Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" офіційно увійшов до складу Другої ліги
15:26
"Минай" офіційно увійшов до складу Другої ліги
Сьогодні, 27 червня, на конференції ПФЛ була обговорена організація змагань у Другій лізі на майбутній сезон.

Змагання будуть проходити у двох групах, які розподілені за територіальним принципом.
 
Попередньо у двох групах мали прийняти участь по 11 команд, але у зв'язку з тим, що або "Нафтовик" або "Кремінь" підвищаться в класі, то кількість учасників буде зменшена.
 
Попередні склади
 
Група А: Буковина, Скала, Нива Тернопіль, Нива Вінниця, Поділля, Полісся, Верес, Калуш, Черкаський Дніпро, Чайка, Минай.
 
Група Б: Мир, Енергія, Нікополь, Таврія, Миколаїв-2, Кремінь, Металург, Кристал, Нафтовик, Реал Фарма, Гірник.
 
Підвищення в класі залежатиме від розширення УПЛ.
 
Якщо УПЛ не розширюється, 2 команди Другої ліги (найкращі в групах) підвищуються напряму, 2 грають (другі місця) перехідні матчі з командами Першої ліги.
 
Якщо УПЛ розширюється, то в класі підвищуються лише переможці груп. Дві найгірші команди в групах А і Б вилітають в аматорський чемпіонат.
 
"Ми хочемо залишити виліт із Другої ліги до аматорів. Це важливо для нас. У нас надто розмиті умови. Будемо вважати, що цього сезону команди вилетіли. Самі аматори жаліються, що ми неконтрольовано у них "забираємо" клуби", - сказав президент ПФЛ Сергій Макаров.
 
Чемпіонат стартує 21 липня, а завершиться 25 травня. Команди проведуть 27 поєдинків, тобто чемпіонат буде складатися з трьох кіл. Якщо в одній з груп буде 9 учасників, то, можливо, буде 4 кола.

Також було врегульовано ряд питань, які стосуються проведення чемпіонатів Першої та Другої ліг сезону 18/19. На Конференції було рекомендовано внести ряд змін до Регламенту. Сума внеску для команд Другої ліги дорівнює 96 тисяч гривень. У Першій лізі - 196 тисяч гривень.
 
З нового сезону на футболках учасників змагань з'явиться шеврон з емблемою ПФЛ, який буде розташовуватися на правому рукаві футболок гравців. Крім цього, клубам Другої ліги рекомендовано внести прізвища футболістів на форму.
 
Рекомендації торкнулися і часу проведення поєдинків Першої та Другої ліг. У літні місяці матчі вищезазначених змагань будуть починатися не раніше 16:00.
 
Також клубам Другої ліги було рекомендовано проводити трансляції своїх поєдинків.

Виконком ФФУ допустив 32 стадіони для Першої ліги і 36 - для Другої. Серед стадіонів Першої ліги значиться ужгородський "Авангард", а до Другої ліги допущено "Минай арену" та ужгородський "Спартак".
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 925 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: