Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" вистояв нічию з "Інгульцем"
22:33
"Минай" вистояв нічию з "Інгульцем"
Складна, драматична та залужена нічия. Протистояння з «Інгульцем», яке народилося в минулому сезоні, ми перенесли в УПЛ.

Але і в цій лізі воно залишилося таким же гарячим та принциповим: 10 жовтих карток, 1 вилучення, 2 пенальті та інтрига до останньої секунди.

Наша команда хоч і грала з 57-ої хвилини в меншості, але навіть так могла вирвати перемогу в «Інгульця». Могли, звісно, і програти, але і Попович, і захист зіграв за таких умов дуже добре. У підсумку здобуваємо першу нічию в УПЛ і ще один заліковий пункт в турнірну таблицю. І нарешті наша команда повертається додому після 1,5 тижневої відсутності.  

Тренерський штаб «Минаю» передбачив складну гру – ми грали на виїзді, а «Інгулець» дуже прагнув перемогти. Заради цього вони пожертвували кубковим матчем з «Олександрією».

Тому ми в цій грі вирішили грати за схемою з якою грали проти з «Динамо». Починали із 5 захисниками – 3 центральних і 2 латералі, які традиційно грали досить високо. Щоправда, Меліченка пересунули в центр (Павліш дискваліфікований), а на фланзі вперше в основі на матч УПЛ вийшов Маємбе (попередній раз зі старту виходив в Кубку).  В іншому все без змін – Ткачук опорний, Нурієв та Пиняшко в центрі, Шиндер та Кожанов у нападі.

Розпочали гру обережно. Нашій команді відразу вдалося заволодіти м’ячом і не поспішаючи ми почали тиснути на ворота суперника. Вже на 3-ій хвилині Кожанов міг забивати – вдало відкривався і завдав удар метрів з 12 – в голкіпера. А хвилин через 6 атака закінчилася голом. Подача у штрафну від Саківа закінчилася тим, що півзахисник «Інгульця» Козак зачепив Нурієва. Анатолій з пенальті був точним. Це перший гол в УПЛ Нурієва!

Звісно, «Інгулець» активізувався після такого початку, але наша команда була готова до цього і грала дуже  уважно. В «минайців» краще тримався м’яч і вони створювали проблеми супернику, коли той переходив на нашу половину поля. Ми контролювали темп і не давали «Інгульцю» його збільшити.

Тривало це до 35 хвилини. А тоді в суперника пройшла атака - удар з-за меж штрафної, Попович м’яча не зафіксував, а на добиванні Маткобожик сфолив – пенальті. Його реалізував Сітчинава.

Ми оговталися швидко і ще до кінця тайму могли знову вийти вперед. У нас проходили передачі у третину поля суперника і Кожанов, а потім Пиняшко завдавали удари по воротам, але без результату.

В другому таймі, звісно, команди забігали швидше. Ніхто не хотів погоджуватися на нічию. «Інгулець» включив свій високий пресинг і це принесло нам проблеми.  

Зокрема, на 57-ій хвилині, коли ми розігрували кутовий, суперники запресингували і відразу вибігали в контратаку. Пиняшку довелося фолити аби її зупинити. На жаль, у Василя була вже жовта, тому закарпатець залишив межі поля і нашу команду в меншості. Другий матч поспіль ми дограємо не у повному складі, до речі.

Що цікаво, після цього епізоду «минайці» могли відразу забивати. Заробили кутовий, Нурієв подавав і гравець «Інгульця» ледь не зрізав собі у ворота. За півхвилини Меліченко наносив дальній удар – не точно.

Далі «Інгулець» згадав, що грає в більшості і суттєво додав в агресії. Почав атакувати позиційно, став більше володіти м’ячом і більше тиснути на наших захисників. Але наш захист, а особливо воротар з капітанською пов’язкою Андрій Попович справилися. В середині тайму в «Інгульця» був  дуже небезпечний момент: Сітчинава виходив майже сам-на-сам, але Андрій вчасно вибіг і врятував команду. А потім зловив м’яча після небезпечного удару головою з  кутового.

Останні 15 хвилин матчу атакував «Інгулець». Але їх фінальні удари були геть неточними. А нашій команді зачепитися за м’яч було складно.

На 84-ій хвилині Мішуренко, який забивав 2 голи «Минаю» в попередніх матчах, мав відзначатися і зараз, але його удар з 7 метрів вийшов не сильним і Маткобожик виніс його майже з лінії.

Що цікаво, ми не тільки вистояли, а й могли увезти з Кропивницького три очки. Вже в останні 20 секунд матчу Шеммі Маємбе заробив небезпечний штрафний з правого флангу. Пробивати підійшов Тарас Саків, який в останньому матчу зі штрафного приніс нам перемогу. На жаль, повторити звершення не вдалося. Його удар у ближній кут парирував голкіпер. А шкода.

Тим не менше, наша команда заслуговує тільки похвали. Ми вирвали один заліковий пункт у принципового суперника, граючи на виїзді в меншості. І залишаємося на 11-ій позиції в турнірній таблиці поруч з «Інгульцем», щоправда маючи одну гру в запасі.

Наступну гру «Минай», який перебував майже півтори тижні на виїзді, зіграє вдома – 17 жовтня із «Маріуполем».


«Інгулець» - «Минай» 1:1

Голи: Сітчинава, 35 (пен.) - Нурієв, 9 (пен.).

«Інгулець»: Кринський, Запорожець, Козак (Щедрий), Коваленко (Мкомола), Кучеренко, Павлов, Балан, Сітчинава, Ковальов, Лупашко (Мішуренко), Квасний

«Минай»: Попович, Меліченко, Матіч, Маткобожик, Саків, Маємбе, Ткачук, Нурієв (Голодюк), Пиняшко, Кожанов (Сніжко), Шиндер (Ахмедзаде)

Попередження: Козак, Коваленко, Лупашко, Ковальов, Лавриненко – Попович, Пиняшко, Маткобожик, Ахмедзаде, Цимбал

Вилучення: Пиняшко, 57
Інформаційний департамент ФК «Минай»

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 368 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: