Головна » Усі публікації » Чемпіонат міста » "Минай" здобуває Кубок Ужгородської футзальної ліги (ФОТО)
21:39
"Минай" здобуває Кубок Ужгородської футзальної ліги (ФОТО)
Сьогодні, 25 грудня, у спорткомплексі "Зінедін" відбувся перший Кубок Ужгородської футзальної ліги.

За півгодини до початку змагань організаторами було проведено жеребкування, після чого команди по черзі почали виходити на поле. Вісім команд розпочали свій шлях з 1/16 фіналу.

Офіційним м'ячем футзальної ліги є м'яч ALVIC CRYSTAL SALA, який і було представлено на початку змагань від інтерент-магазину TeamWear.
 
Відкрити турнір було доручено УжНУ та Минай-1. Студентська команда була укомплектована в більшій мірі гравцями «Спартакуса». Та молоді футболісти не могли нічого протиставити потужному Минаю. В їх складі двічі з передач Гібалюка відзначився Микуляк, дубль оформив Пиняшко, а довершив розгром Іван Кузьма, як результат – 5:0.

В наступній грі Минай-2 не менш впевнено розібрався з командою АТО, яка була найбільш віковою. Чотири голи забив Михайло Дудаш, і по одному Вагін та Чумак. Суперник відповів дублем Бобуського.

Третя гра Кубку вже порадувала глядачів принциповою боротьбою. Вікінг та Радванка довго не могли розмочити рахунок, аж поки досвідчений нападник Грицкевич не забив п’яткою з чотирьох метрів. Трохи згодом Бако зміцнив перевагу радванської команди – 2:0

Не менш напруженою була і гра Проспекта і Худльова. Явний фаворит швидко повів у рахунку – Шукаль завдав потужного удару і м’яч рикошетом від захисників влетів у сітку. Худлівчани намагались ловити суперника на контратаках та самовіддано на останньому рубежі діяв президент команди Євген Прозор. Та все ж помаранчевим вдалось зрівняти рахунок – забив Волошин, який трохи згодом змарнує ще декілька виходів один в один. Лише за дві хвилини до завершення поєдинку Гегедош зумів вирвати важку перемогу для своєї команди – 2:1.

У першій грі 1/8 фіналу Будівельник переграв КС Ужгород 5:2. В наступній зустрічі Тімвір, яка була складена з юнаків ФК Баранинці змагалась з Вопаком, укомплектованим повністю футболістами Лінців. Більш досвідчена команда, завдяки дублю Юрія Чульби, пройшла далі – 2:0.

Далі господарі змагань Зінедін зійшовся з африканською командою Ultimate, яка мала лише одного гравця у запасі. Червоно-білі забили п’ять сухих голів – дубль Мадяра, Медведєв, Шовш та Лукіяник.

В наступній грі КІТ перестріляв команду USB 4:3. Тут в основному забивали лідери команд Андрій Соханич у КІТа та Владислав Ковач у USB.

У районному дербі Верест переміг Коритняни 3:0. Досить великий інтерес викликала наступна гра між Медеєю та Lion, за яких грали африканці. Підопічні Івана Ковача довго не могли розпечатати ворота Мухамеда. Лише в другій половині гри Матвій Бобаль відкрив рахунок. Та лівійці зусиллями свого першого номера зрівняли рахунок. Та в серії пенальті Оріховиця була сильнішою 2:0.

Далі вболівальників очікувала така собі двохсторонка між Минай-1 та Минай-2. Перша команда переграла своїх одноклубників 3:0: спочатку Микуляк забив зі штрафного, а згодом Гібалюк та Лобода довели гру до логічного завершення.

В останній грі 1/8 фінал також зійшлися сильні команди – Проспект та Радванка. На перший гол Жоффчака підопічні Бучка відповіли точним пострілом Бако. Невдовзі на полі сталася сутичка між Хоменком та Гегедошом, у яких мабуть залишились старі рахунки ще з матчу «Ужгород» – «Мункач», після якого Роберт отримав дискваліфікацію. Та в другій половині гри Проспект не залишив шансів супернику. Спочатку пілся сольного проходу Шукаля і результативної передачі відзначився Добровольський, далі забив Гегедош  і довершив розгром Ковчар своїм дублем 5:1.

У першому чвертьфіналі Вопак доволі легко розібрався з Будівельником 4:0. Зінедін також розгромив свого суперника, КІТ отримав три голи від Лукіяника, Андруся та Бібікова. В третій чвертьфінальній грі Верест доволі неочікувано вибив Медею – 3:1.

Останній чвертьфінал був скоріш схожим на фінал, адже зустрічались найсильніші за потенціалом команди – Минай-1 та Проспект. На полі вирували справжні футбольні пристрасті. Кожен забитий чи пропущений гол спричиняв емоційний вибух. Першими забили минайці - розігравши штрафний влучно пробив Микуляк. Проспект відповів голом Добровольського. При нічийному рахунку у центрі поля Жоффчак жорстко пішов у відбір, не дочекавшись свистка про порушення гравці активно апелювали до арбітра. Впродовж гри таких ситуацій було немало. Згодом Лобода вивів свою команду вперед, а Микуляк з пенальті за перебір фолів Проспектом (це був єдиний матч, де команди перебрала кількість фолів). На останній хвилині зустрічі вже минайці сфолили вшосте і Гегедош пробивав пенальті, Бабенко відбив та Ковчар був першим на добиванні і скорочує відрив. У час, що залишився проспектівці не зуміли дотиснути Минай-1 – 3:2.

У першому півфіналі Зінедін та Вопак показали досить відкритий футбол з великою кількістю моментів, в більшій мірі нереалізованих. Господарі вийшли вперед завдяки голу Лукіяника, та супермаркетівці зрівняли силами Ярослава Рущака. Трохи згодом Лукіяник знову пробиває Гвазаву та незадовго до завершення основного часу Юрій Чульба зрівнює рахунок, тож гравців чекала серія пенальті. Ярослав Рущак пробив мимо, голкіпер Зінедіна Рудольф Балажинець забив - 1:0, удар Лукачини Балажинець відбив коліном, а Бібіков забив переможний пенальті – 2:0.

У іншому півфіналі Минай-1 легко розгромив Верест 5:0. Забивали Гібалюк, Лобода, Пиняшко, Кузьма та Багрій.
   
Бронзового призера турніру команди визначали пробиттям пенальті і тут фортуна була на сороні Вереста 2:0.

У фінальному поєдинку вже на старті Лукіяник втратив нагоду засмутити Бабенка. Та фаворит турніру прибрав ініціативу до своїх ніг і провів два швидкі голи. Микуляк потужно пробив з семи метрів, Балажинець відбив складний удар та м’яч відлетівши вгору все ж впав у ворота. Ще за хвилину Лобода завершив комбінацію біля чужих воріт. Господарі поля не полишали надій відігратися і в другій половині гри перехопили ініціативу змушуючи минайців більше думати про захист. Чудові нагоди мали Лукіяник та Данкулинець, але їм бракувало точності. Минай довів гру до перемоги і став першим володарем Кубку Ужгородської футзальної ліги.

На церемонії нагородження призери отримали грамоти та медалі з рук організаторів змагань Олександри Терембець, Дениса Чокнадія та голови Федерації футболу Ужгородщини Олександра Романа. А переможець турніру Минай дістав чемпіонський кубок.
 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ із турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат міста | Переглядів: 2617 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Віола  
0
Тарасику фотки не з того Кубка....:)

2 lobda  
0
дякую, виправив)

الاسم *:
Email *:
كود *: