Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ой заграйте, Цимбали…(ВІДЕО)
14:37
Ой заграйте, Цимбали…(ВІДЕО)
Про перше у цьому сезоні іршавське дербі у Західній зоні Першої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

Ой заграйте, Цимбали…(ВІДЕО)
Звернення народної пісні в застосуванні до конкретного матчу актуальне, зважаючи, що в Заріччі граючим тренером є Микола Цимбал, а довжанську «Боржаву» очолює Іван Цимбал — президент поки не граючий, однак дивлячись на командну швидкість, продемонстровану довжанами (особливо в другому таймі), навряд чи випав би з гри, якщо б вийшов на поле.
 
Востаннє команди зустрічалися минулого року в рамках фінального поєдинку Зимової першості Іршавського району і тоді матч теж завершився внічию, однак фінал має обов’язково має переможця, і в серії післяматчевих пенальті, «Боржаві» тоді вдалося завоювати трофей.
 
Суботній поєдинок розвивався приблизно за подібним сценарієм: гості з ходу приголомшили суперника швидким голом — Іван Роман зберіг м’яча в центрі поля для Василя Симканича, який одразу знайшов в центрі захисту «Заріччя» між Костаком та Цимбалом величезну дірку, куди спокійно могли заїхати одразу дві фури в ряд, і закинув на хід вільному Івану Бровдію. Колишній хав «Бужори» та «Кам’янського», який в «Боржаві» виконує роль страйкера, технічно першим рухом зупинив м’яча, а другим перекинув круглого через Василя Сухана в сітку воріт.
 
Господарям знадобилося хвилин 15, щоб прийти до тями та організувати перші моменти біля воріт Василя Шандри. Спочатку Андрій Курилишин, якого в екстреному порядку перевели з львівських «П’ятничан» на заміну дискваліфікованому Юрію Булезі, подав вперед на Михайла Чернявського, який головою скинув під удар зльоту Віктору Зану — але м’яч пішов вище воріт.
 
Через чотири хвилини Чернявський вкинув справа 第-за бокової лінії на Курилишина. Який одразу закинув смугастого у карний майданчик на хід Бобику. Назар у супроводі захисника начебто робив все правильно — підлаштував під зручну ногу та пробив у дальній кут, однак м’яч просвистів впритул до стійки повз ворота.
 
Чи не єдиний, крім голу, напівмомент «боржавці» мали на 26-ій хвилині, коли Іван Боднар прострілив діагональною передачею на Владислава Рота, але засильно і півзахисник наздогнав м’яча на лівому фланзі та не маючи підтримки партнерів, змістився в центр і спробував дальнім ударом закинути «парашут» Сухану, однак м’яч пішов вище перекладини.
 
Вже через хвилину Василь Зан, перебуваючи перед карним майданчиком суперника, перевів на лівий фланг на Бобика, і той небезпечно прострілював у воротарську зону, однак Василь Шандра накрив м’яча швидше Чернявського.
 
Найреальнішу нагоду відігратися зарічани втратили на 38-ій хвилині, коли Володимир Томич розіграв штрафний із Курилишиним, і Андрій потужно зарядив у рамку — Шандра витягнув, відбив прямо перед собою, де набігав Чернявський. Як Михайлові вдалося з кількох метрів не влучити у ворота, він напевно не зміг би дати навіть у поясненні поліції.
 
Через три хвилини черговий момент транжирить Назар Бобик, який не зумів вдало розпорядитися чудовою передачею від Василя Зана. Нарешті наприкінці тайму вже Юрій Костак пішов уперед і закинув на правий фланг Чернявському. Михайло ж пасом знайшов у півколі вільного Томича, який додав до переліку «ударів у дальній кут» ще одне «молоко».
 
У другому таймі зарічани пішли на ворота гостей вже без розминки. Спочатку комбінацію Цимбал – Чернявський – Курилишин, Андрій завершив як і його колеги — ударом в дальній кут мимо воріт. Однак вже через хвилину Попюрканич помилився при пробитті штрафного із власної половини поля, і м’ячем заволоділи господарі: Томич в центрі зумів зберегти круглого для Курилишина, який відправив на побачення з довжанським голкіпером Чернявського — профукати й цей момент Михайло вже просто не мав права, і пробивши повз воротаря, зрівняв рахунок у матчі.
 
Майже одразу господарі могли виходити вперед — Віктор Ловга помилився при ліквідації загрози біля власних воріт і виклав смугастого прямо в ноги Бобику, який одразу повернув на забігаючого Курилишина, однак Шандра вчасно вибіг з воріт, змусивши зарічанського плеймейкера поцілити в себе.
 
На 56-ій хвилині Курилишин закидує м’яча у карний майданчик суперника, де знову грубо помиляється захисник, цього разу Ярослав Шандра, який вибиваючи кулю, відправив її на Бобика. Однак Назар забарився з ударом чим дозволив наздогнати себе Попюрканичу та вибити м’яч.
 
Через 5 хвилин трапилася подія, яка здавалося б мала добити «Боржаву» — за друге попередження у матчі з поля був вилучений Петро Попюрканич. Однак як не дивно, зарічани після цього навпаки, зменшили оберти і наступних моментів біля довжанських довелося чекати ще хвилин 15.
 
Спочатку Курилишин отримав м’яча у штрафній суперника і відкинув назад на вільного Михайла Брича, який не зумів нормально пробити по воротах, але сфера потрапила в центр прямо під удар Віктору Зану, однак юний хав господарів пробив дуже неточно. Через дві хвилин до удару добряче приклався вже Володимир Томич, однак м’яч зрикошетив від захисника на кутовий.
 
Нарешті останній момент взяти вдома три очки господарі змарнували на п’ятій доданій хвилині — Курилишин навісив зі штрафного у район півкола, звідки Віктор Зан перевів наліво на Томича. Володимир навісив у центр карного майданчика суперника, де вже вистрибував Чернявський, намагаючись увігнати круглого під перекладину, однак Василь Шандра в карколомному стрибку перевів на кутовий.
 
Як і в фіналі минулорічної зимової першості — нічия, яка на користь команди з Довгого. Наступні матчі обидві команди проведуть з безпосередніми конкурентами по турнірній таблиці: «Боржава» прийматиме верхньокоропецькі «Карпати», а ФК «Заріччя» чекає непростий візит в Кінчеш.
 
Матч юнацьких команд, незважаючи на повну ігрову перевагу господарів, завершився їх перемогою з мінімальною перевагою — 2:1.
 
 
Арбітр: Валерій Шкура (Ужгород)
Асистенти: Юрій Шимон, Юрій Бобаль (обоє з Ужгорода)
Інспектор: Йосип Шитєв (Ужгород)
 
ФК «Заріччя» — «Боржава» Довге — 1:1 (0:1)
 
Голи: Михайло Чернявський ’47 — Іван Бровдій ’1
 
ФК «Заріччя»: 1. Василь Сухан, 2. Микола Цимбал, 4. Юрій Костак, 5. Андрій Курилишин, 7. Михайло Брич, 8. Назар Бобик, 9. Володимир Томич, 10. Віктор Зан, 14. Михайло Бізіля, 17. Василь Зан, 21. Михайло Чернявський.
Запасні: 12. Михайло Булеза, 3. Юрій Сокач, 6. Сергій Караслай, 15. Олександр Совтан, 19.Іван Варга.
Тренер команди: Микола Цимбал
Президент клубу: Юрій Фірцак
 
«Боржава» Довге: 1. Василь Шандра, 2. Віктор Ловга, 3. Михайло Якуб, 5. Петро Попюрканич, 6. Владислав Рот, 7. Василь Симканич, 8. Ярослав Шандра, 9. Іван Бровдій, 10. Іван Боднар, 13. Іван Роман, 16. Олександр Хрінь.
Запасні: 12. Владислав Волошин, 4. Ярослав Батрин, 11. Дмитро Баран, 14. Михайло Батьо, 20. Василь Керечанин.
Тренер команди: Василь Ледней
Президент клубу: Іван Цимбал
 
Попередження: Юрій Костак ’34, Михайло Бізіля ’70 — Іван Боднар ’22, Петро Попюрканич ’42, ’65, Іван Роман ’60
 
Вилучення: Петро Попюрканич ’65 — за друге попередження в грі.
Святослав Симканинець
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 998 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: