Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" здобуває три очки у грі з "Хмельницьким"
14:37
"Минай" здобуває три очки у грі з "Хмельницьким"
У поєдинку 8-го туру аматорського чемпіонату України ФК «Минай» розправився із ФК «Хмельницьким».

На звітний поєдинок прийшла невелика кількість вболівальників, зважаючи на місткість стадіону близько 7 тис. Днем раніше саме тут зіграли матч 16-го туру Другої ліги: місцевий ФК «Поділля», який зрештою має і більшу армію підтримки, приймав ФК «Львів». У підсумку, впевнено переграв команду гостей 2:0, але от стан газону опісля їх зустрічі залишав бажати кращого.
 
На стартових хвилинах матчу обидві команди демонстрували хороші швидкості, однак контроль м'яча миттєво переходив від одного колектива до іншого. До ударів по воротах тривалий час не доходило. Опісля стартової десятихвилинки з-за меж штрафного пробивав Яромир Лобода, але не влучно.
 
Згодом змусив понервувати Андрій Попович, який поблизу своїх воріт відчув пресинг з боку футболіста «Хмельницького». Однак все обійшлося.
 
Ще через кілька хвилин хороша атака вдалася господарям поля. Активний Артем Панасенков пройшов оборонців і пробив у дальній кут. Андрій Попович впорався, а на добиванні Василь Беца зумів заблокували ще один удар.
 
Гостро відповіли й гості. Олексій Шпак вивів Роберта Гегедоша на оперативний простір. Той залишив позаду себе захисників і пробив. Але «Хмельницький» врятувала стійка.
 
Пізніше ще одну нагоду мали хмельничани: навіс з лівого краю у штрафний, де Сергій Олексюк завдав удару головою. Андрій Попович, без труднощів, упіймав м'яч.
 
Під завершення першої половини з дальньої дистанції злету пробивав Павло Середюк. М'яч пролетів вище рамки. Ще трохи згодом Андрію Поповичу довелося вступати у гру головою: вихід кіпера був виправданий гострою верховою передачею суперника. Страж воріт відвів загрозу на підступах до штрафної.
 
У другій половині зустрічі моментів побільшало в рази. Проте стартові хвилини тайму теж не рясніли гольовими нагодами. Гострота та конструктив з'явивилися після виходу на поле Ігора Вагіна та Сергія Машталіра.
 
Не заспокоювався Артем Панасенков, який пробивав злету з-за меж штрафної, але м'яч пролетів повз. Дальнім ударом відповів і Владислав Микуляк: з невеличким рикошетом м'яч полетів прямо в руки воротарю.
 
Згодом хорошу атаку розгорнули «минайці»: Василь Пиняшко та Сергій Машталір, розігравши «стіночку», дійшли до штрафного. Останній наніс удар, але не сильний. Кіпер забрав м'яч до своїх володінь.
 
За декілька миттєвостей активні дії Сергія Машталіра призвели до голу. Обігравшись у пас із Євгеном Мирончуком, нападник вийшов на оперативний простір, а далі віддав на Василя Пиняшка. Спритний гравець «Минаю» залишив захисників позаду себе і відпасував на вільного Роберта Гегедоша. Удар останнього з мінімальним рикошетом (однак суттєвим для кіпера) виявився результативним — 0:1.
 
Не пройшло й п'яти хвилин, як перевага гостей могла ставати подвійною. Сергій Машталір вивів пасом Роберта Гегедоша на рандеву з кіпером. Нападник «підсікав», але воротар прочитав його задум.
 
На 79 хв. «Минай», все ж, відзначився другим голом. Чудовий верховий пас від Євгена Мирончука зі своєї половини поля — Роберт Гегедош випереджає кіпера і відправляє круглого у сітку воріт — 0:2.
 
Проте й господарі не знітилися. Аби скоротити відрив їм знадобилися якісь дві хвилини. Сергій Олексюк продерся правим флангом і прострілив. Андрій Попович відбив, але першим на добиванні був Назар Савчук, який зумів точно пробити — 1:2.
 
Далі «минайці» взялись нокаутувати свого суперника. На 85 хв. Владислав Образцов головою відправив круглого у ворота після подачі з кутового від Роберта Гегедоша — 1:3. Трохи згодом небезпечно відповів Артем Панасенков, який пробивав головою. Але не точно. Ще один удар послідував через декілька хвилин. Павло Середюк пробивав з-за меж штрафної — кіпер впорався.
 
Під завершення зустрічі відповіли й гості: знову пройшла перепасовка Сергія Машталіра з Робертом Гегедошем. Простріл від першого не зміг замкнути Степан Федак. Проте вже через кілька хвилин виправився, забивши дебютний гол. Атака за участі Роберта Гегедоша, який йшов на хет-трик, але пробив не сильно. Степан Федак підібрав круглого і завдав постріл у ближній кут — 1:4.
 
У підсумку, «Минай» здобуває яскраву перемогу і закріплюється у трійці призерів. Наступний матч — уже в середу із виноградівським «Севлюшем» у внутрішній першості, який розставить всі крапки над і у боротьбі за золоті медалі.

 
Арбітр: Ігор Садковський
Асистенти: Микола Гудима, Юрій Синишин, Марина Матковська
Делегат: Віктор Антимійчук

Стадіон «Поділля» (Хмельницький), 400 глядачів, +13` C
 
«Хмельницький» — «Минай» 1:4
 
Голи: Савчук 81, - Гегедош 65, 79, Образцов 85, Федак 90+4
 
«Хмельницький»: Олег Дробний, Артем Романюк, Олександр Алексєєв, Павло Середюк, Артем Гайдаш, Сергій Олексюк, Артем Панасенков, Андрій Зощук (Максим Даценко 59), Костянтин Степанюк (Назар Савчук 76), Андрій Богославський, Дмитро Грицик
На заміні: Микита Слободянюк, Віталій Семенчук, Андрій Яремчук
Тренер: Сергій Жицький
 
«Минай»: Андрій Попович, Василь Беца, Максим Минайленко (Владислав Образцов 46), Олег Допілка, Євген Мирончук, Владислав Микуляк, Олексій Шпак (Сергій Машталір 60), Євген Царук (Ігор Вагін 55), Яромир Лобода (Іван Ковач 86), Василь Пиняшко (Степан Федак 80), Роберт Гегедош
На заміні: Владислав Сидоренко
Тренер: Микола Гібалюк
 
Попередження: Сергій Олексюк
Прес-служба ФК "Минай"
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1364 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: