Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд чемпіонату Берегівського району з футболу. 9 тур (ФОТО)
09:52
Огляд чемпіонату Берегівського району з футболу. 9 тур (ФОТО)
Ігри 9-го туру чемпіонату Берегівського району з футболу пройшли напружено та у безкомпромісній боротьбі.

Огляд чемпіонату Берегівського району з футболу. 9 тур (ФОТО)
Що й не дивно, адже в цьому турі зустрічались команди, які є прямими конкурентами в турнірному становищі, або географічні сусіди, ігри яких завжди проходять напружено і мають свою історію.
 
Чи не найдраматичнішою і цікавою була гра в Гаті, де місцевий «Артос» приймав ФК «Яноші». Історія протистоянь цих двох географічних сусідів нараховує десятки років. Ігри цих команд завжди викликають інтерес вболівальників. У цьому чемпіонаті обидва, свого часу гранди районного футболу, є міцними середнячками. Успішніше стартували у грі гості, які першими відкрили рахунок, а згодом його подвоїли. Перша половина гри завершилась перемогою гостей – 2:0. На старті другого тайму футболісти Яноші провели третій гол у ворота господарів. Здавалося, доля гри вирішена і гості заспокоїлись задовольняючись переконливим рахунком. Це, мабуть, і зіграло з ними злий жарт, адже футболісти «Артоса» скористалися цим і вирвали заслужену нічию – 3:3.
 
У Берегові на стадіоні «Дружба» зустрічалися прямі конкуренти з низів турнірної таблиці. «Юніор» приймав ФК «Батьово». Дебют гри видався рівним. Команди тримали м’яча в основному у центрі поля. Згодом «Юніор» активізувався, що дало їм можливість повести в рахунку. До перерви футболісти «Юніора» втратили принаймні три нагоди збільшити рахунок. Але відсутність досвіду юних футболістів, завадила їм реалізувати свої моменти. Після перерви активізувались футболісти з Батьова і пішла феєрія голів. У цілому Батьово провело їх 5 у ворота берегівців. Господарі перед фінальним свистком спромоглися на гол престижу. У результаті 2:5 на користь ФК «Батьово». Ця перемога дала їм можливість суттєво покращити власне турнірне становище перед перервою в чемпіонаті.
 
Найбільш скандальною вийшла гра у Великій Бийгані. Місцеві футболісти, які посідали третю сходинку в чемпіонаті, приймали ФК «Запсонь», який їх випереджав на два очки. До того ж, вони географічні сусіди. З перших хвилин гра проходила на високих швидкостях і в гострій боротьбі. Перші 25 хвилин були за великобийганцями, що і дало можливість забити два голи. Останні 20 хвилин першого тайму, активнішими були запсонці. Але до перерви результат не змінився. З початком другої половини, ситуація на полі загострювалась. Футболісти вдавались до порушення правил, до недозволених прийомів. Це і привело до вилучення із поля за другу жовту захисника Запсоня Патріка Мочана. Вилучення додало інтриги і градус гри збільшувався. На 75 хвилині за неспортивну поведінку з поля були вилучені за другі жовті картки Роберт Давід із Запсоня та Шандор Горшані з Великої Бийгані. Рішення арбітра викликало неадекватну поведінку одного з вболівальників Запсоня, який вибіг на поле із претензіями.
 
Браво правоохоронцям і місцевому громадському формуванню, які швидко зреагували і вгамували трихвилинні пристрасті, які могли мати наслідки. Фізичного насильства не було. Все завершилося словесними звинуваченнями. Можливо, цей епізод і не заслужив на увагу. Якщо б не одно, але. Мова йде про вболівальника Запсоні. Так, мешканець Кідьоша, цього разу був уболівальником Запсоні, адже його син нині захищає ворота цієї команди. У сезоні 2017 року у районному чемпіонаті, уже були два інциденти. У першому турі у грі «Кідьош» – «Юніор» і нині. В обох провокатором інцидентів був саме цей вболівальник. Хоча його вболівальницький стаж і не такий великий, адже футболом почав цікавитись усього кілька років назад, але своєю поведінкою вже відомий не тільки на Берегівщині. У попередні роки він проявив себе на іграх чемпіонату області у Середньому, Дідові, Берегові. Чи не варто федерації футболу вжити заходів до цього горе-вболівальника, адже такі люди тільки ганьблять футбол. Після цієї прикрості гра була завершена без інцидентів. Футболісти з Великої Бийгані забили ще два гола і довели рахунок до розгромного – 4:0. Ця перемога їх вивела на друге місце.
 
Важкою і непередбачуваною очікувалась гра в Великих Берегах. У гості приїхали ФК «Кідьош». Хоч команди знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці, але географічне сусідство перетворює ці ігри на безкомпромісну боротьбу. І не тільки на футбольному полі, але за його межами. Вболівальники обох команд завжди ворожо налаштовані одне до одного. Але ексцесів не трапилося. В цій грі було все. І пенальті, і не забитий пенальті, і гол-красень в виконанні Бейло Дерцені. Але, як на полі, так і за його межами панувала доброзичлива атмосфера. Це чи не перший випадок такого спокою між цими командами. Питання, чи команди вирішили припинити цькування, чи щось інше сприяло такій атмосфері. А можливо той, хто завжди був ініціатором скандалу, на цей раз опинився на грі в Великій Бийгані? Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь «Талісмана». А потім всі потиснули один-одному руки, подякували за гру і розійшлись.
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 978 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: