Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" проходить "Верес" у Кубку України (ВІДЕО)
21:15
"Минай" проходить "Верес" у Кубку України (ВІДЕО)
Закарпатська команда пройшла перший етап Кубка України! Свій дебютний турнір вони розпочали з історичної перемоги.

У Млинові, що на Рівненщині, «минайці» здолали рівненський «Верес». У основний час гра звершилася з рахунком 1:1, сильнішого виявили у серії післяматчевих пенальті. Кращими були саме закарпатці!
 
Те, що матч буде складним для обох команд, було відомо заздалегідь. Власне як і у всіх у міжсезоння. До того ж, «минайці» останній офіційний поєдинок провели ще минулого місяця, а минулого тижня тільки завершили збори, де попрацювали над фізичною формою.
 
До того ж, «Минай» підійшов із проблемами зі складом: не поїхали на поєдинок Корнутяк та Вагін. Враховуючи це, на поле млинівського стадіону «Колос», вийшов зовсім експериментальний склад. Можна навіть сказати, що склад орієнтований на захист. Тренер Ігор Харьковщенко вирішив випустити п’ять захисників: у центрі Допілка, який вийшов з капітанською повязкою, та Минайленко, на фланзі – Беца та новачок Стасюк ( про нього розповімо пізніше), трохи вище, практично в опорній зоні, діяв Образцов. В центрі діяли молоді Шпак та Лобода, а також Микуляк. На вістрі – флангові вінгери: Пиняшко та Кополовець.
 
Щоправда, така захисна стратегія не убезпечила команду від атак господарів. Зокрема, проблеми виникали на флангах. «Верес» у першу десятихвилинку мав якнайменше два моменти для взяття воріт, але ними не скористався.
 
Загалом, саме рівненці у першому таймі виглядали краще. Вони не давали змоги закарпатцям грати у свою гру – їх просто позбавили м’яча. Господарі контролювали гру, але перетворити свою перевагу в голи не змогли – зрештою, «Верес» команда практично повністю оновлена і зібралася разом тільки напередодні старту Кубка.
 
Найбільш вірогідний момент у господарів був на 34-ій хвилині. На жаль, захист «Миная» у першому таймі не відзначався надійністю, тому в капітана Валерія Сада зявилася можливість вийти сам-на-сам - але у ворота він не попав, м’яч пролетів мимо.
 
Закарпатці же відзначалися лише зі стандартів. Зокрема, мав можливість забивати Образцов, але його удар заблокував голкіпер. Нагадував про себе і Кополовець, але його ударам не вистачало точності. Для перемоги цього було замало.
 
«Минай» потребув змін у грі. І вони настали після перерви. Цьому сприяло декілька факторів. По-перше, у «Вереса» травму отримав капітан Валерій Сад – ключовий гравець господарів, який змушений був залишити поле. По-друге, на поле у «минайців» вийшов Роберт Гегедош, якого так не вистачало. На жаль, за рахунок травми Образцова, але вихід форварда і так «читався».
 
І голеадор значно пожвавив гру в атаці закарпатців. З перших хвилин накрутив захисників «Вереса» і заробив кутовий. Після його розіграшу високий Минайленко виграв верхову дуель і пробив по воротам – у голкіпера. Це був тільки початок.
 
Вже після нього відмінні моменти мав Кополовець та все той же Гегедош. На 69-ій хвилині він знову продемонстрував майстер-клас і пробив через себе – знову голкіпер завадив голу-красеню. За 10 хвилин його прізвище мало з’явитися на табло – після передачі Шпака він виходив сам-на сам з голкіпером, пробив повз нього, але до лінії воріт м’яч не долетів – вибив захисник. На жаль, у Млинові системи VAR нема – можливо там і був гол, але…
 
Але тиск «минайців» не пройшов дарма. Ще за 5 хвилин Пиняшко віддав передачу під удар Олексію Шпаку, але його удар вийшов ідеальним. Перший історичний гол в Кубку України! І за 6 хвилин до кінця «Минай» повів у рахунку 0:1.
 
На жаль, втримати рахунок не вдалося. Обідний стандарт біля воріт Сидоренка призвів до голу – півзахисника Дубину ніхто не прикрив і той передачу зі штрафного замкнув влучним ударом – 1:1.
 
Гра перейшла у овертайм, де, до речі, краще виглядали «минайці». Але голів не забили. Довелося знову бити пенальті. Для закарпатської команди це вже друга поспіль серія пенальті – у чвертьфіналі чемпіонату України серед аматорів команда Ігоря Харьковщенка, на жаль, програла.
 
Але цього разу доля повернула нам борг! У надзвичайно виснажливій, довгій та нервовій серії одинадцятиметрових «минайці» перемогли 10:9. При рахунку 9:9 по пенальті Владислав Сидоренко відбив постріл півзахисника Барабаша, а Василь Пиняшко приніс історичну перемогу «Минаю»! Дякую Василь, дякую Владислав, дякую команда!
 
«Минай» проходить у наступний раунд у своєму дебютному Кубку України. Чекаємо на жеребкування та наступного суперника.

 
Арбітр - Андрій Холявко (Львів)
Асистенти - Тарас Чопілко (Київська область), Олег Парасунько (Київ),
4-й арбітр - Максим Фірсов (Рівне)
Спостерігач арбітражу – Андрій Байсарович (Луцьк)
 
19 липня 2018 р., смт.Млинів, стадіон «Колос», 1012 глядачів
 
«Верес» (Рівне) – «Минай» 1:1 (9:10 пен.)
 
Голи: Шпак, 84 (0:1), Дубина, 89 (1:1)
 
Післяматчеві пенальті: Гапончук (1:0), Шпак (1:1), Бондаренко (2:1), Допілка (2:2), Скотаренко (3:2), Минайленко (3:3), Цень (4:3), Лобода (4:4), Дубина (5:4), Гегедош (5:5), Семенчук (6:5), Микуляк (6:6), Герасимчук (7:6), Смокоровський (7:7), Фляк (8:7), Беца (8:8), Пецьків (9:8), Стасюк (9:9), Пиняшко (9:10).
 
Не забив: Барабаш
 
«Верес»: Бабійчук, Барабаш, Дубіна, Мосіюк, Фляк, Сад, Бондаренко, Цень, Семенчук, Заїкин, Пецків. Головний тренер – Володимир Гоменюк.
 
«Минай»: Сидоренко, Беца, Допілка, Минайленко, Стасюк, Шпак, Лобода, Образцов (Гегедош), Кополовець (Смокоровський), Пиняшко, Микуляк. Головний тренер – Ігор Харьковщенко.
Прес-служба ФК "Минай"
 
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1305 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: