Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" у більшості дотиснув волинян у Кубку (ФОТО)
20:16
"Минай" у більшості дотиснув волинян у Кубку (ФОТО)
Є 5-ій поспіль перемога «Минаю» в цьому сезоні і є друге проходження команди у 1/8 Кубку України.

У складному та емоційному матчі «минайці» здолали луцьку «Волинь», забивши за 6 хвилин до кінця єдиний гол у грі. І вже наступного місяця продовжимо боротьбу в цьому турнірі. Не виключено, що знову з грандом українського футболу.

Те, що гра 1/16 фіналу буде складна, підказала і погода. Практично з самого ранку в Ужгороді лив дощ і це внесло свої корективи.  Як власне і суперник. «Волинь» вирішила зіграти з «Минаєм» без своїх основних зірок – Михалика, Бартуловича, Сімініна, Кожанова. З одної сторони це добре для закарпатців, зі іншої – у складі луцької команди вийшла голодна молодь, якій було що доводити головному наставнику Андрію Тлумаку.

І вони дали бій «минайцям». Загалом, у цьому протистоянні дуже бойовим вийшов саме перший тайм, який вийшов з великою кількістю моментів. «Минайці», звісно, при рідних вболівальниках прагнули грати першим номером і з перших хвилин намагалися контролювати м’яч. І їм це вдавалося. У перші хвилин 15 вони пробували штурмувати ворота гостей завдяки дальнім ударам (момент у Страшкевича), а потім переключилися до більш позиційних атак та прострілів з флангів (момент у Маїка та Пиняшка). Проте дуже добре себе показав голкіпер гостей Леванідов, чого вартий лише його сейв після дальнього удару Кополовця, та і високі захисники «Волині» справлялися з атаками непогано.

Паралельно і «Волинь» створювала гостроту у воріт Кулініча, якому довірили місце у основі. До речі, не дарма. Саме Артем став героєм епізоду, коли нападник луцького клубу втікав у контратаку на 25 хвилині і який не зміг забити «Минаю», навіть коли здавалося обіграв воротаря – Кулініч вчасно виставив руки.

Гості небезпечно турбували голкіпера закарпатців і зі стандартів  і з позиційних атак – тому нічия після першої половини гри не виглядала нелогічною.

А ось після перерви господарі заграли агресивніше в атаці. Особливо після виходу Гегедоша, який за 4 хвилини створив 2 моменти – обидва ударами головою. «Минайці» стали грати краще не тільки на другому поверсі, а й стали швидше доставляти м’яч у штрафну – завдяки цьому моменти виникали і у Пиняшка, і у Нурієва.

Внаслідок збільшення швидкості у господарів, гості стали частіше фолити. І так вийшло, що «волиняни» Стрижеус та Карпенко, який тільки вийшов на заміну, отримали кожен по 2 жовті картки і залишили поле. Як наслідок – «Минай, як два тижні тому у Харкові, почав грати з форою у два гравці. Проте цього разу наші хлопці грали впевненіше і ще більше збільшили тиск на свого суперника – почали штурмувати карний майданчик гостей, атакуючи як через фланги, так і через центр штрафної.

І «минайці» таки досягли свого, попри блискучі старання їхнього голкіпера. На 84-ій хвилині Кополовець виграв підбір біля штрафної, перевів на лівий фланг на Глаголу, а той прострілив в центр на Маїка – 1:0.

Супернику у 8-ох і за 5 хвилин до кінця було складно відповісти, а ось «минайці» не зупинилися і продовжили атакувати до закінчення матчу. Проте не забили.

У підсумку 1:0 і «Минай» продовжує рухатися далі в Кубку України. В 1/8 турніру нашій команді, як і торік, знову може випасти київське «Динамо» або навіть донецький «Шахтар». Або «Львів», «Олександрія», «Дніпро-1», «Олімпік», «Десна», «Зоря» та інші… Що ж, тим цікавіше!

А поки вітаємо нашу команду з черговим досягненням – вдруге поспіль пробитися в 16-ку кращих клубів Кубку України.  Гра 1/8 орієнтовно має відбудеться 30 жовтня. А жеребкування суперника – 2 жовтня.


«Минай» - «Волинь» (Луцьк) 1:0

Голи: Маїк, 84.

 «Минай»:  Кулініч, Беца (Стасюк), Антоніо (Гавриленко), Вагін, Маткобожик, Кополовець, Пиняшко, Нурієв, Страшкевич (Гегедош), Глагола, Маїк

«Волинь»: Леванідов, Мартинюк, Ульянов, Мельничук, Стрижеус, Сасовський, Неплях, Рябов, Головкін (Кристін), Мурза (Богомаз), Пономар (Карпенко)

Попередження: Кополовець – Мельничук, Стрижеус, Рябов, Карпенко

Вилучення:  Стрижеус, 55, Карпенко, 78.

Інформаційний департамент ФК «Минай»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 578 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: