Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд 1-го туру чемпіонату Берегівського району 2019
10:38
Огляд 1-го туру чемпіонату Берегівського району 2019
Детально про перебіг подій у матчах першого туру Берегівського чемпіонату читайте далі.

Огляд 1-го туру чемпіонату Берегівського району 2019
У першому турі зіграно три ігри.
 
ФК «Берегово» – ФК «Бакта» (Велика Бакта) 2:1
 
По перше, футбол нарешті повернувся в місто Берегово. Минулого сезону мешканці міста не мали можливості, як в попередні роки, вихідними відвідувати стадіон і вболівати за улюблену команду. Ця зустріч викликала інтерес у вболівальників. Адже ФК «Берегово», який створив Іван Войтович зі своїми однодумцями, приймав команду, яка є яка є маловідомою. Мова про ФК «Бакта». Усі розуміли, це село ніколи в історії не мало власного футбольного клубу. Хто ж захищатиме їх кольори, і чи зможуть вони протистояти містянам? Забігаючи наперед – змогли! Хоч і програли.
 
У складі ФК «Берегово» на поле вийшли знайомі берегівчанам футболісти: Петро Дрозденко, Томаш Снопчак, Роланд Антал, Тихомир Дерцені, Гейзо Пал, Габор Кемень, які багато років радували місцеву публіку. На додаток до названих футболістів на полі з’явилася місцева перспективна молодь. У «Бакти» – маловідомі футболісти. Для багатьох уболівальників перемога Берегова не викликала сумніву. Поставало запитання, із яким рахунком удасться перемогти дебютанта? Але футбол є футбол, і він не завжди передбачливий. Перший тайм вийшов цікавим. І на диво рахунок у грі відкрили саме новачок чемпіонату. На 15 хвилині Антон Сабелко, вийшовши віч-на-віч із голкіпером берегів чан, відкрив рахунок. А заодно – і лік голам ФК «Бакта» в офіційних іграх чемпіонату. За 10 хвилин захисники помилились і вже привезли, як кажуть, у свої ворота пенальті. Габор Кемень не схибив – 1:1. Загалом у першій половині гри обидва суперники мали можливість відзначитись – не таланило.
 
У другій половині матчу новачки поступово здавали фізично. Отож більше діяли в захисті, намагаючись діяти на контратаках. Цим і скористалися досвідченіші футболісти Берегова. На 78 хв. футболіст Бакти з порушенням зупинив нападника у власній штрафній, і арбітр указав на одинадцятиметрову позначку. Габор Кемень знову не схибив. Незважаючи на два голи, пропущені з пенальті, героєм матчу став «кіпер» «Бакти» Ігор Челеняк, який протягом усієї гри рятував команду.
 
ФК «Бадалово» – ФК «В.Бийгань» 1:0
 
На почату нинішнього десятиріччя ігри цих колективів збирали більше тисячі вболівальників. Не дивно, адже саме ці команди задавали тон у районному футболі. Та час уносить свої корективи. «Бадалово» не виступало в чемпіонатах із сезону 2016 року, а ФК «В.Бийгань» пропустила минулорічні змагання. Благо, у Бадалові сільський голова Імре Салаї, колишній футболіст, зміг виправити ситуаціюй відродити футбол у селі. А у Великій Бийгані зусилля цілому ряду місцевих активістів-гравців, які виявили бажання віддатися спорту №1, також повернули команду до районних змагань.
 
У цілому зустріч була рівною. Команди діяли обережно, намагаючись не зробити помилки в захисті, що могло призвести до голу у власні ворота. Великобийганці мали мінімальну перевагу, створили ряд гольових моментів. На заваді їм був 16-річний воротар ФК «Бадалова» Балінт Нодь, котрий неодноразово рятував команду. До речі, за підсумками зимового Кубка саме цей юний воротар і отримав звання кращого голкіпера турніру. Що ж до самого поєдинку, то в підсумку домашнє поле далося взнаки. За рахунок точності Флоріана Ороса ФК «Бадалово» переміг 1:0.
 
ФК «Перехрестя» – ФК «Кідьош» 2:3
 
Команди добре знайомі одна одній. Як минулого, так і цього сезону зустрічалися неодноразово. Початок двобою та й у загалі перша половина матчу були за місцевою командою. Остання володіла як територіальною, так і ігровою перевагою. Утім, надійна гра воротаря та захисників «Кідьоша» потуги суперника звели нанівець. Звідси результат 0:0.
 
Початок другої половини гри теж виявився за футболістами «Перехрестя». І вони, зрештою, повели в рахунку – 1:0. Бачачи безпорадність молодих футболістів, президент клубу сорокарічний Бейло Дерцені вийшов на поле і завдяки власній майстерності, харизмі та досвіду зламав перебіг подій на полі. Саме зазначений очільник двічі розписався у воротах господарів. І на останніх хвилинах за рахунку 2:2 гості заробили пенальті, який реалізував Гергель Горват. Результат 3:2 на користь «Кідьоша».
 
Федерація футболу Берегівського району
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 578 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: