Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Олександр Глагола: "Хочу спробувати себе на дорослому рівні"
09:25
Олександр Глагола: "Хочу спробувати себе на дорослому рівні"
Пропонуємо Вашій увазі розмову з чемпіоном України в складі "Шахтаря" U21.

Олександр Глагола:
У молодіжному чемпіонаті України U-21 з футболу в вітчизняній прем’єр-ліги переможний титул дістався донецькому «Шахтарі», який у вирішальному матчі зіграв унічию проти своїх одвічних конкурентів – київського «Динамо». Свій внесок у перемогу гірників зробив наш земляк, вихованець МФА – свалявчанин Олександр Глагола. Олександр, який завітав до Мукачева на матч чемпіонату ДЮФЛУ охоче поділився про свою кар’єру в складі «Шахтаря», поточний сезон та плани на майбутнє
 
– Олександре, як потрапив в розташування донецького «Шахтаря»?
 
– У «Шахтар» потрапив в 13 років в 2012 році з Мукачева. Спочатку приїхав на перегляд, а через тиждень на мій день народження тренерський штаб гірників зазначив, що мене беруть до команди. Спочатку було важко, але потроху втягнувся, познайомився з командою і все стало на свої місця.
 
- Ти зумів пробитися до основного складу гірників в молодіжній команді. Важко було здобути чемпіонство в цьому сезоні?
 
- Перше коло ми провели стабільно, була достатня кількість футболістів. А от уже в другій частині сезону в нас пройшла суттєва кадрова ротація, тому доводилося награвати оптимальний склад під час матчів. А вже кінцівка чемпіонату для нас була складною, через травми гравців ледь вистачало на заявку. Зокрема, на матч з «Динамо» вона була неповною.
 
- Тим не менш, саме киян зуміли обійти.
 
- Так, завдяки характеру та бажанню ми билися товариш за товариша й таки вибороли потрібний результат – нічию,а з нею й чемпіонський титул.
 
- Які умови в «Шахтарі» в нинішніх реаліях – побут, інфраструктура?
 
- Тренуємося й проживаємо в Щасливому, під Києвом. У нас прекрасні умови, інфраструктура для тренувань, реабілітація, харчування – все на найвищому рівні.
 
- Чи потрапляв на тренування до основної команди, які враження від роботи Пауло Фонсеки?
 
- Так, упродовж двох днів займався з основною командою – там все відбувається значно швидше, інтенсивніше – зовсім інший рівень футболу.
 
- Ти граєш на вістрі атаки, а чи змінював позицію за свою кар’єру в «Шахтарі»?
 
- Постійно грав в ланці атаки, були хіба що певні корегування – якщо на початку цього сезону виступав на позиції правого нападника, то вже згодом тренер перевів мене грати під нападником. Певний час освоювався, але вже в кінці чемпіонату досить впевнено почував себе в цьому амплуа.
 
- Які плани на майбутнє?
 
- Хочу спробувати себе на дорослому рівні, бо на молодіжному рівні вважаю, що дещо вже засидівся.
 
- Вже маєш певні пропозиції?
 
- Ще ні, але сподіваюся, що надійдуть уже найближчим часом.
Прес-служба МФА
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1415 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: