Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" - чемпіон Другої ліги Групи А
18:26
"Минай" - чемпіон Другої ліги Групи А
Ужгородська команда завойовує пряму путівку у Першу лігу і готується до "золотого матчу" з Кремнем.

ФК «Минай» переміг в останній грі чемпіонату Другої ліги «Ниву» Тернопіль на їхньому полі з рахунком 2:1. І це не просто 5 перемога у останніх 5 матчах. Це історична вікторія, яка принесла найбільший успіх «Минаю» у його історії –перемогу у групі «А» та вихід до Першої ліги. Попереду ще фінал у Кропивницькому за золоті медалі Другої ліги. Але це буде потім, а сьогодні – святкуємо перемогу та дякуємо хлопцям за незабутні емоції.
 
«Минай» забезпечив собі 2-е місце перед виїздом в Тернопіль, але бажання виграти групу «А» було дуже велике. Це і мотивувало «минайців». Кирило Куренко виставив склад за звичною схемою: 4-1-2-3. У ворота повернувся Кулініч, в опорній зоні знову діяв Дмитренко, а на вістрі атаки тренер довірився молодому Федаку. В іншому – без змін.
 
«Минай» розпочав дуже вдало. Вже на 4-ій хвилині дует інсайдів Страшкевич - Карноза швидко сконструювали гол: вибороли м’яч в центрі і Карноза одним дотиком вивів Пиняшка на вільну зону. А там Василь свою справу зробив – 0:1.
 
Звісно, цей гол заспокоїв трохи команду – і тернопільці прибрали м’яча собі. Проте щось гостре команда Василя Малика створити не могла – закарпатці не особливо дозволяли розгулятися у чужих воріт.
 
Хоч і друга половина тайму «минайців» не радувала. На жаль, у першому таймі знову ушкодження отримав лідер оборони Ігор Ощипко – його замінив у грі Максим Гавриленко. Та і штрафні Карнози не йшли – очевидно голкіпер «Ниви» Механів готувався до цього поєдинку. Ще й злива у Тернополі попсувала нерви – арбітру зустрічі довелося зупиняти на декілька хвилин гру.
 
В другому таймі «минайці» додали у швидкості та агресії. І це принесло результат на 60-ій хвилині. Спочатку Карноза та Нурієв розіграли комбінацію і останній пробивав – але голкіпер парирував. А за дві хвилини Нурієв вже святкував з партнерами другий гол – він скористався передачею Беци і таки заштовхав м’яч у ворота!
 
Практично цей гол і визначив долю матчу. Тернопільці, звісно, перед своїми вболівальниками прагнули реабілітуватися, але закарпатці впевнено домінували на полі. Міг збільшувати рахунок той же Нурієв зі штрафного, але голкіпер «Ниви» діяв надійно.
 
Звісно, останні хвилини матчу підопічні Кирила Куренка були радше подумками у Млинові, де вирішувалася доля першого місця у групі «А». Наприкінці самого поєдинку «Нива» таки забила – відзначився Хохлов. Проте на підсумковий рахунок це не вплинуло – «Минай» переміг.
 
Як виявилося, «Верес» переміг «Черкащину-Академію» 2:1 і таким чином закарпатці вийшли на одноосібне перше місце в групі «А». Дякуємо, «Верес»! До речі, символічно, що саме з цією командою ми зіграли свій перший матч в історії у статусі професійної команди.
 
«Минай» виборов перше місце у Другій лізі і автоматично потрапив у Першу лігу. Це заслужена, вистраждана та неймовірна перемога молодого закарпатського клубу!
 
Дякуємо, «минайці»!!! Дякуємо за перемогу та за незабутні емоції!!!
 
Попереду – матч за «золоті» медалі. «Минай» зустрінеться з кременчуцьким «Кременем», переможцем групи В 1 червня у Кропивницькому. Про цей матч читайте детальніше читайте пізніше.
 

«Нива» (Тернопіль) – «Минай» 1:2
 
Голи: Хохлов, 90+4 - Пиняшко, 4, Нурієв, 62.
 
«Нива» (Тернопіль): Механів, Герт, Хохлов, Демчук, Хруставка (Залізняк), Мороз (Бідний), Ілюк, Дедух, Кохман (Бровко), Проців (Волохатий), Гатала
 
«Минай»: Кулініч, Ощипко (Гавриленко), Вагін, Беца, Стасюк, Карноза, Страшкевич, Пиняшко (Кополовець), Дмитренко, Федак (Нурієв), Гегедош (Допілка)
 
Попередження: Гатала, Демчук - Кополовець
Інформаційний департамент ФК «Минай»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1199 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: