Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" втримав перемогу в матчі з "Гірником-Спорт"
20:26
"Минай" втримав перемогу в матчі з "Гірником-Спорт"
Команда Василя Кобіна ледь не втратила дорогоцінні три пункти наприкінці поєдинку.

Складна, вимучена, але не менш заслужена перемога. Наша команда здобула 6-ий поспіль виграш – обіграли мінімально «Гірник-Спорт» з рахунком 1:0. І завдяки цій перемозі очолили турнірну таблицю.

Те, що гра буде такою складною у «Минаї» передбачали. По-перше, «Гірник-Спорт»- гроза авторитетів. Ця команда могла забрати очки у будь-якого лідера Першої ліги. По-друге, чим ближче до фінішу, тим емоційно все важче будь-якій команді. Тим більше, за такої щільної боротьби в турнір і за такого тиску.

Власне, так і вийшло. «Гірник-Спорт» хоч і не команда з топ-8, але відсиджуватися в обороні не збиралися. Тому нашій команді слід було зіграти уважно не тільки в нападі, а й у обороні.

Василь Кобін вирішив зіграти за тієї ж схеми і майже тим самим складом, що і попередньої гри: з ромбом в центрі і двійкою форвардів спереду. Щоправда, замість Глаголи вийшов Книш, Никитюка замінив Допілка, а Вагіна Ткачук.

Традиційно на початку матчу наша команда прагнула забити швидкий м’яч, аби полегшити собі життя в майбутньому. Але не вдалося, хоч і моменти були. Особливо у Пиняшка на 7-ій хвилині. Василь, який вийшов на гру з капітанською пов’язкою, поборовся до останнього за м’яч у бокової і викотив його на пусті ворота – ніхто, на жаль, не завершив атаку.

Стартовий штурм пройшов, і потрохи гості почали виправляти плечі. Вони теж володіли м’ячом і будували позиційні атаки, використовували фланги. Наші футболісти розуміли, що багато дозволяти їм не слід, тому до прямої загрози воротам Поповича справа практично не доходила.

Господарі хоч і не часто, але насідали на ворота суперника. І такий тиск приніс успіх. На 43-ій хвилині позиційна затяжна атака закінчилася тим, що захисники «Гірника» замість того аби винести м’яч, не вдало почали виходити з оборони і віддали круглого прямо на ноги Пиняшку в  своїй штрафній. Василь розібрався просто чудово. Одним дотиком зупинив м’яч, іншим – пробив у дальній кут – 1:0! Другий поспіль гол Пиняшка!

Другий тайм розпочався з атак гостей. Очевидно як інші команди вони вирішили не чекати навали «Минаю», в розрахунку зіграти на контратаці, а самі йшли вперед. І у них це виходило: щонайменше Лозовий, Герасимець та Хомченко могли зрівнювати рахунок.

Проте це не тривало довго. «Минайці» зуміли відвести гру від своїх воріт до 60-ої хвилини. І далі атакували вже виключно господарі. То після швидкого виходу з оборони, то з позиційних атак. Так збільшувати рахунок міг Стасюк та Нурієв. Особливо старався Шпак, який вийшов на заміну ще в першому таймі. У нього було три моменти забити, але то штанга, то голкіпер заважав цьому.

А шкода, адже забий тоді. Останні хвилини пройшли б менш нервово. Не сказати, що «Гірник» багато тиснув на ворота Поповича, але відчувалася нервозність у діях господарів -  через не бажання помилитися та втратити очки. Власне, нервували і гості – відчувалося, що вони дуже хочуть уїхати звідси не з пустими руками. Їм навіть вдалося забити – Бойко вже в доданий арбітр час зумів зіграти на випередження в штрафній. Але забив завдяки тому, що наніс травму Андрію Поповичу, врізавшись у нього ногами. Тому взяття воріт арбітр не зарахував.

В підсумку важка, але справедлива перемога з мінімальним рахунком. Зрештою, як зазначив Василь Кобін, легких матчів зараз просто не залишилося. Шостий поспіль виграш і тепер наша команда на першому місці у турнірній таблиці – «Інгулець» зіграє свою гру завтра.

Наступну гру «Минай» проведе у понеділок, 3 серпня, у Львові з «Рухом».

 
«Минай» - «Гірник-Спорт» 1:0

Голи: Пиняшко, 43.

«Минай»:  Попович, Жичиков, Стасюк, Маткобожик, Ткачук, Допілка (Никитюк), Книш (Вагін), Карноза (Шпак), Нурієв, Пиняшко (Кополовець), Оринчак  (Ахмедзаде)

«Гірник-Спорт»: Ситников, Суханов  (Малишкін), Векляк, Карась, Шопін, Лозовий, Чепелюк (Твердохліб), Батюшин (Сорокін), Хомченко (Колольков), Герасимець (Бойко), Чередниченко

Попередження: Жичиков, Ахмедзаде – Чепелюк, Чередниченко
 
Інформаційний департамент ФК «Минай»

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 522 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: