Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" перемагає лідера чемпіонату
19:36
"Минай" перемагає лідера чемпіонату
Лідер втратив очки вперше за сім турів.

Лідер прибув на Закарпаття із шістьма перемогами підряд – остання з них, 4:0 вдома над Гірником-Спорт, відправила в відставку головного тренера гостей Мазяра (який, щоправда, після проваленого відрізку в Першій лізі пішов на підвищення – прийнявши клуб Favbet Ліги, ПФК Львів). А от Минай за останніх чотири тури здобув 10 очок, напередодні яскраво обігравши Металіст 1925 (3:2).
 
На куражі після перемоги над одним із фаворитів сезону господарі почали матч проти Агробізнеса, який сенсаційно захопив перше місце й утримує його ось уже майже третину чемпіонату. Уже в дебюті Пиняшко та Гегедош розігнали кілька гострих атак, але то без завершення, то з офсайдною пасткою. Однак той настрій, з яким минайці вийшли на гру проти лідера, приніс результат уже в дебютному відрізку. Стасюк з лівого краю навісив на праву віддаль карного майданчика, звідки Жичиков акуратно скинув у центр. Саме там очікував м’яча Роберт Гегедош, з близької відстані замкнувши ударом низом – 1:0.
 
На куражі лідер атак минайців завдав ще одного удару в площину воріт, з яким справився Воробей. Але Агробізнес, треба дати йому належне, швидко перешикувався – раз не виходило пробити редут господарів звичними атаками, почав застосовувати дальні удари. Якщо спроба махнути здалеку Думанюку не вдалася, то Черненко штрафний вже цікавіше виконував, а після шаленого удару Курила м’яч взагалі просвистів поруч із дев’яткою.
 
Завершивши перший тайм із мінімальною перевагою, ФК Минай втратив її відразу ж після перерви. Воротар Попович дещо поспішно зарядив м’яча в поле, тож на перехоплення встиг опорник Думанюк. На його скидку головою стартував Груша, оминув суперника і десь із лінії карного майданчика з правої влучив у дальній кут – 1:1. Респектуємо волочисцям за вольові якості. Господарі, до слова, аж ніяк не погодилися із втратою переваги. І невдовзі Нурієв зі штрафного мітив точно під поперечину, тут Воробей у стрибку виручив «хліборобів». А ще через кілька хвилин «біло-блакитні» повернули собі перевагу. Це Микуляк обеззброїв на чужій половині поля Сікорського і тут же довгою передачею запустив у прорив Гегедоша, так що Роберт реалізував вихід один на один – 2:1.
 
Відсунувши гру від своїх воріт, ожививши її замінами (а вийшли, до речі, й такі стрімкі гравці, як Страшкевич і граючий спортдиректор Кополовець), Кобін втримав потрібний рахунок, і господарі навіть встигли провести кілька гострих атак. У гостей був шанс усього матчу, коли в кінцівці м’яч відскочив до Сікорського, але він із вбивчої позиції пробив вище цілі.
 
Тож 17 очок набирає ФК Минай – це претензія на місці мінімум у п’ятірці, а, може, й у трійці. А от лідерство Агробізнесу тепер було в руках конкурентів. Якщо Авангард свій шанс стратив, то Рух обійшов волочисців і вперше в чемпіонаті очолив турнірну таблицю.
 
 
ФК Минай – Агробізнес (Волочиськ) 2:1
 
Голи: Гегедош, 14, 53 – Груша, 47
 
Минай: Попович, Жичиков (Беца, 85), Допілка, Гавриленко, Стасюк, Дмитренко, Микуляк© (Вагін, 56), Нурієв, Пиняшко (Кополовець, 71), Маїк (Шпак, 82), Гегедош (Страшкевич, 64).
Запасні: Кулинич, Кіча, Антоніо Сантос, Маткобожик, Лобода, Глагола.
Головний тренер: Василь Кобін.
 
Агробізнес: Воробей, Гагун©, Юхимович, Курило, Педро (Бойчук, 70), Думанюк (Зінкевич, 56), Кухарук (Семенець, 83), Черненко, Груша, Семенюк (М.Когут, 73), Сікорський.
Запасні: Чорнобай, Палюх, Вергун, І.Когут.
Головний тренер: Остап Маркевич.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 809 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: