Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" перемагає у Кубку
20:27
"Минай" перемагає у Кубку
В 1/16 Кубка України наша команда переграла житомирське «Полісся» на виїзді з рахунком 1:2.

Незважаючи на те, що грали з клубом Першої ліги – матч виявився не простим. Важке поле, дощ та суперник, який не збирався поступатися у єдиноборствах доставили проблем закарпатцям. Проте «минайці» на класі змогли зробити рівно стільки, скільки треба для успішного результату.

Враховуючи нинішній календар і той факт, що вже в суботу буде важлива гра чемпіонату із «Інгульцем», тренерський штаб «Минаю» вирішив випустити повністю оновлений склад на гру. Так, вперше у основі в цьому сезоні вийшов Маємбе, Допілка, Голодюк, Карноза, Машталір, Книш та Глагола. А Каніболоцький взагалі дебютував за «Минай».

Змінили і схему гри. З «Поліссям» розпочинали грати за звичної ще у Першій лізі  4-1-4-1: з двома центрбеками, 1 опорніком, 4 атакуючими та Машталіром на вістрі.

Розпочали гості матч доволі активно. Вдіразу команда Василя Кобіна включила хороший темп та високий пресинг. «Полісся» очевидно такого не чекало, тому це принесло результат вже на старті гри. Спочатку на 2 хвилині заробили небезпечний стандарт – штрафний з лівого флангу пробивав Карноза, але трохи вище. А через 3 хвилин він же прорвався лівим флангом (а атака розпочалася завдяки високому пресингу гостей та помилки господарів при виходу з оборони), прострілив у карну площину,  Машталір продовжив рух м’яча передачею в сторону Глаголи, але захисник Шевченко швидше зрізав круглого собі у ворота – 0:1.

Після голу «Полісся» активізувалося, намагалося чинити тиск на ворота Каніболоцького, але «минайці» вміло контролювало їхні атаки та вчасно їх розбивали. Проте якщо гострих моментів не виникало у воріт «Полісся», то і у своїх гості нічого не дозволяли зробити.

На жаль, така ситуація тривала тільки до кінця тайму. Перед самим свистком на перерву, господарі заробили кутовий. Екс-гравець «Минаю» Гавриленко подав його, Каніболоцький мокрого м’яча не зафіксував в руках і втратив (чи йому допомогли зробити це?), а на добиванні зіграв Прокопчук. Арбітр зустрічі спочатку відмінив гол, а потім передивився ВАР і змінив свою думку – 1:1.

Другий тайм прогнозовано «минайці» почали агресивніше. Вже через хвилину, як вийшли на поле, Данило Книш міг виводити команду вперед, але його удар метрів з 18 парирував голкіпер. Ще через декілька хвилин Карноза знову заробив стандарт у воріт «Полісся», але реалізувати його не вдалося.

Проте зусилля Артура марними не були – він часто вривався з м’ячом у зони, ближчі до чужих воріт, і на ньому часто фолили. На 57-ій хвилині він заробив ще один стандарт неподалік воріт господарів. Проте цього разу бив Саків. І Тарас продемонстрував як він вміє це робити! У ближню дев’ятку залетів гол-красень після його удару – 1:2.

Звісно, господарі ринулися в атаку. Особливо старався екс-«минаєць» Гавриленко, який був справжнім двигуном житомирської команди. Але підопічні Василя Кобіна були готові до такого розвитку подій і дуже уважно грали в обороні та на підступах до неї. Зрештою, «минайці» були ближчі до третього забитого, ніж до пропущеного.  На 78-ій хвилині загрожували знову зі стандарту - Кожанов подав штрафний, Саків в дотик злету робив передачу в штрафну, але Голодюк не дотягнувся. А через 10 хвилин хороший був момент у Нурієва, але пробив трохи сильно і не точно.

У суперника же в другому таймі моментів майже не було – і це плюс нашій обороні.

Отже, «Минай» проходить далі в Кубку України. Втретє поспіль ми в 1/8 фіналу. Що цікаво, не багато в Україні команд, які ще ні разу не вилітали в цьому турнірі раніше цієї стадії.

Наступного суперника ми дізнаємося найближчим часом. В Премєр-лізі наступну гру зіграємо вже цієї суботи, 3 жовтня - Кропивницькому зустрінемося із «Інгульцем».


«Полісся» - «Минай» 1:2

Голи: Шевченко, автогол, 5 (0:1), Прокопчук, 45 (1:1), Саків, 57 (1:2)

«Полісся»: Яшков, Жук, Швець, Прокопчук, Шевченко (Власюк), Гавриленко, Савошко (Повалій), Ковальов (Чернецький), Трояновський (Галенков), Понедельнік, Галенко (Семчук)

«Минай»: Каніболоцький, Маємбе, Маткобожик (Матіч), Допілка, Саків, Сніжко, Голодюк, Карноза (Нурієв), Машталір (Ахмедзаде), Книш (Пиняшко), Глагола (Кожанов)

Попередження: Шевченко, Понедельнік, Гавриленко, Галенков - Матіч
 
Інформаційний департамент ФК «Минай»

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 351 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: