Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Огляд 7-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України
08:33
Огляд 7-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України
Відбулись поєдинки сьомого туру групи 1 аматорського чемпіонату України

Огляд 7-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України

14:00, 16.09.2018. Галич. Стадіон Колос. 350 глядачів, поле 3, +20С

Суддя: Файда Василь (Львів)


Карпати (Галич) — Покуття (Коломия) — 1:0

Гол: Гуменюк, 12

Карпати: Макогон, Третяк, Локатир, Кримінський, Турчанський, Курташ, Томин, Легкий (Ю.Вовчук, 89), Гуменюк (Кащій, 83), Кушецький (Я.Вовчук, 90+4), Федюк (Данів, 62). 
Запасні: 
Федорняк, Пархуць. 
Головний тренер: Нестерук Андрій.

Покуття: Мегдиник, Темерівський (Сікач, 78), Лазорик, Подолюк, Хандій (Топчевський, 88), Гаврилюк (Карапка, 59), Свиридов (Москалик, 46), Уграк (Блащук, 46), Романчук, Сивка, Ковальчук (Раца, 70). 
Запасні: 
Кисилиця. 
Головний тренер: Корнута Любомир.

Попередження: Курташ, 41, Москалик, 74, Локатир, 75

Обидві команди на тижні програли в Кубку України ААФУ: галичани на своєму полі поступилися гранду Львівщини – верхньобілчанській Юності (0:1), а коломияни на Волині зазнали поразки від Вотрансу (1:3). Зрозуміло, вони покладали великі сподівання на цей матч, прагнучи реабілітації.

І краще це вийшло у Карпат – вони зуміли переграти одного із лідерів, так що команд, які не поступалися в чемпіонаті, стало менше (їх тепер чотири на всі групи). Відкрити рахунок господарям вдалося уже в дебюті. Федюк підключив до атаки Гуменюка, Назар змістився із правого флангу і завдав просто чудового обвідного удару в дальній кут – 1:0 (епізод на відео на 13:34).

Найкращий гравець матчу – Назар Гуменюк

Прекрасним ударом забив м’яч, який виявився переможним. Окрім голу, відзначився активною грою на фланзі, добре комбінував, брав участь не лише в завершенні, а й у підіграші. Після того, як Барчук перейшов у першолігове Прикарпаття, вся надія попереду саме на Назара.

 

 

16:00, 16.09.2018. Великі Гаї. Стадіон Центральний. 200 глядачів, поле 3, +19С

Суддя: Грисьо Богдан (Львів)

Агрон (Великогаївська ОТГ) — ФК Ужгород — 2:1

Голи: Пастернак, 20, Вонс (пен.), 45 — Гальчак, 68

Агрон: Рогаль, Лук’янов, Андрієшин, Ковалик, Гринченко, Кривобедрий (Гаврилюк, 46), Пастернак, Вонс, Червонецький, Гурін Євген (Гевчук, 86), Процик. 
Запасні: 
Мазур, Ковалевський, Когут, Лівіцький, Семенець. 
Головний тренер:
 Курдупель Роман.

Ужгород: Славік, Буксар, Пінковський (Бонтей, 37), Селещук, Дуран, Лазар, Ковач, Гальчак (Предчук, 84), Ференцик, Машталір, Дудаш (Олень, 74). 
Запасні: 
Маркович, Ільчук, Чепа

Попередження: Ковач, 81

Агрон прагнув реабілітуватися за розгромну поразку від Покуття в минулому турі, однак напередодні візиту молодих закарпатців у господарів було багато втрат. Фактично, із усього резерву тільки двоє гравців могли посилити гру по ходу матчу, у багатьох були пошкодження, Коник не міг допомогти через перебір карток.

Тож великогаївці постаралися максимально використати перший тайм, і два голи зі стандартів допомогли їм отримати необхідну перевагу. Спершу на кутовий від Вонса вийшов Андрій Пастернак, здорово зіграв на випередження на ближній штанзі та відправив м’яча в ворота головою – 1:0. А перед самою перервою Процик заробив пенальті, що дозволило закріпити перевагу. Ігор Вонс здорово пробив у кут – 2:0.

Треба сказати, що ФК Ужгород прогресує й із кожним туром грає все впевненіше. І Агрон не зміг дограти зовсім спокійно, нестандартний розіграш кутового розхитав захист господарів. Микита Гальчак, отримавши передачу Лазара, скоротив відставання до мінімуму. Однак брак реалізації та хороша гра воротаря звели нанівець спроби відігратися – 2:1.



16:00, 16.09.2018. Чортків. Стадіон Харчовик. 300 глядачів, поле 4, +20С

Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)

Кристал (Чортків) — Кобра (Острог) — 6:0

Голи: Р.Курдас, 26 (пен.), 43 (пен.), Бегашов, 41, Кульчицький, 75, Сухецький, 79, Сурженко, 89

Кристал: Ольховий, Зозуля, Сотников (Фальковський, 46), Патрик, Сухецький, Іванов, Сокіл, Р.Курдас, Клим (Сидоренко, 78), Сурженко, Бегашов (Кульчицький, 46). 
Запасний: 
Кравчук. 
Головний тренер: Хавров Едуард.

Кобра: Герасименко, Левенець, Бидисюк, Ліпич, Єроменко, Проць, Вакулін, Ярмолюк, Киричук, Данильчук, Ляшук. 
Тренер: Кочиш Валентин.

Гості прибули в Чортків зовсім без запасу та із воротарем Ліпичем в полі. Тож Кристал, навіть попри численні кадрові втрати, був фаворитом протистояння й довів це грою. Причому, дуже допоміг господарям новий вінгер Бегашов, який прийшов якраз із Кобри.

Саме він проривався на ударну позицію й уже було обіграв Данильчука, але після повороту був збитий у карному майданчику. Руслан Курдас, який цього разу грав і за себе, і за травмованого брата Дениса, пенальті реалізував чітко – 1:0. Голкіпер хитнувся в один бік, м’яч пішов у інший. Далі вдалося розіграти хорошу атаку, Курдас тонким пасом врозріз вивів Бегашова один на один, тож Олександр реалізував свій шанс забити колишнім одноклубникам – 2:0. Ще до перерви пройшла атака з лівого краю, Сокіл вивів Курдаса на ударну позицію, і його збили суперники. Руслан Курдас знову пробив з пенальті у той же кут, воротар Герасименко цього разу вгадав напрям польоту м’яча, але відбити не зміг – 3:0.

На другий тайм Кристал випустив кількох «свіжих» футболістів, тренерський задум спрацював. Зозуля подав зі свого лівого флангу, а новий форвард чортківців Андрій Кульчицький замкнув навіс головою – 4:0. Буквально через кілька хвилин Сокіл розрізною передачею вивів Сухецького один на один, Андрій вискочив на воротаря й спокійно з ним розправився – 5:0. А під кінець гри, коли Кобра подавала кутовий, Максим Сурженко перехопив м’яча, стартував зі своєї половини поля, накрутив суперників і чітким ударом розстріляв ворота – 6:0. Перша в сезоні розгромна перемога Кристалу, вже четверта розгромна поразка острозького філіалу Кобри.



16:00, 16.09.2018. Малинськ. Стадіон Ліон. 250 глядачів, поле 3, +23С

Суддя: Радюкін Тарас (Хмельницька обл.)

ФК Малинськ — Рочин (Соснівка) — 3:0

Голи: Гергелюк, 34, Штандер, 58, Брикса, 87

Малинськ: Балаушко, Лойко, Гергелюк, Воробей, Луцюк (Гайдучик, 90), Савицький, Проневич (Корнійчук, 90), Онищук (Кір’ях, 66), Штандер (Скоцький, 78), Єременко (Пітел, 70), Корольчук (Брикса, 64). 
Запасний: 
Шепель

Рочин: Коваленко, Домальчук (Соляник, 89), Оприск (Заліпа, 90+1), Портянко, Васюта, Найдишак, Яструб, Мартиняк (Мельник, 46), Дева (Кашуба, 46), Набізада (Самойлич, 66), Цюпка. 
Запасні: 
Валігура, Грицаль. 
Головний тренер:
 Підкіпняк Володимир.

Попередження: Корольчук, 27, Луцюк, 29, Найдишак, 35, Штандер, 43, Оприск, 56, Портянко, 75, Балаушко, 90+3, Васюта, 90+4

Вилучення: Савицький, 76

Другу розгромну перемогу поспіль здобули малинчани. Причому, вдалося здолати одного із лідерів – причому, Рочин до цього в чемпіонаті виграв п’ять матчів підряд, але, напевно, був надто втомленим після непростого виїзду на Закарпаття (де Севлюш зумів обіграти соснівців).

На Рівненщині господарі могли відкривати рахунок раніше – були шанси у Штандера, Єременка, Онищука. А допоміг їм забити кутовий. Корольчук зі своїм зростом легко виграв повітря, Савицький переадресував м’яча під удар Гергелюку, а Олександр відразу ж із правої ноги поцілив у ближній кут – 1:0.

Гості намагалися зрівняти рахунок – після штрафного небезпечно підсікав головою Найдишак, але все одно гостріше діяв ФК Малинськ. Голкіпер рочинян потягнув обвідний удар Онищука-молодшого, справився з ударом впритул від Корольчука, який замикав штрафний. А вже після перерви Єременко перехопив поблизу карного майданчика передачу суперника, і Василь Штандер метрів із 20-ти чітко пробив правою «щічкою» в ближній кут – 2:0.

Неодноразово могли знімати всі питання Корольчук, Штандер, Савицький. Навіть у меншості, після прямого вилучення останнього, малинчани не втратили контроль над грою. А в кінцівці Луцюк здорово стартував зі своєї половини поля, відпасував на вільного Віталію Бриксу, який і поставив крапку в матчі – 3:0. Ефектна і переконлива перемога підопічних Самардака.

 

17:00, 16.09.2018. Оржів. Стадіон ОДЕК. 300 глядачів, поле 4, +20С

Суддя: Синицький Микита (Київ)

ОДЕК (Оржів) — ФК Тернопіль-ДЮСШ — 4:1

Голи: Фесенко, 49, Коляда, 75, Газицький, 77, Капустинський, 89 — Лаврик, 80

ОДЕК: Кособуцький (Бицюк, 90+1), Загривий (Красномовець, 46), Гриб, Мучак, Шекель (Фесенко, 46), Кошка, Наумець (Капустинський, 46), Ніколайчук, Коляда, Трофімчук (Ящук, 70), Таргоній (Газицький, 46). 
Головний тренер: Комзюк Ярослав.

Тернопіль: Собчук (Коноба, 81), Фарботняк (Німаш, 67), Новачинський, Чопик (Шкварло, 79), Сиротюк (Волошин, 81), Проців, Оконський, Довгунь (Гром’як, 82), Мостовий (Лаврик, 68), Кравець (Павлусь, 74), Шергей. 
Тренер:
 Яблонський Андрій.

Попередження: Оконський, 31, Шергей, 42, Мучак, 58, Чопик, 60

ОДЕК два тури поспіль втрачав очки, тому після нічиїх з Агроном та Карпатами накопив спортивної злості. Спершу розгромив у Кубку України серед аматорів Збруч-Агробізнес, а потім завдав поразки з аналогічним рахунком ФК Тернопіль уже в чемпіонаті. Розгром удався навіть без допомоги забивного лідера захисту Чикалюка-Козакевича.

Безліч можливостей ще до перерви було у Таргонія, Ніколайчука, Коляди, це був атракціон небаченої щедрості – і голкіпер тернополян Собчук, щонайменше, п’ять разів врятував ДЮСШ від вірних голів. Лише після перерви вдалося ОДЕКу втілити свою перевагу в голи. Після навісу Капустинського Газицький бив із близької відстані, воротар відбив і тут, але Андрій Фесенко буквально заніс м’яча в ворота – 1:0.

Оржівська команда мала забивати ще, щонайменше тричі – два взяття воріт не зарахували, аж поки після передачі Ніколайчука Микола Коляда прийняв м’яч метрах у 15-ти від воріт і відразу ж влучно пробив горою – 2:0. Через дві хвилини мав забивати Капустинський, який опинився перед воротарем на правому куті воротарського майданчика, але Собчук парирував і його удар. Однак підбір був за Газицьким, тож Віктор з відскоком від газону здалеку добив м’яча в сітку – 3:0.

Один гол тернополяни відіграли, і зробили це гравці, які вийшли на заміну. Павлусь промчав через абсолютно вільний лівий фланг, витягнув на себе воротаря і відпасував правіше на Лаврика, тож Миколі лишалося не промахнутися – 3:1. Однак переваги господарів цей епізод не похитнув. Після тонкої передачі Ніколайчука із глибини Юрій Капустинський вирвався на воротаря й закотив м’яча в дальній кут – 4:1. Зразковий другий тайм ОДЕКа, який максимально наблизився до дуету лідерів, що синхронно поступилися в цьому турі.

 

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Рочин (Соснівка, Львівська область) 6 5 0 1 18:6 15
2 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 7 5 0 2 22:6 15
3 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 6 4 2 0 16:3 14
4 ФК Малинськ (Рівненська область) 6 4 1 1 14:4 13
5 Карпати (Галич, Івано-Франківська область) 6 3 3 0 7:2 12
6 ↑1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 6 2 2 2 8:10 8
7 ↓1 ФК Ужгород 6 2 1 3 7:9 7
8 Кристал (Чортків, Тернопільська область) 7 2 0 5 12:13 6
9 СК Хмельницький 6 1 1 4 3:21 4
10 ФК Тернопіль-ДЮСШ 6 0 1 5 5:17 1
11 Кобра (Острог, Рівненська область) 6 0 1 5 1:22 1
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 813 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: