Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » На Берегівщині ФК "Кідьош" має нову роздягальню
09:34
На Берегівщині ФК "Кідьош" має нову роздягальню
Стадіон у селі Кідьош тепер має свою роздягальню, а команда перед грою готується за європейскими стандартами.

Стадіон у селі Кідьош тепер має свою роздягальню, а команда перед грою готується за європейскими стандартами.

Два роки я не був на Кідьовшському стадіоні. Пам’ятаю, як берегівський «Інтер» після завершення Зимового кубку сезону 2011 року залишився без стадіону. Команду хотілось зберегти, тому розглядалися будь-які варіанти. Згадую той момент, коли наприкінці лютого мені зателефонував голова БРФФ Олександр Чегіль і повідомив, що можна команді спробувати пограти в Кідьоші. На той час вибору не було, тож без роздумів поїхав оцінювати поле.

Поіржавілі старі ворота та вкритий снігом стадіон одразу ж не вразив. Тоді ж треба було думати про розширення футбольного поля, яке не відповідало стандартам. Проте знову ж таки потрібно було схилятися до того, що вибору для продовження життя команди «Інтер» не було.

Як зійшов сніг, постало питання підготовки поля до чемпіонату району. В Кідьоші відразу познайомились з місцевим любителем футболу Оттілом Товтом, який запропонував допомогти. Через того ж Оттілу почали залучатись до футболу місцеві футболісти. Команду заявили на Першу лігу району і в історичному першому матчі команда здолала ФК «Попово» з рахунком 3:1. Проте «Інтер» там проіснував лише півсезону. У перерві ми дружньо попрощалися з футбольним колективом і відійшли від справ. Команда перейшла повністю на залучення власних гравців із села. Той сезон був важливим початком зародження футболу в Кідьоші.

Так ось, через два сезони знову приїхав на стадіон Кідьоша. Якщо скажу, що не був здивований, то збрешу. Стадіон став суттєво більший. Як потім дізнався, його розширили на декілька десятків метрів. Навкруги стадіону поставлені лавиці, які дають змогу вболівальникам більш зручніше спостерігати за своєю улюбленою командою. Головною спорудою на стадіоні стала роздягальня.

Вона вміщає три кімнатки. Одна - для господарів, друга - для гостей, а також - суддівська. Також біля роздягальні зведена міні-сцена, як правило, для проведення масових заходів у селах.

Коли зайшов у роздягальню господарів, то сильно був шокований. Шокований був приємно. В роздягальні панувала атмосфера серйозного клубу європейського ґатунку. Красиво над м’якими стільцями була розкладена футбольна форма кожного футболіста. Склалося таке відчуття, що команда виступає мінімум у Першій лізі України.

Приємно був вражений також тоді, коли побачив головного тренера юнацької команди. А працює з командою Оттіло Товт. Той самий, який допомагав два роки назад жити «Інтеру». Дам собі право сказати про цю людину так: якщо б не його ентузіазм і любов до футболу, то у Кідьоша нічого б не вийшло. Приємно відзначити і досвідчених Бейло Дерцені та Золтана Кордаша, які прийшли грати за своє рідне село.Великий вклад у команду робить і Чобо Чотлош, який зараз тренує дорослу команду.

На сьогоднішній день команда лише починає виховувати своє нове покоління футболістів. І це у команди потрохи виходить.


Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 726 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: