Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » На Олімпі групових змагань
10:19
На Олімпі групових змагань
Про проміжні підсумки першої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

На Олімпі групових змагань Вигравали все, що можливо

Безумовно кращим клубом групового етапу Східної зони, та мабуть і всієї першої ліги загалом, на цьому етапі змагань був СК «Тячів», який здобув неймовірні понад 93 % можливих залікових очок, при чудовій різниці голів (+ 2.6 за матч). При цьому, досить зрозуміло, що тячівці були дуже впевнені в своїх силах, бо майже 89 % їх перемог були в понад один м’яч, але перемоги в понад три голи у них склали тільки трохи більше ніж 11 %. Це говорить про стабільність результатів та їх усвідомлення, що вони в силах не дати супернику зробити камбек з невеликої різниці в рахунку. «Тячів» також став єдиним клубом всієї першої ліги, який виграв усі 100 % своїх домашніх матчів при фантастичній середній різниці м’ячів (+ 3.6 за гру). 

Також тячівці стали єдиним колективом Східної зони, який у своїх виїзних матчах здобув майже 87 % можливих залікових пунктів. Аналогічного  гостьового показника у всій першій лізі досяг тільки «Нижній Коропець», а вся решта колективів плентались позаду. «Тячеву» також належить цілий ряд рекордних серій матчів: восьмиматчева серія перемог, шестиматчева серія перемог у понад один гол, п’ятиматчева серія домашніх перемог у два і більше голів, чотириматчева серія домашніх перемог у понад два голи, триматчева серія виїзних перемог у понад один гол та інші. Що б там не сталось у стадії плей-оф, яка більше схожа на кубкові баталії, ніж на чемпіонат, та їх досягнення на груповій стадії насправді вражають чесністю, адже вигравали від всіх, даючи шанс іншим клубам групи самостійно визначити розташування в таблиці за рештою результатів між ними. За це їм можна навіть дати хоча б умовний приз – найбільший феєр-плей.

Кращим матчем підопічних Оржеховського стала перемога шостого вересня у Вишкові, де найімовірнішою мала бути нічия, та гості довели свій максималізм і здобули бажане. Також феєричними були домашні звитяги дванадцятого вересня та одинадцятого жовтня над «Верховиною» та «Вишковом» відповідно. Відносно найневдалішим був їх матч вісімнадцятого жовтня в Міжгір’ї, коли щодо їх місця не було сумнівів.   


Рекордні коропи тільки в Нижньому

У «Нижнього Коропця» була значна конкуренція в групі й із самого початку вони не були головними фаворитами в групі, та значний досвід виступів у лізі дозволив їм поступово довести свій клас й здобули потужні майже 87 % можливих залікових балів, при неймовірній, рекордній для всієї першої ліги, середній різниці голів (+ 3.1 за поєдинок). 

Підопічні Когутича безумовно стали кращою виїзною командою Західної зони, та й мабуть кращою виїзною в усій першій лізі на груповому етапі, бо здобули в гостях майже 87 % можливих залікових очок, при фантастичній для решти колективів ліги різниці м’ячів (+ 4.2 за матч). «Нижній Коропець» перевершив усі інші колективи першої ліги за такими показниками: кількістю рекордних перемог – шість, кількістю перемог у понад п'ять голів – три, кількістю виїзних перемог у понад п’ять мячів – три. Достойно виглядають і деякі їх серії: семиматчева переможна серія, яку розпочали творити двадцятого вересня, чотириматчева серія перемог у понад один гол та триматчева переможна виїзна серія. Із огляду на все вищенаведене та решту позитиву, про яку ми не згадали, «Нижній Коропець» цілком можна вважати кращою командою Західної зони групового етапу й навіть негативний результат плей-оф не затьмарить цього доробку. 

Кращим матчем клубу була його феєрична перемога сімнадцятого жовтня над головним відкриттям року в першій лізі – клубом із Боржавського. Не менш вражаюче виглядає їх погром суперника чотирнадцятого жовтня в Заріччі. Круто розібрались підопічні Когутича й над опонентами одинадцятого жовтня в Сільці, поразка в якому в одному з минулих сезонів позбавила їх тоді нагород. А от найгірший їх матч був ще п’ятого вересня, коли вдома дуже гостинно приймали те ж саме «Сільце». 


Не одними кошиками славні

Уже котрий рік «Іза» є незмінним учасником обласних змагань. Та в цьому році вона піднялась не тільки вище «Карпат», а й самої «Говерли», яку змогли випередити аж на п’ять очок, бо здобули чудові майже 80 % можливих залікових пунктів, при добротній середній різниці голів (+ 2.3 за гру). Цим самим ізянці продовжили справу земляків із «Хуста», який у минулому році залишив позаду себе той же клуб із Ясіня.

Майже неможливо було було забити «Ізі» у неї на полі, бо пропускала вдома в середньому 0.6 м’яча за поєдинок, що є кращим показником Східної зони та третім у всій першій лізі. Це дозволило здобути на своєму полі дуже пристойні майже 87 % можливих залікових очок, при чудовій різниці голів (+ 3.6 за гру). За кількістю домашніх перемог у понад п’ять голів ізянці є найкращими в Східній зоні, та разом із «Боржавським» є однією з двох кращих у всій першій лізі, бо здобули по дві такі. Велика конкуренція в групі не дозволила феєрити переможними серіями, та три вражаючі безпрограшні серії є суттєвим подразником для їх майбутніх суперників. 

Кращим матчем клубу була феєрична завершальна виїзна перемога в Дубовому. Не менш цінним було зіграти в бойову нічию на старті в Ясінях. Добрим здобутком було й перемогти в досить неприступній Тересві. Натомість, більш впевненого результату очікували від «Ізи» в домашньому матчі двадцятого вересня з «Ялинкою». 


Упевнено, та трохи сором’язливо

Суперчемпіон першої ліги 2018-2019 років «Колос» із Іванівців не вражав розгромами, та групу виграв досить упевнено й здобув понад 83 % можливих залікових балів – порівну як вдома, так і в гостях. Нагадаємо, що кращий нападник цієї команди минулого року Качур в цьому році вже доводить до позитивного шаленства іршавських ультрас. Нову роль бомбардира на себе перебрав новачок команди Бундаш-молодший за підтримки свого батька Бундаша-старшого. Також відзначимо, що в 100 % своїх домашніх перемог «Колос» виграв у понад один гол, цим самим регулярно тішачи своїх фанів. До свого активу колектив із Іванівців також може додати й деякі серії. Наприклад, п’ятиматчеву серію перемог та триматчеву серію виїзних перемог, які вони творили понад місяць.

Кращим матчем «Колоса» була виїзна звитяга п’ятого вересня в Довгому. Досить пристойними були домашня звитяга тринадцятого вересня над «Зіркою» та виїзний виграш двадцять шостого вересня в Кінчеші. Найгіршим матчем Іванівців була домашня нічия одинадцятого жовтня з «Боржавою», та це було тоді, коли вони майже реалізували турнірні завдання. Їх фани мають надію, що у вирішальних матчах улюбленці продемонструють найкращі якості й як у минулому році в матчах із кращими підтвердять чемпіонство.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 758 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: