Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" продовжує переможну серію у Запоріжжі
19:35
"Минай" продовжує переможну серію у Запоріжжі
Закарпатський клуб наздогнав Рух і всього на два очки відстає від лідера – Агробізнесу.

Двоє новачків – різна доля: Минай став переможцем Групи «А» та віце-чемпіоном Другої ліги, пройшов напряму, а от Металург із другого місця Групи «Б» пробився у плей-офф, програв там Агробізнесу та готувався собі до того, щоб залишитися «на другий рік», але потім знявся Арсенал-Київ і запоріжці поспішно були підвищені в класі. Як самі думали – готовими до Першої ліги, як показав чемпіонат – аж ніяк ні.

До матчу із більш успішними новачками Металург підійшов, посідаючи останнє місце та відстаючи від минайців аж на 13 очок. Закарпатці ж вийшли на пікове для себе 4-те місце після того, як обіграли лідера (2:1 вдома над Агробізнесом). Зайве говорити, що при візиті в Запоріжжя вони також були фаворитами протистояння. Тим більше, господарі все ще шукають свою гру та оптимальний склад: цього разу не могли задіяти дискваліфікованого півзахисника Разуваєва, а також перевели опорника Сарапія в центр захисту, виставивши форвардом вінгера Петрова.

Почали господарі дуже бадьоро – відразу кілька передач із глибини спрямовувалось на хід Петрову, Могильному, Сачку. Й одна із них призвела до суперечливого епізоду – коли Загоруйко запустив Могильного в прохід, і той уже в карному майданчику впав у боротьбі з Гавриленком. З одного боку, запоріжець прокинув м’яча повз суперника, з іншого – чи був контакт достатнім для падіння? Рефері розсудив на користь гостей і замість пенальті дав жовту картку гравцеві атаки.

Утім, Могильний у ті хвилини був крутим: спершу видав сольний рейд із ударом у стилі Коно поруч із хрестовино, потім тонким пасом виводив на воротаря Петрова, який трішки не встиг на цей пас. І тим дивніше (і прикріше для господарів), що при непоганому старті вони пропустили першими. З нічого. Петров втратив м’яча в центрі поля, Жичиков пішов через правий край, розігрався з Нурієвим і прострелив на Гегедоша. А Роберт хитнув захисника й із близької відстані пробив повз воротаря – 0:1. Четвертий гол за останніх три тури від бомбардира – шостий в чемпіонаті в цілому.

Ще до перерви господарі старалися відігратися – кілька разів загострював гру Могильний, а зароблений ним штрафний прекрасно виконував майстер цієї справи Сарапій (тут виручив гостей їхній воротар). Ще в одному моменті Петров вилітав прямо на Поповича, але офсайд залишив атаку без завершення. Але на другий тайм такого запалу не вистачило, так що Минай отримав можливість закріпляти свою перевагу. Спершу Стасюк і Пиняшко все зробили для Гегедоша, але його перед ударом обеззброїли захисники, але наступна комбінація вже не знайшла супротиву. Жичиков зберіг м’яча майже біля кутового прапорця, підключив Шпака. Навіс того у боротьбі з Гегедошем не зміг перервати захисник, тож на дальній стійці Нурієв прибрав вінгера Трояновського, який грає в Металурзі крайнього захисника, та ударом у ближній кут розстріляв ворота із убивчої позиції – 0:2. Сьомий гол Анатолія, і тепер він одноосібно буде очолювати список найвлучніших гравців першості.

Останні хвилини абсолютно нічим не порадували вболівальників Металурга (якщо не рахувати перший вихід Шевчука – чергового новачка з місцевою школою), а от ФК Минай міг забивати ще й здобув четверту перемогу поспіль. За останній місяць команда Кобіна здобула 6 перемог при єдиній нічиїй, а тому зараз із 20 очками зрівнялася з Рухом і, мінімум, до завтра розділяє 2-3 місця з Рухом слідом за Агробізнесом. Металург залишається останньою командою, яка не набрала ще жодного очка вдома.


Металург (Запоріжжя) – ФК Минай – 0:2

Голи
: Гегедош, 19, Нурієв, 58

Металург: Петриченко, Трояновський, С.Кулинич, Сарапій, Мягков, Ковальчук (Щебетун, 71), Загоруйко, Бєлоусов (Лихобабенко, 64), Сачко (Шевчук, 76), Могильний, Петров.
Запасні: Леонідов, Черній, Рудич.
Головний тренер: Іван Богатир.

Минай: Попович, Жичиков, Гавриленко, Дмитренко (Пиняшко, 46), Антоніо Сантос, Стасюк, Вагін, Шпак (Араужо, 76), Нурієв (Кіча, 80), Микуляк (Маткобожик, 64), Гегедош (Маїк, 66).
Запасні: А.Кулинич, Кополовець, Лобода, Страшкевич.
Головний тренер: Василь Кобін.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 812 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: