Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Мункач" крупно поступається в Ужгороді (ФОТО)
21:15
"Мункач" крупно поступається в Ужгороді (ФОТО)
У першому матчі одинадцятого туру ужгородці розбивають молодих мукачівських академіків.

Команди підходили до звітного матчу в оптимальних складах і в повній готовності. Досить незвично було бачити Жаренка в центрі захисту, який постійно опікав єдиного нападника ужгородців Грицкевича. Також із змін позицій можна відзначити перевід Дурана на фланг захисту.
 
Від самого початку гри мукачівці активно комбінували в центрі поля, володіючи відчутною перевагою у контролі м’яча. Саме вони першими мали чудовий шанс відкрити рахунок у грі, коли на 5-ій хвилині Баятян вирвався на побаченням з голкіпером, прокинув його, проте Славік по інерції влетів у форварда і збив того з ніг, але арбітр призначає лише кутовий. Зважаючи на підсумковий результат цей епізод безперечно будуть аналізувати експерти в аналітичних футбольних програмах.
 
Напруга у грі наростала, відтак і зіткнень на полі було багато. В одному з таких отримав травму Віктор Чумак, який не зміг продовжити гру. На 23-ій хвилині Баятян пробив в один дотик з 19 метрів, але не точно. На 30-ій хвилині у ході швидкого переходу в атаку, Машталір на прийомі уходить від двох захисників, вибігаючи на одного кіпера та Жаренко його зупиняє за 20 метрів від воріт ціною жовтої картки.
 
Перша справжня небезпека воротам відбулась на 35-ій хвилині, коли Бонтей зліва віддав у штрафну на Ковача, який з 10 метрів вирішив пробити з носка у ближній кут, але не влучив у ціль. За дві хвилини гості зуміли вийти вперед, коли Машталір справа віддав передачу на Дудаша у карну зону, на м’яч кинулись воротар, сам Михайло та захисник Смітюха, і саме останній на якусь мить був першим, проте вибиваючи відправив шкіряного у власні ворота – 1:0.
 
Свою територіальну перевагу МФА ніяк не могли втілити у гострі моменти. Господарі грали більше від оборони, вибігаючи в контратаки та загружаючи довгими передачами Грицкевича. На 39-ій хвилині Мункач розіграв штрафний і Атамась пробив з 20 метрів та воротар забрав. За декілька хвилин до завершення першого тайму команда Баб’яка провела важливий гол у роздягальню. Роберт Товт подав з правого краю, Дудаш обробивши передачу трохи повозився з м’ячем у чужій штрафній і пробив, але удар заблокували та Грицкевич з пару метрів добиває – 2:0.
 
Друга половина гри проходила вже більш рівно. Мукачівці продовжували просуватись вперед, проте Славік разом із захисниками діяли грамотно і практично без помилок. На 52-ій хвилині Ковач пройшов зліва по лінії воріт і викотив під удар Дудашу, удар якого з 8 метрів відбиває Одинцов. На 57-ій хвилині Баятян зліва виконує удар-простріл та прямо в руки воротарю.
 
На 60-ій хвилині Ковач з центральної зони віддає на лівий край Машталіру, здавалось передачу перехопили та Сергій поборовся за м’яч до кінця, випередив оборонця, вийшов зліва до воріт і поцілив у дальній кут – 3:0.
 
Після третього пропущеного Ряшко відрядив Жаренка в атаку. Ефективність атак Ужгорода сьогодні була вкрай високою. Вже на 67-ій хвилині Ковач знову переводить атаку наліво через Машталіра, який робить рейд своїм флангом і віддає в центр штрафної на Дудаша, який на замаху убирає захисника і точно пробиває з 8 метрів – 4:0.
 
Досить швидко зіграла одна із замін Мирослава Баб’яка. Лазар здійснює перехоплення біля своїх воріт і віддає на Машталіра, який протягнув м’яч лівим краєм до чужої штрафної і асистує вже Предчуку – 5:0.
 
На 78-ій хвилині гості зуміли провести гол престижу. Атамась закинув у штрафну, де Хіміч випередив Трофіла і закотив у пусті ворота – 5:1.
 
На завершення Машталір міг записати і четвертий асист у матчі, коли промчав лівим флангом і віддав на Дудаша, який пробив поміж ніг кіперу, але не влучив у рамку. Ужгород завдає МФА найбільшої поразки у першому колі, а Сергій Машталір з голом і трьома гольовими стає героєм зустрічі . Академіки показали хорошу гру, проте без завершення.
 
 
Арбітр – Вадим Запрутняк
Асистенти – Валерій Шкура, Ілля Вовчанський
Делегат матчу – Василь Козик
 
м. Ужгород, стадіон «Автомобіліст», глядачів 150
 
ФК «Ужгород» - МФА 5:1
 
Голи: Грицкевич, 43, Машталір, 60, Дудаш, 67, Предчук, 73 – Смітюха, 37 (автогол), Хіміч, 78.
 
Ужгород: Юрій Славік (Станіслав Трофіл, 75), Василь Бонтей, Степан Буксар, Віктор Чумак (Олександр Септа, 19), Володимир Дуран (Василь Боднар, 72), Андрій Лазар (Роман Білінський, 80), Роберт Товт (Микита Гальчак, 70), Іван Ковач (Павло Кривка, 78), Сергій Машталір, Михайло Дудаш, Олександр Грицкевич (Антон Предчук, 65).
Тренер – Мирослав Баб’як.
 
МФА: Артем Одинцов, Віталій Максимець, Олег Смітюха, Іван Жаренко, Антон Береш, Артем Атамась, Олександр Дністрянський (Олег Лозан, 60), Владислав Ярмошенко, Іван Байса (Василь Хіміч, 46), Максим Кодря (Василь Кривка, 72), Артем Баятян (Ігор Бекеша, 72).
Запасні: Максим Колісник, Микола Цвик, Тиберій Габовда.
Тренер – Віктор Ряшко.
 
Попередження: Чумак, 15, Дуран, 39, Машталір, 45+2 – Жаренко, 31, Одинцов, 45+2.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 808 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: