Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Нурієв рятує "Минай" у Кубку
22:12
Нурієв рятує "Минай" у Кубку
«Минай» крокує далі у своєму другому в історії Кубку України.

Нурієв рятує
Завдяки перемозі над друголіговським «Калушем» наша команда проходить до 1/16 фіналу. Ця вікторія далася нам не легко – це був драматичний та цікавий поєдинок зі своїм непередбачуваним сюжетом. І, звісно, «хепі-ендом» для закарпатської команди, який став можливим завдяки дублю Анатолія Нурієва.
 
Головний наставник команди Василь Кобін ще напередодні старту в Кубку України анонсував, що у цьому матчі дасть можливість проявити себе футболістам, які мають мало ігрової практики. І їхня мотивація довести тренерському штабу своє місце в основі мала стати одним з двигунів команди у грі з «Калушем».
 
Тому у порівнянні з останнім матчем у чемпіонаті, на кубкову гру поставили практично повністю оновлений склад. А для Кулініча та Русина – це була перша поява у сезоні у старті з перших хвилин. Цей склад діяв вже за звичною схемою 4-3-2-1.
 
Щоправда, з перших хвилин почати виконувати задумки тренера не вдавалося. Далося взнаки надзвичайно важке поле – його затопило ще минулого сезону під час паводку і ще з того часу в Калуші його повністю не відновили.
 
Тому за таких умов, а ще за серйозної спеки, «минайцям» важко було розраховувати на технічну гру та на короткий швидкий пас. Довелося більше грати на другому поверсі та розраховувати на стандарти. З останніх і завдавали небезпеку воротам суперника. А ще – з дальніх ударів. Так, у перші півгодини моменти виникли у Микуляка та Дмитренка, але м’яч після їх ударів полетів вище.
 
До речі, Микуляк міг забивати наприкінці тайму: після атаки суперника, Маїк прорвався до чужих воріт, змістився на фланг та прострілив на нашу «десятку», але Владислав знову пробив вище.
 
До речі, про фланги. Вони активно почали працювати в останні 15 хвилин тайму. І, звісно, звідти передачі у штрафну йшли у розрахунку на гру високого Маїка. І подекуди такий задум проходив. Особливо красиво було на 30-ій хвилині, коли форвард пробив майже ударом «скорпіона» - практично як Олів’є Жиру в 2017, коли забив «Крістал Пеласу». На жаль, Олегу трюк вдався не на 100% - воротар ліквідував загрозу.
 
Мав нагоди і суперник, проте Кулініч не дав приводів перейматися, а захист закарпатців діяв надійно, тому особливої загрози атаки господарів нам не несли.
 
Після перерви Василь Кобін вирішив підсилити гру гравцями основи – і випустив Пиняшка та Нурієва. І можна стверджувати, що цей крок став вирішальним. Саме Пиняшко та Нурієв і створили перший гол. Василь, отримав м’яча в центрі поля, встояв на ногах після поштовхів опонента, пройшов двох і вирізав на Нурієва, який на швидкості вривався у штрафну суперника. Далі – справа техніки: Анатолій обробив м’яч і пробив, а круглий пройшов поміж ніг голкіпер – 0:1.
 
Після цього голу закарпатці прогнозовано зменшили темп і організовано відходили назад. Проте «калушани» не змогли цим скористатися. Практично всі їхні рухи у напрямку воріт гостей переривалися «минайцями».
 
У такому режимі матч практично і завершувався: залишилося грати 2 хвилини основного часу. Проте несподівано зіграв «джокер» гостей – орендований з «Руха» бразилець Габріель. Футболіст, який вийшов у другому таймі, протягом матчу не міг знайти своєї гри, але на флангову передачу з лівого краю відгукнувся як треба – 1:1.
 
Бразилець забив, побіг святкувати і…залишив команду у меншості. Справа в тому, що він вже мав жовту картку, а коли святкував гол, то зняв футболку. Очевидно, він не дивився євробкубкову гру «Зорі» з болгарським ЦСКА та повторив помилку Назарія Русина.
 
Проте вже за хвилину це не мало значення. Тому що «минайці», не впадаючи у відчай після пропущеного голу, швидко відновили рахунок. У наступній же атаці «минайці» знову забили! Нурієв заробив штрафний прямо біля карного майданчика і сам же взявся його виконувати.
 
А такі штрафні для Нурієва як пенальті – тобто вірогідність голу дуже висока. Так і сталося! Майстерний удар Анатолія і «Минай» вдруге поспіль виходить в 1/16 Кубку України. З чим хлопців і вітаємо!
 
Цього ж вечора команда відправилася додому і вже завтра розпочне підготовку до виїзного матчу з «Інгульцем», який також пробився у наступний раунд турніру, перемігши вдома харківський «Металіст 1925».
 
Коли буде жеребкування, яке нам повідомить наступного суперника «минайців» у Кубку України, повідомимо найближчим часом.
 
 
«Калуш» - «Минай» 1:2
 
Голи: Габріель, 89 - Нурієв, 65, 90+4.
 
"Калуш": Злотар, Гончар, Олевич, Скакун (Кохман, 60), Лебедь (Книш, 68), Горбаченко (Габріель Дос Сантос, 53), Гудак, Ременюк, Танчин, Матушевський (к), Легкий.
Запасні: Попович, Савошко, Поручинський, Богач.
Тренер: Василь Качур. 

"Минай": Кулініч, Беца, Допілка, Дмитренко, Кополовець (к) (Стасюк, 84), Вагін, Микуляк, Русин (Нурієв, 58), Араужу Ді Олівейра, Маїк, Кіча (Пиняшко, 58).
Запасні: Черепко, Гегедош, Ібадов, Карноза.
Тренер: Василь Кобін. 

Попередження: Габріель Дос Сантос, 72, Матушевський, 90+4 - Кіча, 9, Вагін, 71. 
 
Вилучення: Габріель, 90.
Інформаційний департамент ФК «Минай»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 811 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мікітос  
0
Минай рятує суддя, як і у багатьох других іграх, всі знають, як працюють із суддями таможенники. А Кслуш мали виносити і без судді, який лівого штрафного дав за секунду до кінця. Мало ганьба....

الاسم *:
Email *:
كود *: