Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" зупиняє вдома "гірників"
11:06
"Минай" зупиняє вдома "гірників"
Закарпатці виривають нічию у протистоянні з грандом.

Це був дуже насичений емоційний та неймовірний поєдинок. Наша команда проявила характер і змогла вирвати нічию у віце-чемпіона України та нинішнього учасника Ліги чемпіонів. Після пропущеного пенальті від Траоре в першому таймі, ми змогли дотиснути іменитого опонента і вирвали нічию завдяки голу Ахмедзаде! Друга нічия в УПЛ, яка запам’ятається надовго всім нашим вболівальникам!

Проти віце-чемпіона України наша команда змінила склад, проте не схему. Грали передбачувано в 3 центральних захисники (Лиховидько, Векляк, Горін) 2 латералі (Синьогуб, Гончар), 2 опорних (Месхі, Петрусенко) та 3 атакуючих: на вістрі Селезньову допомагали швидкий Ахмедзаде та вихованець гірників Білоног. Склад орієнтовний зіграти чітко в обороні та швидко виходити в атаку.

Очевидно Де Дзербі готувався до гри з «Минаєм» і розумів, що наша команди попри насичений захист буде грати насамперед в футбол – з контролем м’яча та коротким пасом. Саме тому у гірників був потужний високий пресинг і це їм дозволяло в першій половині тайму притискати «минайців» до своїх воріт та створювати небезпечні атаки.

Наша команда була готова до такого сценарію і організовано грала в обороні. Хоч моменти у «Шахтаря» були – двічі тільки міг забивати Соломон, ще один раз Траоре.

Один з основних епізодів першого тайму – друга жовта картка центрбеку Марлону і його вилучення. На жаль, наша команда не скористалася шоком гостей від того, що вони опинилися у меншості і на 33-ій самі пропустили – у штрафній сфолили на Траоре. Він же і реалізував пенальті – 0:1.

Ось цей момент якраз подіяв на закарпатців – і вони якраз почали грати агресивніше. В першу чергу, в атаці. Проте реалізувати підходи до штрафної не змогли – помилялися в останній передачі.

Другий тайм ми розпочали ще активніше. В перерві Василь Кобін зумів запевнити хлопців, що у них все вийде і «минайці» змусили гірників відійти назад. Хоч з атакуючими діями не клеїлось, але в другій половині тайму наша команда змусила учасника Ліги чемпіонів відійти назад. Саме закарпатці володіли м’ячом і контролювали хід поєдинку, а команда Де Дзербі захищалася.

І моменти почали бути все гострішими в останні 20 хвилин. Спочатку був небезпечний навіс у штрафну, яку гості перевели на кутовий, а після нього небезпечний удар наносив Синьогуб.

«Минайці» відчули, що захист гірників стає все менш організованим і таки дотиснули іменитого опонента. На 76-ій хвилині Гончар подав з флангу, Вишневський виграв позиція і скинув спиною (!!!) на Ахмедзаде, а Рустам чітко головою ударив у протихід Пятову – 1:1. Дебютний гол Ахмедзаде в УПЛ!

Могли цю гру і вигравати, якби на 80 хвилині Ахмедзаде дотягнувся до передачі все того ж Вишневського головою.

Тим не менше, 100-ий матч «Минаю», а він був саме таким, увійшов в історію! Ми вперше відібрали очки у гранді українського футболу. І на очах у майже 6-тисячного «Авангарду»! Яким, до речі, «минайці» дуже вдячні.

Браво, команда! Це був видатний матч.

Попереду тижнева перерва на матчі збірних, а через два тижні – домашній матч з одеським «Чорноморцем».


«Минай» – «Шахтар» 1:1

Голи: Рустам Ахмедзаде 76 - Лассіна Траоре 34 (пен.)

ФК "Минай": Данило Кучер, Богдан Векляк, Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног (Богдан Коваленко 61), Євген Селезньов (Олег Вишневський 72), Віктор Лиховидько (Антон Байдал 72), Михайло Месхі (Ельдар Кулієв 61), Олег Горін, Рустам Ахмедзаде (Міслав Матіч 90), Ігор Гончар, Олег Синьогуб

"Шахтар": Андрій П'ятов, Додо, Сергій Кривцов, Марлон, Тарас Степаненко, Маркос Антоніо, Марлос (Георгій Судаков 68), Тете (Вітао 20), Манор Соломон (Майкон де Андраде 69), Лассіна Траоре (Данило Сікан 83), Ісмаїлі (Віктор Корнієнко 83)

Попередження: Ігор Гончар 58, Ельдар Кулієв 90+1, 90+5 - Марлон 9, Марлон 15, Марлос 57

Вилучення: Ельдар Кулієв 90+5 - Марлон 15, Додо 90+5
Прес-служба ФК "Минай"

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 315 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: