Головна » Усі публікації » на Закарпатті » На Ужгородщині завершився міжнародний турнір «Дитяча мрія»
18:41
На Ужгородщині завершився міжнародний турнір «Дитяча мрія»
Всього участь у змаганнях взяли 32 команди.

«Дитяча мрія» - це міжнародний турнір з міні-футболу, який цього року вперше провели на Закарпатті. Його девіз: «Спорт – це здоров’я».

Протягом трьох днів у спорткомплексах «ZINEDINE» та «Юність» відбувались ігри серед дітей 2004 року народження.

Основним організатором заходу виступила Федерація футболу Ужгородського району. Як зазначив її голова Олександр Роман, у змаганнях взяли участь 32 команди (Закарпаття, Львівщини, Київщині, Рівненщини, Чернівців, Івано-Франківська, ФК «Лев’яшин» також закордону Угорщини та Словаччини).

У поєдинку за третє місце зустрілись команди з Мукачева та Львова («Карпати»). Драматизм у цій грі був присутній до самого фінального свистка, адже по ходу зустрічі львів’яни перемагали – 0:2. Та під кінець матчу мукачівцям вдалось відіграти гандикап у два м’ячі – 2:2. Долю гри вирішили післяматчеві пенальті, де точнішими були «Карпати».

Як і у матчі за бронзу, так і у фіналі зустрілись Закарпатська («Сузір’я» Свалява) та Львівська («Кардинал» Львів) команди. Цікаво, що вони грали між собою на стадії групового етапу, тоді сильнішими виявились закарпатці. Вони ж бо добре розпочали й фінальну зустріч, першими відкривши рахунок – 1:0. Та львів’яни знайшли в собі сили не тільки відігратись, а й вийти вперед – 2:1. Гра так і завершилась, відтак, «Кардинал» реабілітувався і завоював золото турніру. Срібло за «Сузір’ям».

Крім того, оргкомітет визначив найкращих гравців у своїх номінаціях:

- Воротар (Савас Бугай «Карпати» Львів)
- Захисник (Максим Зизич СДЮШОР Ужгород)
- Півзахисник (Микита Кіт «Сузір’я» Свалява)
- Нападник (Крістіан Бако ФК «Мукачево»)
- Кращий гравець (Андрій Сухоцький «Кардинал» Львів)
- Бомбардир (Венсел Сабо ОФШ «Дебрецен»)

Варто відмітити, що дорікань збоку організації ні в кого не було. Все було проведено на найвищому рівні.

Насамкінець слід додати, що серія дитячих міні-футбольних змагань найближчим часом триватиме. Зокрема 28 – 30 листопада пройде вже ХІІІ міжнародний турнір пам’яті футбольного арбітра міжнародної категорії, голови Федерації футболу м. Ужгород, заступника директора Ужгородської ДЮСШ №1 Володимира Югаса (гравці 2005 року народження), а 12 – 14 грудня – VІІ міжнародний турнір на честь заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Олександра Філіпа (футболісти 2006 р. н.)

ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Яромир Лобода







Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1662 | Додав: Лобда | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: