Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Над Східною трибуною ужгородського "Авангарду" спорудять дах
20:19
Над Східною трибуною ужгородського "Авангарду" спорудять дах
Найбільший стадіон краю – ужгородський «Авангард» – за досить короткий проміжок часу змінив своє обличчя.

Найбільший стадіон краю – ужгородський «Авангард» – за досить короткий проміжок часу змінив своє обличчя. З майже розваленої аварійної споруди завдяки інвестиціям ФК «Говерла» він перетворився на сучасний європейський стадіон.

І в цьому напрямку робота ведеться постійно. Уже невдовзі наші вболівальники матимуть над головою дах, який зробить їх перебування на стадіоні під час поєдинків нашої команди та інших спортивно-масових заходів ще комфортнішим. Докладніше про те, що зроблено, та про плани на майбутнє розповіли віце-президент ФК «Говерла» Євген Дорошенко та директор стадіону Анатолій Салай.

Євген Дорошенко:

– У цьому році, як і в минулому, на території стадіону нам довелося проводити певні ремонтні роботи для покращення його роботи. За багатьма показниками центральна трибуна (Західна) не відповідала нормам регламенту змагань УПЛ та вимогам Федерації футболу України. Окрім того, були зауваження від офіційного мовника – телеканалу «Футбол», які слід було виконати. Тож упродовж літньої паузи практично з усіма зауваженнями ми справилися – збудували нову VIP-зону, зробили новий майданчик для телеоператорів та кабінку для працівників стадіону. Також із метою безпеки були обладнані фан-зони (гостей та господарів) стадіону. Облагороджено й територію «Авангарду». Нині ведеться підготовча робота з будівництва футбольного поля на так званій «пожарці». Реконструйовано зрошувальні системи на центральному й третьому полях, аналогічні роботи тривають на другому тренувальному полі. Розчищено майданчик для будівництва стандартного поля зі штучним покриттям (біля СК «Іппон»).

Керівництво клубу й надалі працює над створенням комфортних умов для вболівальників. Уже в цьому році готується проектно-кошторисна документація задля будівництва даху над Східною трибуною, а з наступного розпочнемо її встановлення.

Анатолій Салай:

– У період міжсезоння на стадіоні «Авангард» виконано цілий комплекс робіт: повністю огороджено сектори фанів гостей та господарів, перебудовано VIP-зону, її поділено на два сектори «VIP-A» та «VIP-В». За бажанням головного мовника, телеканалу «Футбол», створені два місця для центральних камер, які винесені на дах. Збудовано нові, комфортніші, місця для операторів табло, звуку, освітлення та диктора. На Західній трибуні вмонтовано ліфт для пересування почесних гостей у сектор «VIP-A».

Багато робіт виконано над трав’яним покриттям трьох полів – центрального та двох тренувальних. Центральне поле було підживлено, проведено його дренування та піскування. На другому тренувальному полі (так звана «клітка») проведено дренування штрафних майданчиків, підсів та піскування.

Найбільше робіт проведено на третьому полі. У зв’язку з аномальною спекою трав’яний газон поля місцями вигорів, довелося замінювати покриття. Задля цього нам на допомогу були викликані фахівці зі Львова. Висіяли майже 100 кілограмів насіння, доробили зрошувальну систему поля, здійснили дренування, піскування, вирізку та встановили 200 квадратних метрів трав’яного газону й водовідвід. Кожного третього дня проводилося підживлення поля та посилене каткування. Уже за півтора тижня тут можна проводити тренувальні заняття, до цього часу закріпиться коренева система.

Отже, будемо сподіватися, що «Авангард» і надалі змінюватиме своє обличчя на краще.

Джерело

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 829 | Додав: Лобда | Теги: стадіон Авангард | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: