Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Олексій Полянський: "Збірна України вже привчила вболівальників до перемог"
21:22
Олексій Полянський: "Збірна України вже привчила вболівальників до перемог"
Колишній півзахисник Шахтаря, а нині тренер ДЮСШ Зінедін U17 Олексій Полянський чекає від синьо-жовтих максимального результату в останніх матчах.

Олексій Полянський: В Україні, як втім, і у всій Європі наступила пауза в клубних змаганнях, пов'язана з матчами національних команд у відбірковому турнірі Євро-2020. На цю тему і не тільки КОМАНДА1 поговорила з колишнім півзахисником молодіжної збірної України і донецького Шахтаря Олексієм Полянським.

- Олексій, після того, як ви покинули Металіст в 2016 році, про вас було відомо небагато. Чим ви займалися?

- На півроку я поїхав до Ірану разом з Володимиром Прийомовим. Ми там виступали за Персеполіс. А коли повернувся, пішов на ліцензування, отримавши тренерський диплом категорії А і B. Деякий час був помічником у Ігоря Харьковщенко в Минаї, а зараз в Ужгороді працюю з командою Зінедін (U-17), куди мене запросив Роман Олександр Федорович.

- Робота вам подобається?

- Звичайно. Передаю юнакам свій досвід. Цікаво дивитися за їх розвитком.

- Раз ви працювали в Минаї, то, напевно, уважно стежте за першою лігою ...

- Безумовно. Переживаю за Васю Кобіна, з яким ми разом грали в Шахтарі.

- У першій лізі зараз конкуренція божевільна?

- Що ж. Порядку восьми команд претендують на підвищення в класі, а путівки всього три. Щільність вгорі турнірної таблиці після 17-ти турів говорить про те, що кінцівка сезону буде інтригуючою.

- Хто фаворит в цій боротьбі?

- Важко сказати, з огляду на те, як розвиваються події. Хотілося, щоб Минай підвищився в класі. Гідний цього і Металіст 1925, і Волинь, і Інгулець - цікава команда, що доходила в минулому році до фіналу Кубка України. А ось Чорноморець щось здав останнім часом. Не солідно для такого міста, як Одеса не мати команди в елітному дивізіоні. Це, до речі, стосується і Харкова.

- У Прем'єр-лізі боротьба за золото померла?

- Я б поки не поспішав з висновками. Так, 13 очок між Шахтарем і Динамо забагато, але вже був відрив між цими командами в 11 балів і він відігрувався, тому давайте почекаємо хоча б кількох весняних турів. Дуже важливою стане зимова підготовка колективів.

- Динамо рано опускати руки?

- Вони ніколи не опускали руки. Зрозуміло, що зараз Шахтар сильніший, але у всіх бувають спади, це неминуче. Хочеться вірити, що весняна частина сезону буде цікавішою.

- За Зорю переживаєте, в якій ви також виступали?

- Так. І за Маріуполь теж. В якій команді я не виступав, я намагався це робити з максимальною віддачею, залишивши в кожному колективі частинку свого серця. Приємно згадувати ті роки.

- Хто найбільше порадував в 2019 році, так це збірна України. Ви очікували від команди Андрія Шевченка такого прориву?

- Скоріше, припускав. Наставник за досить короткий період часу зумів створити хорошу команду. Думаю, все це завдяки його футбольному досвіду, адже Шевченко пройшов школу Динамо, Мілана, Челсі. Вірилося, що в збірній буде щось нове. Дуже важливо, що тренер створив в колективі хороший мікроклімат, де кожен один за одного, це основна складова успіху, коли граєш на найвищому рівні. Атака почала діяти по-іншому, з'явилася імпровізація на полі. Набагато більше стало дальніх ударів. Видно награні комбінації. Цікаво спостерігати за такою збірною України, яка, вважаю, заслужено виборола право брати участь у фінальній частині чемпіонату Європи.

- У синьо-жовтих залишився останній матч у відбірному турнірі Євро-2020. Чого очікуєте від поєдинку з командою Сербії, який відбудеться 17 листопада?

- Не знаю, який склад обере на гру головний тренер, але я б в двох найближчих поєдинках з естонцями і сербами, дав би більше ігрового часу молодим гравцям, щоб підготувати їх краще до наступного етапу змагань національної команди.

- Велика поразка сербів в Україні, може якось вплинути на розклади перед грою в Белграді?

- Ні. Матч на матч не приходиться. По ходу поєдинку в ворота суперника може залетіти все, а буває, що м'яч ну просто не хоче йти у ворота. Найбільший плюс для збірної України полягає в тому, що на команду не буде тиснути результат, це дозволить зіграти розкуто. Навіть без турнірних завдань будемо чекати від синьо-жовтих перемоги, вони вже привчили до цього своїх уболівальників.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1012 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: