Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд ігор Іршавського чемпіонату. З ніг на голову..
23:09
Огляд ігор Іршавського чемпіонату. З ніг на голову..
Саме так можна охарактеризувати турнірну таблицю районного чемпіонату з футболу після стартових трьох турів.

Огляд ігор Іршавського чемпіонату. З ніг на голову.. Саме так можна охарактеризувати турнірну таблицю районного чемпіонату з футболу після стартових трьох турів. Несподівано минулорічний чемпіон ФК “Сільце” опинився на дні рейтингу з “бубликом” у графі “очки” та жалюгідним одним голом у колонці “забитих”. Зате у лідерах засвітився торішній аутсайдер ФК “Кушниця”, до яких сільчани так і не спромоглися доїхати в першому турі, внаслідок чого отримали технічну поразку. Виконком районної федерації, що відбувся у п’ятницю 13 травня, підтвердив результат матчу, не сприйнявши аргументи президента сілецького клубу Сергія Лупака та не дозволивши переграти поєдинок.

Наполеонівські плани на чемпіонат керівництво кушницької команди в особі граючого президента Дмитра Радя та граючого тренера Євгена Шкарупи підтверджує і кадровою політикою. Після розформування арданівської команди, верховинці вчасно перехопили футбольний мукачівський квартет у складі виконавців Генріха Мкртичана, Олександра Поповича, Еріка Майора та Дмитра Дудника, який бува подався в Доробратово. Видно травичка на кушницькому стадіоні виявилася зеленішою, що й привабило сюди колишніх арданівців, які окрім беззаперечних ігрових якостей мають ще один залізний аргумент у вигляді районної “прописки” (за виключенням Олександра Поповича). Щоправда квартет вже встиг перетворитися в тріо, оскільки спраглий до футболу Генріх Мкртичан вже після заявки за ФК “Кушниця” “засвітився” у матчі обласного чемпіонату за команду “Бобовище”. Таким чином згідно Регламенту районного чемпіонату, “найхитріший з дунківчан” втратив право грати в ІрЛізі протягом першого кола.

Зараз у активі кушничан сім залікових пунктів — до “технічної перемоги” над Сільцем, додалися “суха” нічия в Заріччі та скромна домашня мінімальна перемога над новачком чемпіонату ФК “Загаття”. Що ж, побачимо як очільники найпівнічнішого клубу чемпіонату зуміють цього року розпорядитися одним з кращих “ростерів” у лізі, адже проблеми традиційно розпочинаються (як і в більшості команд) з поствеликоднім від’їздом футболістів на заробітки.

Цю проблему особливо гостро вже почали відчувати в Білках, адже місцева команда вдало стартувала в чемпіонату, а наявних футболістів меншає з кожним днем. Перед виїздом на матч 3-го туру у Великий Раковець довелося в терміновому порядку виманити з “Бужори” Рудольфа Петера, який безперечно допоміг команді здобути другу виїзну перемогу з рахунком 2:0. Перші три очки білківчани привезли з Доробратова, ефектно здолавши переможця Зимової першості розгромом 5:2. Домашнє дербі в 2-му турі проти дубрівської “Дружби” традиційно не обійшлося без скандалу. Інцидент на останніх хвилинах матчу став приводом для скликання засідання КДК та зайняв левову частку обговорення порядку денного зборів виконкому. За рахунку 1:0 на користь господарів, арбітр Тарас Шопа спочатку зафіксував, а потім відмінив гол у ворота команди ФК “Білки”. Як стверджує дубрівська сторона в протесті, відміна голу відбулася після фізичного впливу місцевих вболівальників на асистента арбітра Вадима Рубея. Натомість представники білківської команди наполягали на тому, що гол було забито з офсайду, а вболівальники дубрівської команди завадили лінійному рефері просигналізувати прапорцем про положення “поза грою” головному арбітру.

Зважаючи на діаметрально протилежні свідчення, тут без півлітр… тобто без відеозапису не розберешся, однак заслухавши ще й представників футбольної феміди, контрольно-дисциплінарний комітет вирішив залишити результат матчу 1:0 на користь господарів в силі, за незабезпечення громадського порядку дискваліфікувати білківський стадіон умовно до кінця сезону та оштрафувати ФК “Білки” на 600 гривень. Сам голова районної федерації футболу визнав таке покарання занадто м’яким і закликав керівників команд всіма силами забезпечити порядок на стадіонах, оскільки якщо КДК почне реально дискваліфіковувати спортивні арени, то вже до кінця першого кола ніде буде грати.

Поки другі скубуться, в лідери тишком-нишком вибилася скромна “Гребля”. Хоча домашнє знущання з діючого чемпіона — 5:1, скромним аж ніяк не назвеш. При цьому сільчанам гол престижу дозволили забити лише на останній хвилині. Повноцінна сатисфакція за минулорічний скандальний поєдинок першого кола. Не відкидаючи безсумнівного досягнення греблян, які перед стартом чемпіонату роздавали гравців основи у вигляді “гуманітарної допомоги” сусідам (в Дубрівку відправилися “шорівська банда” та один з лідерів команди Іван Сокач, у Білки перейшов Богдан Кормош, а склад ФК “Сільце” поповнив Іван Варга), слід зазначити, що всі три стартові поєдинки команда Івана Терпая провела вдома, а чаклунство греблянської домашньої арени здавна вважається одним з найсильніших артефактів іршавського чемпіонату. Про справжню силу “Греблі” можна буде говорити лише після виїзних випробувань, і одне з найважчих припадає вже на найближчу неділю: дербі в Заріччі.

Самі зарічани в травні традиційно більше переймаються збутом ранніх овочів, ніж власне футболом, тому після домашньої нульової нічиєї проти Кушниці та виїзних 0:3 від Ільниці, срібні призери минулорічного чемпіонату занурилися в трясовину середини “турнірки”.

Ще один лідер сховався на п’ятій позиції, хоча поки що йде без очкових втрат та пропущених голів. Справа в пропущеному матчі 1-го туру, який ільницький “Шахтар” зіграє проти “Боржавського” в резервний день календаря 17 липня. Крім звитяги над віце-чемпіоном, у другому турі ільничани зняли на виїзді й чемпіонський “скальп” — 1:0. Хоча більше цього дня запам’яталася гра юнацьких складів, яка завершилася перемогою “шахтарів” 5:4, а юний талант останніх Даниіл “ДАНІ” Марковцій 5 разів (пента-трик!) відзначився у сілецьких воротах.

З лідерів перших турів, треба також відмітити також команду Кам’янського, яка цього року повернула собі історичну назву “Колос”, під якою 6 разів здобувала районний чемпіонський трофей та здобувала путівку в обласний чемпіонат. Хто б міг подумати, що тогорічні зусилля молодих хлопців, направлені на відродження команди в славному футбольними традиціями селі, перетворяться в модний тренд, і вже зараз колишній та чинний сільські голови Валерій Гангур та Юрій Кузьма не гребують сидіти на лавці запасних, чекаючи нагоди одягти футболку клубу, а завдяки новому президенту Івану Хилі поступово реконструюються аварійна в минулому трибуна та підтрибунні приміщення. І от нарешті в 3-му турі нарешті здобуто першу виїзну перемогу за два роки 2:1, причому в Дубрівці, де тогоріч кам’янські футболісти зійшли з поля до фінального свистка.

Кам’янські футболісти також одноосібно захопили лідерство і в юнацькій першості з хорошою різницею забитих-пропущених 10:3 і без втрачених очок.

Наступної неділі на нас чекає суперматч в Кушниці, куди завітають ільницькі “шахтарі”. Господарі поля добре пам’ятають минулорічні 0:1 при тотальній ігровій перевазі. Поточний лідер ФК “Гребля” здійснить перший виїзд, і одразу в Заріччя, де місцева публіка добряче “подякує” господарям за виїзний розгром. Діючий чемпіон спробує реабілітуватися за стартові поразки, адже нагоди краще не придумаєш — в Сільце їде ФК “Доробратово”. Цікавий матч очікується в Загатті куди завітає один з лідерів ФК “Білки” — востаннє команди зустрічалися в 2013 році, і в тому сезоні в безкомпромісній боротьбі загатяни здобули дві перемоги. Важко розжитися першими очками буде великораковецьким футболістам, які після домашньої поразки від Білок поїдуть в традиційно негостинне Кам’янське. Першими з наших команд “проінспектують” Csongova-Arena футболісти дубрівської “Дружби”.


Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 996 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: