Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Мукачівці здобувають золото ДЮФЛ Закарпаття U-11
20:46
Мукачівці здобувають золото ДЮФЛ Закарпаття U-11
У Буштин завершилася фінальна частина чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд хлопців 2006–2007 років народження.

Мукачівці здобувають золото ДЮФЛ Закарпаття U-11
Півфінальні матчі:

СДЮСШОР Ужгород – ДЮФК «Мункач» (Мукачево) – 0:1
 
ДЮФК «Олімп» (Ужгород) – ФК «Сузір’я» (Свалява) – 0:2

 
Представники найменшої вікової категорії першими в дитячо-юнацькій футбольній лізі краю завершили розіграш комплектів нагород і продемонстрували цілком пристойний футбол. За традицією, спочатку відбулися півфінальні матчі.
 
У зустрічі ФК «Мункач» (Мукачево) – СДЮСШОР Ужгород перемогу святкували вихованці з міста над Латорицею – 1:0. У поєдинку спрацював принцип: «Не забиваєш ти – забивають тобі». До перерви хороша нагода відзначитися була в Олексія Пушкарьова зі спортивної школи, однак він влучив у поперечину. Тут же суперник провів атаку-відповідь, і Дмитро Лагунцов, скориставшись помилкою воротаря, відкрив рахунок.
 
Після перерви команди більше діяли сумбурно: мукачівці, хоч і не відсиджувалися в захисті, проте значну увагу приділили саме руйнуванню атак ужгородці. Останні ж, своєю чергою, поспішаючи забити, втрачали на злагодженості дій. Матч мінімальною перевагою «Мункача» так і завершився.
 
Далі на поле вийшли гравці свалявського «Сузір’я» та ужгородського «Олімпа». Перші мали перевагу над новачком змагань і зуміли її матеріалізувати завдяки голам Сергія Гебеша. У підсумку – 2:0.
 
Наступного дня в матчі за 3 місце зустрілися СДЮСШОР і «Олімп». Представники спортивної школи зробили відповідні висновки з півфінальної невдачі, діяли тактично грамотно й злагоджено. Уже в першому таймі СДЮСШОРівці завдяки Олексію Пушкарьову та Дмитру Гайовичу, який забив гол після красиво розіграної комбінації, повели в рахунку.
 
У другому таймі перевагу збільшив Станіслав Сідун. «Олімп» намагався зламати хід поєдинку. Частково це вдалося, коли Андрій Кецук скоротив відставання в рахунку до 1:3. Однак подальші спроби забити успіхом не увінчалися, і матч з перевагою в два м’ячі приніс вікторію спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі.
 
Далі поєдинок за 1 місце зіграли «Мункач» і «Сузір’я». Невелику перевагу мали хлопці з Мукачева. Вони й частіше атакували, а ще в першому таймі зробили декілька небезпечних виходів на ворота суперника. І якщо в перших двох випадках не вистачило сили удару через опіку візаві, то в третьому схожому ігровому епізоді, скориставшись рухом воротаря назустріч, Дмитро Лагунов відкрив рахунок. Після перерви він же (до речі, саме мав день народження) в одній з атак своєї команди, зігравши технічно й грамотно позиційно, подвоїв рахунок. Це й принесло перемогу мукачівцям.
 
Отже, 1 місце посів «Мункач» (до речі, ця команда минулого року стала чемпіоном у категорії U-10), 2-ге – «Сузір’я» (Свалява), 3-тє – СДЮСШОР (Ужгород), 4-те – «Олімп» (Ужгород).
 
Церемонію нагородження провів голова ДЮФЛ Закарпаття Василь Качур. Усім фіналістам було вручено м’ячі, а призерам – грамоти, медалі й кубки. Крім того, пам’ятні подарунки отримали арбітри зустрічі Ромео Буковецький та Мирослав Фула, головні тренери команд-призерів (Володимир Шоляк (СДЮСШОР), Юрій Брудняк («Сузір’я»), Сергій Кундрик («Мункач»), а також кращі гравці за номінаціями:
 
воротар – Іван КУБАРИЧ («Мункач»),
 
захисник – Сергій ПОПОВ («Олімп»),
 
півзахисник – Максим ОСТРОВКА («Сузір’я»),
 
нападник – Костянтин БОБИК (СДЮСШОР).
 
Після завершення турніру В.Качур так підсумував перебіг чемпіонату: «Мукачівці стали чемпіонами насамперед тому, що вміють діяти легко, крім того, так би мовити «на ривку». Вразив ужгородський «Олімп», який у якості новачка пробився до фінальної частини. Дещо несподівано обидві ужгородські команди не потрапили до фіналу, але це тільки свідчить на користь підвищення якісного рівня змагань, конкурентності між колективами. Адже з’явилися команди, здатні конкурувати з визнаними футбольними школами. І в цілому чемпіонат добре розвивається, учасники показали змістовний футбол, покращилася тактична побудова гри, а не тільки фізична підготовка виконавців».
Володимир ТАРАСЮК,
Фото Анастасія ПЕНЗОВА, ФФЗ
 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1082 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: