Головна » Усі публікації » у світі » "Оболонь" бере срібло гірського турніру Bergdorf-EM 2016 (ФОТО)
15:42
"Оболонь" бере срібло гірського турніру Bergdorf-EM 2016 (ФОТО)
Хустяни зупинились за крок від чемпіонства у європейських змаганнях серед горян.

"Bergdorf-EM-2016" - футбольний чемпіонат Європи, який проходить в Альпах, серед команд з гірських регіонів. Команди грають на меншому від стандартного поля, 8 на 8. Зазначимо, що всі команди, які беруть участь у чемпіонаті Європи серед горян, є аматорськими. 

У грудні минулого року відбулось жеребкування, за результатами якого хустяни потрапили у групу з французами, австрійцями та іспанцями. 

Закарпатці у стартовому матчі зуміли більш ніж впевнено переграти діючих чемпіонів цього турніру. У ворота іспанців влетіло п’ять голів. Відзначались двічі Олександр Браєр та Ігор Пилип, та один гол на рахунку Івана Бандуровича. 

З ФК Алам наші хлопці вийшли в наступному складі: Пахомов на воротах, в захисті - Мункачі зліва, Микуляк в центрі, Міллер справа; лівий хав Ігор Пилип, Бандурович справа, в центрі Браєр, і єдиний нападник Вурста. На лаві запасних: Бучок, Форкавець, Барна, Петрушко, Василь Пилип. 

Наступний поєдинок наші футболісти виграли ще з більшим рахунком. Перед напором хустян пали австрійці. 9:0 і Оболонь бронює за собою як мінімум друге місце. 

В останній грі групового раунду українці поступилися господарям змагань французам 2:0 і зайняли друге місце в групі. 

В чвертьфіналі пивовари зійшлись з німецьким СВ Сайг і без проблем переграли їх 8:1. 

У півфіналі їх очікував непоступливий чеський БФК Фрідлант. В основний час була зафіксована нічия 1:1, а в серії післяматчевих пенальті перемогли закарпатці 4:3. Вирішальний удар на рахунку Віктора Микуляка. 

Фінал був дуже принциповим для хустян, так як там вони зійшлися з російською Красною Поляною (напередодні турніру оболонці вже перемагали полянців, правда закарпатських). У фіналі між Росією і Україною, краснополянці вже в першій половині гри повели 2:0. Українці не здавався і створили багато можливостей для голу, але не змогли їх реалізувати. Українці були гідним фіналістом, зумівши залишитися в грі довше, ніж будь-яка з інших команд, що беруть участь в турнірі. Проте, вони пропустили ще два м'ячі, перш ніж забили за кілька хвилин до фінального свистка. Отже, росіяни стають чемпіоном Європи з гірських команд 2016 року. 

Попри аматорський статус всіх команд за наших східних сусідів грали багато професійних футболістів у минулому (зокрема, колишній півзахисник ЦСКА Євгеній Алдонін, екс-захисник московського «Спартака» Віктор Букієвський, а також два нападники - Ерік Корчагін («Динамо» Москва, «Локомотив» Москва, «Шинник») і Олексій Медведєв («Рубин», «Спартак» Нальчик, «Сибирь»). 

Тож «пивовари» везуть додому срібні нагороди, що також є неабияким досягненням. Закарпатські футболісти дуже добре представили наш край на європейській футбольній арені і задали тон виступів збірній Україні на Євро-2016. 

Чотири дні футболу на найвищому рівні божевільного футбольного турніру в Альпах супроводжувались сонцем і дощем. Численні фанати з 13 країн (хоча Нідерланди не брали участь, два голландця приїхали в Морзін, щоб підтримати там бельгійську команду!) створили унікальну атмосферу і справжнє футбольне свято. Після завоювання іспанцями титулу в Bergdorf-EM в 2008 і 2012 роках, незабаром вони також вигравали офіційний чемпіонат Європи. Чи зможе Bergdorf-EM 2016 знову передбачити результат ЧЄ-2016?

Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: у світі | Переглядів: 1696 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: