Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Микола Вурста: "Браєр залишив команду, тепер в очікуванні кого призначать"
12:33
Микола Вурста: "Браєр залишив команду, тепер в очікуванні кого призначать"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Микола Вурста:
Завершилось перше коло Чемпіонату та Першості області з футболу. Команди-аматори краю пішли на літні канікули. Тож нині є час підбити підсумки першої частини сезону й поспілкуватися з його учасниками.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату, порушити актуальні питання, пов’язані з його перебігом, результативністю команд, арбітражем, поведінкою уболівальників під час матчів, інфраструктурою стадіонів, секретами успіхів, причинами невдач тощо. Закликаємо вас, шановних читачів, надсилати питання, які, ми обов’язково будемо включати в інтерв’ю.

Наступним гостем нашої рубрики став півзахисник та один з головних бомбардирів хустської "Оболоні" Микола Вурста.

- Спочатку розкажи про свою ігрову кар’єру? Коли почав займатися футболом, хто був перший тренер?
 
- Почав займатися в 9 років, першим тренером був Микола Миколайович Буковецький. В 13 років почав виступати за юнаків СК "Русь", де мене тренував Фляшко Іван Іванович.
 
- Далі за які клуби виступав і в які роки?
 
- Виступав за СК "Русь" до 2006 року, потім в 2007 році за ФК "Тячів", в 2008 році грав за "Авангард" Свалява. З 2009 по 2011 за ФК "Поляна", 2012 - 2013 "Нарцис" Хуст, з 2014 року і по сьогодні  за ФК "Оболонь" Хуст.
 
- За десятибальною шкалою, яку оцінку би дав Оболоні за перше коло?
 
- На це запитання важко відповісти. Були хороші поєдинки. Потім нібито все йшли добре, але бракувало чогось. Якщо так, десь на 5.
 
- Перед початком сезону які цілі ставило керівництво? Думаєш після першого кола вони будуть переглянуті, зважаючи на восьме місце?
 
- Президент Оболоні постійно ставить високі цілі. І на цей сезон було сказано боротись за найвищі місця. Думаю буде зустріч і обов'язково поставлять якісь цілі на друге коло чемпіонату. Хоча дуже хороші команди сьогодні, в кожному матчі потрібно віддавати всі сили, щоб здобути залікові очки.
 
- Який із зіграних матчів вважаєш кращим у першому колі і який найгіршим?
 
- Можна сказати з Іршавою все складалося як краще. Забили швидкий гол, м'яч тримали, через фланги атаки проходили. І головне результат 6:2. Найгірший поєдинок.. сказав би гра з Тячевом, коли зіграли 0:0, хоча були поразки з великими рахунками, але по грі виглядали непогано.
 
- Оболонь одна із найбільш стабільних за складом команд. Та все ж, які позиції ти б підсилив?
 
- Підсилювати потрібно як передню ланку так і лінію захисту, двох-трьох виконавців потрібно команді.
 
- У першому колі Оболонь змогла виграти лише в однієї команди з верхньої половини таблиці (Вільхівці), тоді як в минулому сезоні хустяни краще грали з лідерами. На твою думку рівень інших команд зріс чи це Оболонь зупинилась в прогресі?
 
- І те і інше. Всі команди підсилюються, зато і результат такий. Ми підсилились гравцями з районного чемпіонату і маємо відповідний результат. У нас 11 гравців, які ще десь рівні, але коли хтось випадає, то відразу все йде не так.

 
- Один із футбольних експертів нашого краю вважає, що граючий тренер не завжди може якісно оцінити гру своєї команди по ходу матчу і це може позначитися на результаті. Ти як вважаєш, граючий тренер це для команди плюс чи мінус?
 
- На мою думку мінус. Браєр повністю віддає себе грі в ході поєдинку, можливо був за полем, зробив би більше і оцінив би гру інакше.
 
- Чи відрізняється чимось тренувальний процес у Олександра Браєра у порівнянні з іншими тренерами у яких ти тренувався?
 
- На тренуваннях більше працюємо з м'ячами, більше уваги звертається на техніку. Саша залишив команду, тепер в очікуванні кого призначать. У вівторок мають сказати.
 
- А куди перейшов тобі не відомо?
 
- Виїхав за кордон.
 
- Чи ведеш власну статистику? Скільки забив і віддав гольових передач у першому колі? Скільки в минулому сезоні?
 
- У минулому сезоні не грав всі матчі, але цей краще провожу - 8 забив і 6 гольових віддав. У минулому чемпіонаті теж 8 забив і десь 4 гольові віддав.
 
- Який із забитих м'ячів у своїй карєрі вважаєш найкрасивішим? Як і кому ти його забив?
 
- Забивати голи завжди приємно, багато красивих було. Навіть не можу сказати, якби перераховув нарахував  би з десяток точно. Раніше забивав для себе, але зараз у мене є сім'я і забиваю для них. Вони тому дуже радіють.
 
- З ким найкраще взаємодієш на полі в команді?
 
- Віталік Міллер, Ігор Пилип, Микола Росоха.
 
- Чи можеш об’єктивно виділити свої слабкі та сильні сторони?
 
- Слабкі - гра в обороні, сильні - хороша передача, дріблінг.
 
- Проти якого гравця було найважче грати у цьому сезоні?
 
- Не люблю коли грають персонально, ходять по п'ятам. У Виноградові, не пам'ятаю прізвище, передній захисник такий високий.
 
- Як тобі суддівство у цьому сезоні? Можливо були якісь спірні моменти.
 
- Суддівство на хорошому рівні. Можливо і були якісь спірні моменти, але не багато. В принципі задоволений.
 
- Як оціниш стан полів у Вищій лізі? Де найкраще, де найгірше?
 
- Стан дуже хороший, якшо порівнювати з попередніми роками. Найкраще на Автомобілісті. А Вільхівцям треба ще попрацювати. Але якшо згадати минулі сезони, то вони дуже плідно працюють над цим питанням.
 
- Як тобі підтримка у Хусті? Де на виїзді відчував найбільший тиск з боку фанатів?
 
- Відзначив би підтримку у Виноградові. Наші вболівальники теж роблять вагомий внесок в перемоги. Я б сказав в Хусті люди дуже люблять футбол.
 
- Який клуб став для тебе відкриттям у цьому році?
 
- Севлюш Виноградів.

 
- Юнаки Оболоні постійно йдуть у лідерах у чемпіонаті та після випуску до основної команди дуже мало пробивається. Чого бракує молодим футболістам, щоб конкурувати за місце в основі старшої команди?
 
- Так, можливо молодь боїться конкуренції, тому коли виходять з юнаків ідуть. Ну і підхід до хлопців, там вони були лідерами, а тут треба все починати з нуля.
 
- Ваша команда єдина в області, яка має фарм-клуб Оболонь-2, який виступає у чемпіонаті району. Чи часто гравці приходять звідти за останні 2 роки?
 
- На жаль, ні. Не пам'ятаю жодного виконавця.
 
- У матчі з Минаєм стався курйоз, коли ваш суперник перебільшив ліміт замін. Коли ви помітили це? Чи справедливим вважаєш рішення КДК ФФЗ про присудження вам перемоги?
 
- Думаю все по правилам. Помітив начальник команди Буковецький Ромео Йосипович. Я особливо не звертав увагу на заміни, а так все по ділу (чекаємо премію за перемогу)).
 
- Чи готувались ви якось по-особливому перед поїздкою на турнір у Францію? Чи важко було грати на висоті? Швидко адаптувалися?
 
- Готувались безперечно, як не говори, а для нас це важлива подія. Відібрались кращі, хтось залишився дома. Адаптувалися до висоти відразу, одне що поле було в жахливому стані, а загалом турнір пройшов на високому рівні.
 
- Що сподобалося на цьому турнірі? Можливо були і якісь негативні моменти?
 
- Атмосфера свята вічувалась, наші фанати підтримували нас протягом всіх поєдинків. Організація, гімни країн перед кожним матчем - все сподобалось.
 
- З росіянами було принципове протистояння у фіналі. В чому вони були сильнішими за вас?
 
- Могли з ними і раніше зустрітись, якби не програли від Франції. Трималися довго, потім пропустили прикрий гол, відразу могли забити, але не пощастило. А потім росіяни грали впевнено, думаю вони заслужили перемогу.
 
- Як вважаєш, чим могло б Закарпаття прийняти один з наступних таких турнірів? Де б воно могло пройти (в якому районі чи місті)?
 
- Важко сказати, думаю ні.
 
- Після приїзду з Франції ви виграли лише одну гру. Цей турнір і переїзди якось вплинули на ваші виступи у чемпіонаті?
 
- Не думаю, що переїзди або турнір вплинули.
 
- Назви свій прогноз хто займе перші три місця по заверешенню чемпіонату.
 
- Ужгород, Севлюш Виноградів, Минай.
 
- Назви гравця, гра якого тобі найбільше подобається.
 
- Подобається Мессі і Роналдіньо - і забивають, і передачі віддають.
 
- За який клуб вболіваєш у Європі?
 
- Барселона.
Тарас Галушка
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1211 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: