Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" вже підписав п'ятьох новачків
12:36
"Минай" вже підписав п'ятьох новачків
У це міжсезоння ФК "Минай" поповнило ряд нових футболістів.

Свіжими підписаннями є троє новобранців, один з яких вже встиг засвітитися у грі з Калушом.
 
Максим Гавриленко - опорний та центральний півзахисник
 
Народився 18 серпня 1991-го року. Вихованець СДЮШОР «Чорноморець». З 2007 року грав за дубль «моряків». Влітку 2010 року провів єдиний матч у складі «Чорноморця» в Кубку України проти «Динамо» (Хмельницький), вийшовши на поле в стартовому складі. Матч завершився перемогою одеситів з рахунком 1:0. З 2012 року грав у «Десні», СКА (Одеса), ФК «Одеса» й ФК «Суми». Гравця викликали у збірну України U-17 та U-18, де провів у загальному 11 ігор.
 
Восени 2014 роки перебрався у чемпіонат Молдови, підписавши дворічну угоду зі столичною «Дачією». В її складі в сезоні 2014/15 років став володарем срібних медалей чемпіонату та фіналістом Кубка країни. Загалом провів за «Дачію» 59 матчів і відзначився 4 рази. Остання команда – одеська «Жемчужина» (8 матчів, 1 гол).
 
Дмитро Стародубець - голкіпер
 
Народився 1 грудня 1997-го року. Вихованець славетного СДЮСШОР «Чорноморець». Пограв за місцевий «Реал-Фарм» та «Жемчужину». За останніх провів 14 поєдинків у Першій лізі.
 
Михайло Бабій - лівий півзахисник
 
Народився 13 травня в 1995 році. Є вихованцем черкаського футболу. Тривалий час виступав у складі місцевих футбольних команд. На професійному рівні пограв за кордоном – у Вірменії. Виступав за команду «Арцах», який грав у Першій Лізі місцевого чемпіонату, а цей сезон розпочне в еліті. У Вірменії М. Бабій провів 10 ігор, де забив 6 голів.

 
Трохи раніше з командою працюють Петро Стасюк та Анатолій Нурієв, які одразу увірвалися в основний склад минайців.
 
Петро Стасюк – фланговий захисник. Народився на півдні країни – в селі Петродолинське, Овідіопольського району, Одеської області. Там же навчався футбольній грамоті – у школі «Моноліт» в Чорноморську. Звідти здібного хлопця помітили на Заході і його запросили навчатися в Академію «Скали» (Стрий), де виріс у гравця основи галицької команди.
 
Як футболіст Стасюк зарекомендував себе в командах «Балкани» (Перша ліга) та «Жемчужина» (Друга ліга). Тепер його досвід та жага нових перемог допоможе «Минаю» у Другій лізі та Кубку України!

 
- Вітаємо Петро у нашій команді! Розкажи, чому вирішив змінити теплу Одесу на Закарпатський край?
 
- Так сталося, що «Жемчужина» (Одеса), де я грав, припинила своє існування. І вирішив шукати нову команду. Я зателефонував тренеру Ігорю Харьковщенку, якого добре знав по «Балканам», і він запропонував приїхати. Дуже радий, що виник варіант з «Минаєм»!
 
- Ти вже пройшов підготовчі збори, зіграв перший матч. Як враження?
 
- Все дуже подобається. Команда дуже сильна. Хороший тренерський штаб, у якого можна чимало навчитися. Дуже подобається підхід керівництва клубу. Думаю, «Минай» досягне чимало висот.
 
- Ти пограв і у Першій, і у Другій лізі. Як гадаєш, нам по силам там боротися?
 
- Впевнений у цьому! «Минайці» гідно себе покажуть у Другій лізі. Те саме можу сказати навіть про Першу лігу.
 
- Розкажи про себе як футболіста. Чим можеш здивувати?
 
- Я фланговий захисник. Можу зіграти як справа, так і зліва. У мене обидві ноги – робочі.
 
- Бачимо, що і в атаку підключаєшся часто.
 
- Так, люблю цю справу. Якщо є можливість, то залюбки підключаюся. Люблю віддавати гольові асисти. Це навіть краще, ніж забивати голи.
 
- Можна сказати, що результативний фланговий захисник – це тренд у сучасному футболі?
 
- І я хочу йому слідувати. Дуже подобається гра захисника мадридського «Реалу» бразильця Марсело. Вважаю, що це кращий крайній захисник на сьогодні.


 
Сьогодні Анатолія Нурієва можна назвати одним з найталановитіших молодих закарпатських футболістів. Після підкорення чемпіонату області, він відправився штурмувати найвищу сходинку українського футболу – Прем’єр-Лігу. У складі «Сталі» Нурієв зіграв у 7 матчах, де зумів віддати 1 гольову передачу. Для новачка, який перестрибнув з аматорського чемпіонату відразу в елітний дивізіон професійного футболу, – це дуже і дуже непогано.
 
На жаль, «Сталь» вилетіла із Прем’єр-Ліги, а згодом і взагалі припинила існування. «Минай» уже давно націлювався на молодого форварда, якого так полюбляють закарпатські вболівальники. І у це міжсезоння, перед стартом Другої ліги, нападника таки вдалося підписати. Виявляється, радий цьому і сам Анатолій.

 
- Наші вітання у великій родині «Минаю». Наскільки знаю, ти обрав наш клуб з поміж інших цікавих варіантів?
 
- Після закінчення минулого чемпіонату були пропозиції. Хотів спробувати пограти за команду з нижчого дивізіону чемпіонату Іспанії, але там не все вийшло. Був ще варіант з Азербайджану, але я вибрав залишитися на Закарпатті і допомогти амбітній команді «Минай», яка ставить перед собою високі задачі.
 
- Ти вже встиг зіграти у першому матчі Другої ліги. Відчувалося, що не вистачає зіграності з партнерами. Ще не встиг адаптуватися?
 
- Можна і так сказати. Період адаптації ще не завершений. Так, я проходив збори з «минайцями», але потім полетів в Іспанію, і тільки 4 дні як повернувся перед матчем з «Калушем». Думаю, найближчим часом повністю адаптуюся та вже зіграємося з партнерами ще краще.
 
- З твоєю появою у «Минай» тепер буде грати в два нападники?
 
- А я можу грати не тільки центрфорварда, а й під нападниками. Є різні варіанти. Треба буде зіграти захисника – зіграю захисника. Все залежить від бажання та вказівок тренера.
 
- А які саме завдання перед собою ставиш?
 
- Хочеться стати кращим бомбардиром Другої ліги. І, звісно, аби наша команда зайняла перше місце та вийшла у Першу лігу.
 
- Завжди цікаво почути, на кого орієнтуєшся у сучасному футболі?
 
- Як таких орієнтирів у мене немає, але мені дуже подобається життєвий футбольний шлях англійця Варді та колумбійця Бакки. Захоплююся ними.
 
- Задоволений, що знову граєш вдома?
 
- У принципі, так. Батьки та друзі люблять ходити на футбол за моєю участю.
 
- Що ж, чекаємо коли будемо тебе вітати з першим забитим м’ячем!
 
- Буду старатися! Сподіваюся, це буде скоро.
Прес-служба ФК "Минай"
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1278 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 мікітос  
0
О, началося чергове переселення футбольних заробінчан-варягів. А так билися в груди, закарпатські пацани будуть на профі грати, буде на кого йти дивитися, а по ходу Говерла Шуфрича тренувала киян, а Минай Пересоляка - одеситів:)

الاسم *:
Email *:
كود *: