Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" поступається в Запоріжжі
21:51
"Минай" поступається в Запоріжжі
Зоря в Запоріжжі мінімально обіграла Минай в матчі 24-го туру Favbet Ліги.

Перемога "Зорі" де-факто забезпечувала луганцям третє місце в УПЛ і участь у Лізі Європи. "Минай" у випадку набору трьох очок йшов би з останнього місця турнірної таблиці, суттєво поліпшуючи свої шанси на порятунок. Відтак, турнірна вага цього поєдинку була вельми високою. Умотивованими були обидві сторони.

Тому перший тайм звітного матчу здивував – неквапливий темп, індивідуальні помилки гравців обох команд, обмаль ударів по площині воріт. "Зоря" вийшла у бойовому складі, за винятком воротарської позиції, де грав не Васіл (дискваліфікація) і не Шевченко (не в заявці), а Мацапура. "Минаю" не могли допомогти Шиндер, Кожанов та Нурієв, тому відсутність в основі Артема Мілевського не читалася. Залишились на лаві для запасних також Саків та Бойко, тож можна говорити про спробу тренерського штабу "Минаю" піднести суперникові сюрприз.

"Минай" дійсно виглядав на полі непогано. Так, з помилками, так, без швидкості, але "Зоря" опустилася на цей же рівень. Тож перший тайм минув саме за сценарієм закарпатців. Удар Малепе змусив Мацапуру робити сейв, а от Пиняшко запустив м'яча над поперечиною. Але відзначаємо сам факт активності закарпатців… Іноді "Зорі" доводилося грати на контратаках.

В ході однієї з таких відмінний шанс відзначитися мав Аллах'яр, однак іранець на ближній стійці не замкнув простріл Кабаєва (Попович грамотно скоротив кут обстрілу). Наприкінці 45-хвилинки стріляв Фаворов. Непогано, але мало. Мало було аргументів від претендента на третю сходинку.

Другий тайм "Минай" і поготів розпочав ударно – Уго Огбонная ледь не "прошив" рукавички Мацапури, а потім ще й Малепе старався зіграти на добиванні. Удар Юрченка на цьому фоні виглядав якось несолідно. Та й на удар Багайоко відповіді не було.

Лише згодом "Зоря" вибухнула моментом Гладкого, який сильним ударом не влучив у ближній кут. Але ж "Минай" атакував гостріше – з цим фактом мусять змиритися вболівальники "Зорі". Удар Ткачука зі штрафного цілком міг стати гольовим, та й добивання від Угочукву й Малепе не були абиякими. Пішла гра на зустрічних курсах – це радувало (адже цікаво, коли аутсайдер б'ється на одному рівні з претендентом на нагороди). "Зоря" підтримала темп ударом Гладкого, що був заблокований. Така ж доля спіткала й добивання у виконанні Олександра.

Наприкінці матчу "Минай" трішки збавив темп – і це було фатальною помилкою. Хоча, швидше за все, закарпатці просто втомилися, тому звинувачувати команду Цимбала в самозаспокоєнні не варто. "Зоря", що володіє майстернішими гравцями, скористалася шансом та забили переможний гол зусиллями Кочергіна – точний удар низом з меж штрафної зони після розлогого наступу.

Цей результат ще на крок наблизив "Минай" до Першої ліги. А "Зорю" впритул наблизив до підсумкової третьої сходинки. Тепер, аби не стати бронзовими, луганці повинні програти два останніх матчі, а "Колос" мусить виграти усі свої ігри. Також результат звітного матчу гарантує п'ятому місцю УПЛ вихід на міжнародну арену.

Важливий підсумок. Але з різним відтінком для кожного.


"Зоря" - ФК "Минай" 1:0

Гол: Владислав Кочергін 81

"Зоря": Дмитро Мацапура, Ловро Цвек, Жуніор Рейс, Владислав Кочергін, Олександр Гладкий, Віталій Вернидуб, Владислав Кабаєв (Дмитро Іванісеня 77), Єгор Назарина, Денис Фаворов, Владлен Юрченко, Аллах'яр (Шахаб Захеді 83)

ФК "Минай": Андрій Попович, Олександр Петрусенко, Репо Малепе, Василь Пиняшко (Віталій Бойко 57), Шеммі Маембе, Андрій Ткачук, Рустам Ахмедзаде (Угочукву Огбонная 46), Сіака Багайоко, Олексій Хахльов (Данило Книш 79), Міслав Матіч, Максим Лопирьонок
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 328 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: