Головна » Усі публікації » на Закарпатті » На Берегівщині створено новий Дитячо-юнацький футбольний клуб
08:14
На Берегівщині створено новий Дитячо-юнацький футбольний клуб
Футбол в Берегові та районі завжди був в пошані. Берегівщина має славну футбольну історію та традиції.

На Берегівщині створено новий Дитячо-юнацький футбольний клуб Про досягнення футболу в цьому районі можна говорити довго. Тут футбол не просто спортивна гра, а соціальне явище, яке стало частиною життя переважної більшості мешканців міста та району.

У місті та районі функціонує три дитячо-юнацькі спортивні школи, які розвивають футбол серед дітей. Це міська, районна ДЮСШ та ДЮСШ «Колос». Але, враховуючи соціально-економічне становище, слабке фінансування цих шкіл та відсутність належних умов для занять, останнім часом юні футболісти почали масово виїжджати в сусідню Угорщину, де створені набагато кращі умови для підвищення спортивної майстерності.

Сподіватись на те, що ситуація зміниться годі чекати. Тому виникла ідея створення громадської організації дитячо-юнацький футбольний клуб «Берегвідейк». Ідея створення такого клубу виникла в добре знаного тренера Ласло Пануліна. Його підтримали небайдужі до футболу особистості Степан Медвідь та Жолт Леврінц, які і стали засновниками клубу. Підтримку в створенні вони отримали від очільника районної федерації футболу, директора районної ДЮСШ Олександра Чегіля, який без вагань приєднався до втілення задумів.

Метою створення ДЮФК є підготовка футболістів високого рівня та виховання особистостей, надання юним футболістам широкого спектру можливостей для підвищення спортивної майстерності, а також зацікавлення широкої маси дітей до занять спортом.

За місяць, що пройшов з часу створення ДЮФК «Берегвідейк», проведена велика робота. Вже повним ходом ідуть заняття на кращому стадіоні району «Дружба», що в Берегові. Заняття проходять чотири рази на тиждень, на яких з дітьми займаються висококваліфіковані спеціалісти, фахівці категорії «FIFA-C» Ласло Панулін, Іван Сливка, Дьордь Пийтер. Незабаром до роботи в клубі приступить Валерій Щока.

Дізнавшись про створення нового клубу небайдужі мешканці міста та району почали надавати спонсорську допомогу. Інтерес до клубу проявили також іноземні спеціалісти, які здійснюють допомогу в розробці науково-обґрунтованої методики, підготовки юних футболістів, враховуючи ряд складових, необхідних для проведення тренувальних занять направлених на досягнення поставлених завдань.

Клубом уже укладено ряд угод по співпраці. Це переважно футбольні клуби Угорщини, а також співпраця з Берегівською районною федерацією футболу та Берегівською районною ДЮСШ. З угорською стороною укладено угоду про навчання та підвищення кваліфікації тренерів у провідних клубах сусідньої держави.

На сьогоднішній день в клубі займається близько 80 дітей віком від 6 до 14 років. Але набір продовжується. Двері ДЮФК «Берегвідейк» відчинені для всіх бажаючих.

Для охочих вступити у лави клубу за детальною інформацією можна звернутись за телефонами +380502217649 (Ласло Панулін), та +38 0953241209 (Жолт Леврінц).

Створено офіційний сайт «Дитячо-юнацький футбольний клуб «Берегвідейк», на якому висвітлюються всі події, що відбуваються. Є багато фото та відео з тренувань та змагань.

Є сподівання, що результат роботи цієї футбольної організації сприятиме розвитку футболу, покращенню умов занять, підвищенню спортивної майстерності юних футболістів і стане поштовхом для розвитку на Закарпаття спорту номер один у світі.
 
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 773 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: