Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Мункач" здолав свалявців і став другим (ФОТО)
11:33
"Мункач" здолав свалявців і став другим (ФОТО)
Неймовірна кінцівка першого тайму вирішила долю матчу на користь МФА.

Домашнім матчем перенесеного третього туру чемпіонату Закарпаття з футболу команда «Мункач футбольна академія» в протистоянні з «Поляною» розпочала після літніх канікул другу частину сезону. Слід зауважити, що в складі МФА відбулися точкові кадрові зміни, зокрема в лінії захисту з’явилися новачки – Бербека Володимир, який в минулому вже захищав кольори нашої команди та Олексій Січ. Та й фактично чемпіонат краю через те, що МФА вже не братиме участі у змагальній першості серед команд U-19 в першій лізі України став основним турніром для підопічних Віктора Ряшка. Та й суперник видався непростим – ФК «Поляна», з яким до цього двобою мукачівці ділили третю сходинку, у складі гостей також є зміни до першолігового професійного «Минаю» перебрався плеймейкер «Поляни» Євгена Русина, натомість, з’явилися оборонець Мирон Гулович, кіпер Павло Кучнка та універсал Богдан Павлич.
 
Вже зі стартових хвилин господарі сміливо заявили про свої амбіції, відправивши полянців у «нокдаун». Не встиг диктор зачитати склади команд, як МФА організував свою першу атаку через лівий фланг. Після переходу на чужу половину захисник гостей намагався перехопити передачу хавбека мукачівської команди, але м’яч знову відскочив на гравця МФА, який видав чудовий навіс на Михайла Фляшка, якого прогавив захисник «Поляни» на лінії воротарського майданчика. Михайло спокійно прийняв м’яч, а другим дотиком відправив його повз кіпера у ворота суперника.
 
Цей гол вибив із колії підопічних Михайла Кондрі, господарі контролювали м’яч, здійснювали стрімкі атаки, однак, на останнім рубежі добре діяв Павло Кучінка. Та й завершальний удар не вийшов у Іллі Дьякова, Івана Станковича, які з вигідних позицій не зуміли реалізувати свої нагоди.
 
Натомість, на 30-й хвилині після розіграшу оборонець МФА Ігор Бекеша помилився під час виконання передачі, м’яч перехопив Стегура, який на швидкості увійшов в штрафний майданчик мукачівців і проштовхнув м’яч повз стража МФА Максима Колісника – 1:1.

Та як виявилося цей м’яч не на жарт розізлив господарів. На 40-й хвилині мукачівці заробили штрафний удар на правому фланзі, метрів за 24 до воріт. Ігор Королевич подав на воротарську лінію кіпер «Поляни» в падінні відбиває м’яч, та прямісінько на ногу хавбека МФА Віталію Трачуку, який в дотик відправляє м’яч вже в пусті ворота полянської команди - 2:1.

Вже за три хвилини гостям довелося витягувати втретє м’яча із власної сітки воріт. Знову суперасистом відзначився Ігор Король, який чудовою діагоналлю метрів на 30 знайшов Івана Станковича перед штрафним майданчиком суперника. Правда, не обійшлося без позиційної помилки оборонців «Поляни», а нападник МФА, отримавши чудовий простір, вдало перекинув Кучінку, який задалеко залишив свої володіння, м’яч опустився прямісінько в сітку воріт гостей – 3:1.

Та як виявилося й це ще був не кінець голам у першій половині поєдинку у виконанні гравців МФА. Полянці розіграли м’яч у центральному колі та вже за кілька секунд його втратили – господарі просто винесли його за межі власної половини поля, там за м’яч зачепився Іван Станкович, який вчасно помітив забігання партнера Михайла Фляшка покотив йому на хід, Михайло прокинув собі м’яч, а далі бездоганно виклав під удар у центральну частину карного майданчика Іллі Дьякову, який вже як слід розпорядився м’ячем з другого дотику, будучи віч-на-віч з кіпером – 4:1. Це вже був справжній нокаут для «Поляни».
 
Друга частина зустрічі вже проходила у більш спокійному руслі, господарі збавили обертів й просто контролювали м’яч. Гості ж намагалися відігратися, та всі їх спроби «розбивалися» об захисну лінію МФА та вмілу гру Максима Колісника. Вже на старті завершальної десятихвилинки мукачівці таки дозволили гостям реалізувати один момент. Вихованець МФА Михайло Хміль виконав штрафний удар, а головою в оточенні оборонців зумів в дальній кут перекинути воротаря Стегура – 4:2. Цей результат і став остаточний у зустрічі. Завдяки цій перемозі МФА обходить «Вільхівці» й посідає другу сходинку в турнірній таблиці.

Вже 10 серпня мукачівська команда відіграє у Виноградові з місцевим «Севлюшем» перший кубковий півфінальний поєдинок, а 14 серпня на мукачівському «Авангарді» відбудеться матч-відповідь.

 
Арбітр: Юрій Бобаль;
Асистенти арбітра: Мирослав Горгош, Ілля Вовчанський;
Резервний арбітр: Юрій Чучвич;
Делегат ФФЗ: Михайло Митровський (усі Ужгород).
 
Стадіон «Авангард» м. Мукачево
Глядачів - 300, температура +25
 
МФА «Мункач» (Мукачево) – ФК «Поляна» (Поляна) – 4:2 (4:1)

Голи: Фляшко 1, Трачук 40, Станкович 43, Дьяков 44 – Стегура 30, 80

МФА: Колісник Максим, Бекеша Ігор, Береш Антон, Бербека Володимир, Січ Олексій, Апарін Олександр, Трачук Віталій (Попович Іван 86), Фляшко Михайло (Байса Іван 65), Станкович Іван (Курильчик Віталій 85), Королевич Ігор, Дьяков Ілля (Поліщук Олег 69).
Запасний: Омельчук Михайло
Тренер: Віктор Ряшко

«Поляна»: Кучінка Павло, Жаренко Іван, Гогерчак Руслан, Мельник Едуард, Росул Василь (Грубінка Іван 65), Хміль Михайло, Стегура Степан, Гулович Мирон, Павлич Богдан, Міклош Олександр (Боднар Тарас 79), Чанда Володимир.
Запасні: Бучок Ярослав, Варваринець Володимир.
Тренер: Кодря Михайло
 
Попередження: Апарін 53 – Павлич 11, Хміль 32
Прес-служба МФА
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 741 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: