Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Мункач рухається у професіонали
22:16
Мункач рухається у професіонали
МФА Мункач подав заявку на отримання ліцензії до другої професійної футбольної ліги.

Мункач рухається у професіонали Загалом серед претендентів на отримання ліцензії Професіональної футбольної ліги на участь у турнірах сезону 2020/21 — близько 10 колективів.

Зокрема, до попереднього списку увійшли такі команди:

ОДЕК (Оржів, Рівненська область)
Дніпро (Черкаси)
Яруд (Маріуполь)
Рубікон-Вишневе (Київ)
Зірка (Кропивницький)
Перемога (Дніпро)
Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область)
ФК Мункач (Закарпатська область)
ФК Тростянець 2 (Сумська область)
ФК Ковель-Волинь (Волинська область).

Всі команди матимуть можливість претендувати на участь у Другій лізі України, але точніший список клубів буде відомий після подання документів на перші з 5-ти критеріїв атестації.


Вже менш ніж за тиждень планується ввести в експлуатацію перше стандартне футбольне поле зі штучним трав’яним покриттям на футбольній базі МФА, яка інтенсивно розбудовується в с.Дерцен, що на Мукачівщині. Окрім того, ще через два тижні планують завершити роботи над другим полем зі штучним трав’яним покриттям. Також ще в цьому році зроблять усі підготовчі роботи над чотирма полями з природнім покриттям, а вже весною їх засіють травою.

Тож про будівництво нової сучасної бази Мункач футбольна академія та спортивні досягнення команд МФА довідувався у спортивного директора МФА Золтана Сільавші

- Золтане Йосиповичу, на якій стадії йде будівництво бази нашої академії?

- Вже на цьому тижні довкола поля будуть поставлені сітки , так звані уловлювачі м’ячів. На другому полі зі штучним трав’яним покриттям роботи також на завершальній фазі – на цьому тижні його доклеять та будуть засипати кварцовим піском та спеціальними гранулами, тож сподіваюся, що вже за два тижні роботи на ньому також будуть завершені.

- Що скажете про стан виконання робіт на основному корпусі бази?

- Уже до кінця листопада мають поставити дах, тоді розпочнуться роботи всередині приміщення. Вже проведені роботи з водовідведенням, каналізації та підключенням електрики. Є надія, що вже в червні наступного року переберемося до нашої нової бази.

- Тепер щодо спортивної складової. Десь, можливо, прогнозували такий виступ команд МФА в чемпіонаті дитячо-юнацької футбольної вищої ліги країни, чи все ж розраховували на кращі показники після першої частини сезону?

- Зважаючи на те, що цілий сезон провели в першій лізі, тож достеменно не знали рівень команд вищої ліги, тому прогнозували, що будемо знаходитися десь всередині загальнокомандного заліку. Але після кількох турів зрозуміли, що можемо на рівні боротися з усіма командами, тож сміливо можемо претендувати на значно кращі показники. До прикладу, зараз добре виступають вихованці Івана Фізера, команда U-15 (гравці 2005 р.н.), яка нині йде третьою. Та й іншим нашим командам до снаги значно кращі показники. Маємо надії, що взимку нам вдасться підсилитися і весною наші команди наверстають втрачене в осінній частині сезону.

- Які основні вимоги у тренерів до гравців, які б могли виступати в лавах команд МФА?

- Насамперед юні футболісти мають бути готовими вчитися і розвиватися. Якщо в них побачимо це бажання, то гарантую, що такі футболісти точно одягнуть футболку з гербом нашої академії.
 
Роман Сенишин, прес-аташе МФА
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 946 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мікітос  
0
О, це нормальок, а шо там Севлюш? Слабо попробувати хотяби на аматори?

الاسم *:
Email *:
كود *: