Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » На Берегівщині роздавали футбольні нагороди
22:00
На Берегівщині роздавали футбольні нагороди
Загалом 9 кубків і 5 персональних статуеток кращим гравцям.

На Берегівщині роздавали футбольні нагороди Найбільше відзнак нинішнього сезону випало на долю команди Бадалова, яка стала чемпіоном району і виборола Кубок та Суперкубок Берегівщини.

У неділю “червоні” змагались за останній трофей з ФК “Кідьош” – бронзовим призером першості, який був господарем матчу, адже той проходив на їхньому стадіоні. Як і годиться у рідних стінах, “зелені” розпочали з атак. І вже на перших хвилинах стовідсоткову можливість вразити ціль мав Іван Сойма, але момент не реалізував. Незабаром “Кідьош” отримав ще один шанс – головний арбітр зустрічі Сергій Гецко призначив пенальті за грубу гру проти Гергеля Горвата. До 11-метрової відмітки підійшов сам потерпілий, але кіпер гостей Іштван Асталош вгадав траекторію польоту м’яча й відбив його. Забігаючи наперед скажемо, що страж воріт бадалівців ще неодноразово демонстрував свою майстерність і “брав”, здається, невідпорні удари.

Перші невдачі знітили господарів і, навпаки, додали впевненості їх супернику. “Червоні” посилили тиск і результат не забарився. Один із кращих на полі Іштван Гейці вдало пробив штрафний, кіпер зумів відбити шкіряного, але першим біля кулі опинився Іштван Пап і буквально  з кількох метрів “порвав” сітку – 0:1. В іншому випадку добивання  вже вдалося самому Гейці - 0:2. А третій гол записав собі в актив Ласло Пал, який втік від захисника й теж “розписався” у воротах “Кідьоша” – 0:3.

Таким чином справу ніби-то вже було зроблено в першому таймі. Але бадалівці добре пам’ятали перепитії матчу за Кубок, коли його виборювали теж у зустрічі з “Кідьошем”. Вони були попереду з рахунком 2:0, коли на поле вийшов президент “зелених”, в минулому один із кращих бомбардирів району Бейла Дерцені, який одноосібно зумів переломити хід поєдинку й незабаром його команда вже вела в рахунку – 3:2. Проте, футбольна Фортуна – панянка капризна: за дві хвилини до завершення зустрічі бадалівці добиваються нічиєї – 3:3.

Долю почесного трофею вирішували пенальті. Їх пробили аж 18(!). Останнє слово виявилось за “червоними” – їм і дістався Кубок.

У неділю “зелені” знову спробували застосувати випробуваний прийом – на газоні з’явився Бейла Дерцені або ж “Ковку”, як ласкаво називають його вболівальники. Однак, цього разу “метод” не спрацював – він зумів забити лише гол престижу і то наприкінці матчу. Таким чином зустріч завершилась з рахунком 1:3 на користь “червоних”.

По завершенні зустрічі роздавались футбольні нагороди. Кубок і Суперкубок вручили бадалівцям. Серед юнаків Суперкубок дістався молодим футболістам Кідьоша.

Слід зазначити, що нинішнього сезону чемпіонат району проводився в іншому форматі – окремо для юнацьких складів і дорослих. Тому й нагороди вручались окремо. Серед молодших “бронза” дісталась юним футболістам Прехрестя, “срібло” – Гаті, а “золото” святкували представники Кідьоша.
У дорослих останні були, як уже згадувалось, лише третіми. Їх випередила “ветеранська” команда Берегова (президент Іван Войтович) і, звісно, ті ж бадалівці, що стали чемпіонами.

Нинішнього року в районі знову, вже сьомий рік поспіль, проводилась і дитячо-юнацька футбольна ліга, в якій змагаються підлітки до 12 років. Тут нагороди найвищого гатунку дістались вихованця ДЮСШ “Колос”. Другими були підлітки Великої Доброні, третьою – берегівська “Спарта”.

Тренери команд таємним голосуванням визначили і кращих гравців чемпіонату. Найнадійнішим стражем воріт виявився кіпер Великої Бакти Ігор Черленяк. До речі, його одноклубник Сергій Селянчин став кращим нападником. Серед захисників не мав собі рівних Іштван Паловці з Бадалова. А лаври найефективнішого півзахисника здобув Бейла Дерцені. Його ж визнано найкращим футболістом сезону.

Під бурхливі оплески присутніх вболівальників нагороди вручали голова РДА та районної ради Іштван Петрушка та Йосип Шін, голова федерації футболу району Олександр Чегіль та його заступник Валерій Щока. Традиційно всі знімкувались на згадку і теж за звичаєм переможці “кропили”     своїх  шанувальників шампанським.
Микола Горват
ФОТО з матчів дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 613 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: