Головна » Усі публікації » на Закарпатті » На семінар арбітрів «Молоді таланти 2016» їдуть і два закарпатці
23:40
На семінар арбітрів «Молоді таланти 2016» їдуть і два закарпатці
Нашу область представлятимуть юні арбітри – Ян Рогач та Денис Дудаш.

На семінар арбітрів «Молоді таланти 2016» їдуть і два закарпатці

16 лютого Комітет арбітрів Федерації футболу України проведе вступний семінар із арбітрами програми «Молоді таланти 2016», які є слухачами «Національної школи футбольного арбітра». 

Цього року участь у семінарі візьмуть 65 слушачів із них двоє закарпатців: Денис Дудаш (20.07.1991 р.н.) та Ян Рогач (21.01.1993 р.н.), які, до речі, є дописувачами прес-служби ФФЗ. 

Школа створена Комітетом арбітрів ФФУ та уже третій рік функціонує у рамках Конвенції УЄФА з арбітражу, членом якої ФФУ є з 24 січня 2011 року. Свої двері НШФА відкрила у січні 2013 року. Того року у 34 регіональних школах пройшли навчання 734 арбітри. 

Від Закарпаття учнями школи стали Назар Дьордь, Юрій Бобаль та Михайло Райда. Останній – у ротації ДЮФЛ України категорії U-19. 

Наступного 2014 року діяло 29 регіональних шкіл. На жаль, Закарпаття, Крим і Донбас не були представлені на курсах, які підготували 432 арбітри. 

Кращі 59 арбітрів проходили підготовку під час другого року навчання, а 20 з них отримали спеціальні дипломи. 9 арбітрів було включено до списку арбітрів змагань Ю-19 Прем’єр-ліги. 

У 2015 році, на жаль, окрім Закарпаття, Бердянська та Одеси, де навчались 355 арбітрів функціонували 25 шкіл. 

62 кращих з них навчались за програмою другого року. Починаючи із січня цього року, 29 випускників НШФА (19 арбітрів та 13 асистентів) було включено до списку арбітрів змагань U-19 Прем’єр-ліги. Вони отримали дипломи від НШФА за участь у програмі «Молоді таланти 2015», організованою Комітетом арбітрів ФФУ. 

Загалом, у інноваційному для українського футболу проекті регіональні школи встигли підготувати 1521 спеціаліста з арбітражу. 

Нагадаємо, що 26 січня під час зустрічі представників суддівського корпусу ФФЗ голова комітету арбітрів Ярослав Козик та керівник регіональної «Школи молодого арбітра» Степан Селменський звернулися до очільника ФФЗ Івана Дурана з пропозицією про можливість звільнення їх із посад у зв’язку з завантаженням на основній роботі. 

Голова ФФЗ із порозумінням поставився до заяв. Тож, на посаду голови комітету арбітрів ФФЗ було рекомендовано спостерігача арбітражу ФФУ Віталія Дем’яненка, а на посаду регіональної «Школи молодого арбітра» – Михайла Митровського (молодшого). Нові призначення були затвердженні на звітній конференції Федерації футболу Закарпаття, яка відбулася 30 січня.

Прес-служба ФФЗ

Джерело

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 774 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: