Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" святкує перемогу над Калушем
19:43
"Минай" святкує перемогу над Калушем
"Минай" після останніх двох невдач зумів зібратися та видати дійсно класну гру.

Нарешті перемога! «Минай» після останніх двох невдач зумів зібратися та видати дійсно класну гру! І що важливо, нарешті переміг на рідному стадіоні, де ще минулого року був практично непереможним.
 
Причин у цієї перемоги може бути багато. Проте головне, що наша команда цієї вікторією гучно заявила: нам під силу виконати будь-яке завдання у групі «А».
 
Звісно, вплинула на це і зміна тренера. Футболісти зізнавалися після гри: за два дні тренувань важко втілити всі вимоги Кирила Куренка. Занадто мало часу. Проте сам факт великих змін на чолі колективу вплинув, у першу чергу, емоційно.
 
До речі, після гри спортивний директор та безпосередній учасник перемоги над «Калушем» Михайло Кополовець зазначив, що команда також дуже вдячна за цю перемогу і попередньому тренеру Ігорю Харьковщенку.
 
Що стосується нинішнього тренерського штабу, то він суттєво змінив стартовий склад команди. І навіть схему гри. Практично зазнали змін всі лінії крім захисту та нападу. Задня лінія була звична: Ощипко та Корнутяк у центрі, на флангах Беца та Стасюк. На вістрі нападу Гегедош. А ось у іншому зміни. На ворота повернувся після майже річної перерви Андрій Попович (і як повернувся!!!). Також Кирило Куренко вирішив зробити більш насиченими фланги – інсайдами зробив Кополовця та Страшкевича, трохи вище – молоді Смокоровський та Федак. У опорній зоні – Вагін з капітанською пов’язкою.
 
Звісно, нова схема була трохи незвична для «минайців». І на звикання до неї пішло трохи часу, тому гострими атаки у першій половині гри не назвеш. Проте у захисті закарпатці діяли дуже організовано: вміло відходити назад при потребі, добре виходили з оборони.
 
У ці хвилини голкіпера «Калуша» турбували «минайці» хіба за допомогою дальніх ударів – відзначалися Страшкевич, Кополовець.
 
«Минайці» пробували тиснути на гостей, граючи широко через фланги, і змушували їх помилятися. І на 29-ій хвилині це спрацювало. Страшкевич відмінно поборовся на правому фланзі за м’яч, зачепився за нього і навісив у штрафну. Там голкіпер «Калуша» вибив його кулаками, він попав у півзахисника гостей Романа Лебедя, але футболіст гостей подарував його Смокоровському. І Роберт двома дотиками робить рахунок 1:0. У гравця, який не часто виходив у основі, вже був гол у Другій лізі («Черкащини-Академії») та гольова передача в Кубку (київському «Динамо»), але думаю, що це найважливіший поки що гол молодого футболіста!
 
У першому таймі було ще багато боротьби в центрі поля та стандартів (Корнутяк головою бив після кутового, але не точно), проте основні події розгорнулися у другому.
 
Після перерви «Минай» продовжив бомбардувати суперника дальніми ударами (Беца та особливо Страшкевич), проте більше небезпека у воріт суперника почала виникати після того, як тренер Куренко підсилив гру Анатолієм Нурієвим та Артуром Карнозою. Це остаточно добило «Калуш».
 
Спочатку на 73-ій хвилині Карноза знову продемонстрував всій футбольній Україні як він вміє пробивати штрафні – 2:0.
 
За 3 хвилини Карноза міг робити дубль. Нурієв біля самої штрафної виклав м’яч Артуру, той закручував його під перекладино, але м’яч по-зрадницьки полетів вище.
 
А ще за 2 хвилини вже сам Нурієв реалізував свій момент. «Минайці» в 5 точних пасів довели м’яч до штрафної, і, після невеличкого рикошету, він потрапив до Анатолія. Нурієв набрав швидкість і класно пробив у протилежний від голкіпера кут – 3:0.
 
У останні 10 хвилин «Минай» спокійно довів гру до перемоги. Не зіпсував гарного настрою вболівальникам і назначений пенальті у ворота закарпатців на останній доданій хвилині після фолу Ощипка. 11-метровий реалізував Данило Книш – 3:1.
 
До речі, ще кого можна відзначити у цій грі так це Андрія Поповича. Голкіпер «Минаю» був справжнім господарем своєї штрафної, граючи як у повітрі, так і на випередження. Зробив і кілька сейвів. Надійна гра у ворота Андрія – також запорука успіху.
 
Поєдинок з «Калушем» запам’ятається надовго для вболівальників. Зрештою, це перша перемога «минайців» вдома в 2019-му році. І це перша перемога Кирила Куренка як тренера. Зрештою, 3 очки у цьому матчі була дуже важливі.
 
І вітаємо команду з їх здобуттям!
 
Перемога, між іншим, наблизила «Минай» до лідируючого місця. Після цього туру ми тепер 3-ті і від 1-го місця нас розділяє всього 2 очки. Але і конкуренти не сплять. Тому наступна гра буде теж дуже важлива. Вона відбудеться 11 травня у Млинові, де зіграють з рівненським «Вересом», який також набрав хід. Про цю гру детальніше читайте на нашому сайті найближчим часом.
 
 
Арбітр: Сергій Задиран (Київ)
 
Минай, стадіон «Минай»
 
«Минай» - «Калуш» 3:1
 
Голи: Смокоровський, 29, Карноза, 72, Нурієв, 80 - Книш,90 (пен.)
 
«Минай»: Попович, Ощипко, Корнутяк, Беца, Стасюк, Вагін, Кополовець (Карноза), Страшкевич, Федак (Шпак), Смокоровський (Нурієв), Гегедош (Капустей)
 
«Калуш»: Хвалицький, Веремієнко, Сениця, Сивка, Лебедь, Книш, Хорольський, Савошко (Кабанюк), Скакун (Кисленко), Танчин (Кохман), Матушевський (Гудак)
 
Попередження: Федак – Хорольський, Скакун, Матушевський, Книш
 
Інформаційний департамент ФК «Минай»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 789 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: