Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Минай" мінімально впорався з "Мункачем"
01:04
"Минай" мінімально впорався з "Мункачем"
У заключному турі групового етапу підопічні Миколи Гібалюка взяли гору над футболістами мукачівської команди.

На поєдинок проти мукачівців наставник минайців вирішив застосувати дещо експериментальну схему 3-5-2 а-ля Конте «Челсі» з трьома оборонцями та двома чистими «бровочниками». Варто зазначити, що смілива спроба себе виправдала: дала свіже дихання та певну непередбачуваність у діях гравців, проте також у певних епізодах було помітно, що до зазначеної схеми ще варто адаптуватись та звикнути, адже були й позиційні помилки.
 
Матч на штучному полі смт Середнє розпочався вкрай динамічно. Вже на 2 хв. Михайло Кополовець зумів відкрити рахунок у матчі, скориставшись чудовою передачею з флангу від Роберта Гегедоша – 0:1.
 
Номінальні господарі матчу, мукачівці, дуже швидко могли відновлювати паритет на табло. Євген Підлепенець на правому фланзі змістився трохи у центр і здійснив верховий крос на дальню стійку, де самотній півзахисник «Мункача» пробивав у дотик, але м’яч пролетів поруч зі стійкою. Ще кількома хвилинами пізніше Владислав Хмельовський, ввів м’яч від воріт на ближнього партнера, що призвело до моментальної помилки, за яку ледь не покарали гравці «Мункача», але Олег Допілка зумів підстрахувати на лінії воріт і виніс круглого подалі.
 
Через хвилин зо-три «Мункач» сконструював ще одну атаку: пас з глибини знайшов вільного Віталія Трачука, який вискочив на побачення з кіпером, але поцілити у дальній кут не зумів – мимо.
 
На 12 хв. затяжна атака минайців принесла свої плоди. Точний навіс з лівого краю від Владислава Микуляка у штрафний майданчик, де ніким неприкритий Роберт Гегедош головою переправляє круглого у дальній кут – 0:2.
 
Опісля настирливий Євген Підлепенець обійшов опонентів та з лінії штрафної пробив не надто вдало – Хмельовський спокійно забрав м’яч до своїх володінь. Через хвилину на протилежному боці Михайло Кополовець після пасу Василя Пиняшка пробив значно вище воріт, а нагода була хороша!
 
Подібні випади та гра на зустрічних курсах були чи не головним мотивом всього першого тайму. Приміром, Михайло Кополовець не скористався ще однією можливістю відзначитись дублем: пас з глибини – зірковий нападник відмінно приймає в дотик, залишаючи оборонця позаду себе, однак удар цього разу прийшовся у воротаря. А от уже на 16 хв. «Мункач» відквитав один м’яч: передача з правого краю і Михайло Хміль, прийнявши на груди, другим дотиком відправляє круглого у дальній кут воріт – 1:2.
 
У середині першої половини гри Василь Пиняшко завдавав удару злету доволі з гострого кута, однак кіпер продемонстрував чудову реакцію. Згодом Василь Беца та Ігор Вагін створили черговий момент, обігравшись у стіночку, проте з ударом Беци впорався Володимир Дядюк. Ще пізніше Василь Беца здійснив чудовий стрімкий фланговий забіг, але завершальний пас був нівельований оборонцями.
 
Тайм другий, варто визнати, був значно менш видовищним та багатим на гольові нагоди. Микола Гібалюк прогнозовано зробив кілька замін. Перший суттєвий шанс подвоїти перевагу мав Роберт Гегедош, з ударом якого впорався кіпер, а на добивання першим був Михайло Кополовець, але й він не зміг відправити круглого у ворота – врятували захисники!
 
Через якусь мить минайці вкотре створили гольовий момент у воріт Володимира Дядюка. Головні фігуранти не змінились: Кополовець пройшов лівим флангом і віддав вздовж на Гегедоша, який дещо в протихід, але зумів пробити – знову захисники відвели загрозу.
 
Гегедош потурбував кіпера ще раз – цього разу ударом злету. Потужний постріл, здавалося, неодмінно повинен трансформуватися у гол, але іншу думку мав Дядюк, який у видовищному стрибку парирував.
 
Не сказати, що «Мункач» тільки відсиджувався у захисті: молоді гравці суперника намагалися всіма силами створити що-небудь у воріт «Минаю», однак оборона у другій половині діяла злагодженіше.
 
Наприкінці поєдинку, після виконання кутового «Мункача» Хмельовський заволодів м’ячем і оперативно вкинув вільному Яромиру Лободі, той обігрався у стіночку з Сергієм Машталіром. Останній вискочив на оперативний простір і зблизився з воротарем, але удар взяв на себе все той же Володимир Дядюк.
 
У підсумку, ФК «Минай» здобуває три впевнені перемоги у групі і виходить з першого місця до 1/8 фіналу змагань.
 
Арбітр: Назар Дьордь
Асистенти: Ян Рогач, Олександр Бодня

смт Середнє, 100 глядачів
 
«Мункач» ― «Минай» 1:2

Голи: Хміль 16 - Кополовець 2, Гегедош 12.
 
«Мункач»: Володимир Дядюк, Віталій Загієв, Юрій Василиженко, Руслан Гогерчак, Роман Папарига (Віталій Андрущишин 42), Валерій Паршин (Арсен Прокопович 50), Віталій Трачук (Денис Вістеробський 36), Владислав Ярмашенко, Євген Підлепенець (Василь Василинець 40), Михайло Хміль, Віталій Сурмач (Богдан Безверхній 36)
На заміні: Артем Кандиба, Владислав Зуєв, Василь Дан
Тренер: Золтан Сільваші
 
«Минай»: Владислав Хмельовський, ― Едуард Дзьоба (Віктор Чумак 36), Олег Допілка (Степан Федак), Максим Минайленко (Олексій Шпак 47), ― Василь Беца (Артем Пустовіт), Ігор Вагін, Василь Пиняшко, Владислав Микуляк (Яромир Лобода, 68), Роберт Смокоровський (Михайло Дудаш 47), ― Михайло Кополовець (Констянтин Багрій 44), Роберт Гегедош (Сергій Машталір 50)
На заміні: Юрій Погоріляк
Тренер: Микола Гібалюк
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1519 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: