Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд чемпіонату Великоберезнянського району з футболу. 1 тур
16:48
Огляд чемпіонату Великоберезнянського району з футболу. 1 тур
Одним з останніх районний чемпіонат стартував у Великоберезнянському районі.

Огляд чемпіонату Великоберезнянського району з футболу. 1 тур
Ініціаторами цього спортивного дійства стали Федерація футболу Великоберезнянського району, спортивна громадськість, ветеранські колективи Ужанської верховини.
 
Стартове футбольне свято розпочалося із урочистостей, за якими спостерігала активна вболівальницька аудиторія. Краєм поля вишикувалися команди-учасниці футбольної першості, суддівська бригада.
 
Відкрив змагання головний спеціаліст відділу освіти РДА Роман Вайда, а капітани ФК «Великий Березний» і ФК «Чорноголова» Владислав Форкош та Валерій Ковач під мелодію Гімну України підняли державний прапор.
 
Відтак із вітальними словами до присутніх звернулися керівник апарату райдержадміністрації Мирослав Свалявчик і голова Федерації футболу Великоберезнянщини Іван Мастяк.
 
Районний чемпіонський титул виборюватимуть шість футбольних колективів Великоберезнянщини: ФК «Великий Березний», ФК «Малий Березний», ФК «Чорноголова», ФК «Забрідь», ФК «Жорнава» та ФК «Ставне».
 
У першому турі на стадіоні районного центру почергово зустрічались такі пари футбольних колективів: ФК «Великий Березний» – ФК «Чорноголова», ФК «Жорнава» – ФК «Ставне» та ФК «Забрідь» – ФК «Малий Березний».
 
Суддівство матчів першого туру проводили Віктор Шевченко, Микола Ходаковський та Віталій Уманець.
 
Хвилюючий поєдинок вразив уболівальників кількістю створених небезпечних гольових моментів та стилем наступу.
 
Уже на 4-й хвилині великоберезнянин Сергій Сіка з подачі колеги Руслана Біганича провів у ворота чорноголовців першого гола – 1:0. Не минає якихось п’яти хвилин як Юрій Сема збільшує рахунок – майстерно головою відправляючи м’яча у сітку воріт ФК «Чорноголови» – 2:0.
 
Ігрова ситуація на полі набуває гостроти. Суперник великоберезнян прагне за будь-яку ціну поквитатися. І раз у раз це чорноголівській команді вдається. Вони скорочують гольовий розрив – 2:1. Але великоберезнянці поступово перехоплюють ігрову ініціативу і завершують першу половину матчу з рахунком 5:1. Авторами голів відзначаються Іван Цибик, Мирослав Базюк та Руслан Біганич.
 
У другому таймі господарі ще активніше стали діяти у наступі. Особливо, коли суперникам вдалося провести у їхні ворота ще одного гола – 5:2.
 
Спочатку юний футболіст ФК «Великий Березний» Іван Мастяк вдало виконує пенальті, а вже за п’ять хвилин його колега Віталій Рогач знову змушує голкіпера чорноголовців виймати м’яча із сітки своїх воріт – 7:2.
 
Щедрим на голи, доволі цікавим й ситуативним став матч між ФК «Жорнава» та ФК «Ставне».
 
Уже на 2-й хвилині поєдинку у своєму штрафному майданчику ставненський футболіст порушує правила – грає рукою. Рефері призначає пенальті, а гравцеві із Ставного показує червону картку.
 
Та жорнавцям виконання пенальті не принесло радості – голкіпер ФК «Ставне» відводить від своїх воріт головну небезпеку. Але не надовго. Десь на 18-й хвилині поєдинку одну із своїх атак нападники ФК «Жорнава» таки завершують позитивно – 1:0. А наприкінці першого тайму забивають ще два голи – 3:0.
 
Друга половина матчу для ставненської команди також стала програшною. До трьох забитих голів у першому таймі жорнавці додали стільки ж у другому – 6:0.
 
Надто напруженим, щедрим на комбінаційні й продумані ігрові моменти став останній матч першого туру між ФК «Забрідь» та ФК «Малий Березний».
 
Обидва футбольні колективи завжди радують аудиторію глядачів майстерною грою та гарними голами.
 
Підтвердження тому – і недільний футбольний двобій. Уже перші хвилини матчу засвідчили: гра буде безкомпромісною, наступальною.
 
На 4-й хвилині гри малоберезнянин Павло Пекар відкриває рахунок поєдинку – 0:1. А на 8-й хвилині забрідчанин Мар’ян Попович майстерним прицільним ударом його зрівнює – 1:1.
 
Від спортивної напруги бажання команд усі сили спрямувати на досягнення мети – успішно завершувати атаки, на полі дійсно стає гаряче. Ось отримує точну подачу на 17-й хвилині від колеги забрідчанин Роман Канюк. Швидкий ігровий маневр гравця дозволяє футболісту вийти на вдалу ударну позицію. Ще мить – і м’яч влітає у ворота малоберезнянської команди. ФК «Забрідь» домінує на полі – 2:1. Та не довго. Десь на 28-й хвилині уже згадуваний нападник ФК «Малий Березний» Павло Пекар встановлює головну рівновагу в поєдинку – 2:2.
 
Не проходить і восьма хвилина другого тайму, як уже малоберезнянець Юрій Цибик виводить свою команду на лідируючі позиції – 2:3. А згодом його колега Анатолій Пеняк знову змінює рахунок на користь ФК «Малий Березний» – 2:4.
 
Минають якісь ігрові миттєвості і забрідчанин Мар’ян Попович потужно пробиває по воротах суперника. Голкіпер малоберезнян безсило розводить руками – 3:4. Та не біда! Перемогу все ж святкують спортсмени з Малого Березного…
 
– Переконаний, – каже голова федерації футболу Великоберезнянщини Іван Мастяк, – що стартові матчі першого туру переконливо засвідчили: вміють наші краяни з берегів Ужа грати у цей популярний вид спорту, вболівальники ж шанобливо ставитись до спортсменів, всіляко їх підтримувати.
 
А на черзі наступні тури. Вони проводитимуться у кожному населеному пункті, звідки «родом» наші футбольні колективи…
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1269 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віола  
0
Джерело напилося води із Лумшорського казана. Фотка для "Єралаша" ----
"а нам всьо пофіг"

الاسم *:
Email *:
كود *: