вимоги до стилю гри.
Прес-служба ФК "Минай"
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1491 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: