Головна » Усі публікації » на Закарпатті » На Міжгірщині відновлять футбольні традиції
23:47
На Міжгірщині відновлять футбольні традиції
На Верховині обіцяють спочатку відродити чемпіонат, а згодом й обласну команду.

На Міжгірщині відновлять футбольні традиції

Із тринадцяти районів Закарпаття аж у трьох минулоріч не було першостей. Сподіваюсь, червонітимуть тепер футбольні функціонери Перечинського, Великоберезнянського й, зрозуміло, Міжгірського. Якщо у перших двох якісь натяки робили на організацію бодай якихось змагань, то в останньому сніг на футбольних газонах, певно, не сходив ніколи, принаймні за два минулі роки. Є в мене два аргументи для такого пост-факту: перший – районну федерацію очолювала спортивна, проте аж ніяк не футбольна особистість Євген Бундзяк (волейболіст – авт.), другий – кошти на першість завжди виділяли з бюджету, а в той період у владних кріслах сиділи навіть не спортивні люди…
 

Сніг розтане поки-що на Міжгірщині – запевнили голови тамтешньої райради й федерації, Щур та Василевський відповідно. До честі останнього – молодий, амбітний футболіст і рефері, вчитель фізичного виховання Михайло досвіду хоч і не має, бажання не додавати. У сезоні-2015 організував він районний кубок – експрес варіант, але організував. Скажу більше – уперше за три роки представників Верховинської федерації я побачив на звітній конференції голови ФФЗ. Ех, виправляються гарантовано. Цього року пообіцяли навіть чемпіонат провести. Логічно, екс-керівник селища, а нині голова районної ради Василь Щур сам грав у футбол, грає й досі за збірну мерів України. Тому перепаде трохи на розвиток улюбленої гри з тамтешньої казни. А Василевський обіцяє рукави закотити, точніше гетри і відроджувати футбольні традиції.
 

«Без сумніву, цього року ми не будемо у числі тих, хто не провів районну першість. Особисто я зроблю усе для цього, та й футбольних функціонерів у нас вистачає. Не було останнім часом організатора-лідера. Тепер ситуація краща – відбулись зміни у керівництві федерації. Головне, аби ініціатива йшла від нього. Ми у свою чергу підтримаємо й матеріально, й організаційно», – запевнив голова Міжгірської райради Василь Щур.
 

«Склад «Верховини», яка виступала в обласній першості, не змінювався, не омолоджувався, років з десять. Поки я бачу два варіанти: організувати районний чемпіонат або виступити на обласній арені, точніше з низько опушеною головою провалити першість. Тому вважаю, що віддамо перевагу першому. У такий спосіб нам за рік вдасться сформувати боєздатний колектив, перед яким можна буде ставити високі завдання у першій лізі», – констатував голова Міжгірської районної федерації футболу Михайло Василевський.
 

Перший крок верховинці зробили, поки-що вербально. Доведеться повірити їм на слово.
 

Тож, якщо на Міжгірщині сніг був виною всіх антифутбольних огріхів, то що ж на заваді стало перечинцям і великоберезнянам? Обов’язково дізнаюсь і розповім вам. Напишу точніше…

Віталій БІРОВЧАК

Джерело

 

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 902 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: