Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Пенальтійний дубль Ряшка приносить перемогу ужгородцям
19:20
Пенальтійний дубль Ряшка приносить перемогу ужгородцям
У центральному поєдинку 19-го туру Другої ліги йшла запекла боротьба за одноосібне лідерство.

Пенальтійний дубль Ряшка приносить перемогу ужгородцям Суперники почали бадьоро, хоча і відчувалося, що остерігалися один одного. Трохи краще контроль м'яча і комбінації виходили у Поділля - один тільки Савошко тричі бив по воротах Готри, втім, весь час без ділового загострення. То несильно, то занадто сильно, то точно в суперника. У господарів можна відзначити пару флангових проривів, але на удар Вишневського з лівого краю зреагував воротар Чуваєв (він взагалі накрив відразу кілька потенційно небезпечних подач і прострілів), а рейд Машталіра через правий фланг не дійшов навіть до удару - захисник Морговський витончено знешкодив свого візаві. Здавалося, це буде нульовка.

Гра собі йшла та й йшла, поки в одному з моментів не отримав пошкодження Минайленко. Після зіткнення лікарі намагалися зупинити кровотечу, але сигналізували, що захисника треба замінити. І ось поки готувалася заміна у господарів, Поділля сповна використало цю спонтанну більшість. Помилка в центрі поля, Савошко протягнув м'яч через правий фланг і навісив в штрафний майданчик. Воротар Готра ніби як зіграв на виході, але руками скинув м'яч точно туди, де чатував півзахисник Пріхна. З правої ноги Дмитро спокійнісінько розстріляв ворота - 0:1. Третій гол для універсала хмельничан при чотирьох асистах.

Але і це було не все! У першій же атаці Ужгород заробив штрафний на лівому фланзі, після розіграшу якого Чонка зарядив з лінії штрафного майданчика. На м'яч кинувся Каверін і прийняв удар на себе - ось тільки на висунуту в сторону руку. Це пенальті. Ряшко з 11-метрової позначки не залишив шансів Чуваєву, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах - 1:1. Це сьомий гол півзахисника при трьох гольових передачах. А ось травмованого Минайленка, травма якого і послужила тригером до гольових подій, в результаті замінив не зовсім по позиції Лютнянський.

Хитка гра в другому таймі залишала рівні шанси для кожної з команд. І знову втрутився в події фактор пенальті. Тищук, ледь вийшовши на заміну, підключив біля лінії штрафного Пуканича. Подачу Адріана гості заблокували, а коли він розвернувся - впав у боротьбі з Морговським. Хмельничанин показував, що не розуміє, що 11-метровий. Господарі ж знову відрядили пробивати пенальті Ряшко, і той знову переграв голкіпера - 2:1. Восьмий гол для Віктора в нинішньому чемпіонаті.

А що ж Поділля? Гості могли відігратися відразу ж, але Савошко, головою замикаючи м'яку подачу Ліповуза, трохи не влучив у ціль. Тоді здавалося - такі моменти ще будуть. На ділі ФК Ужгород навіть з істотно ослабленою обороною зумів стримати суперників, а в кінцівці використовував просто-таки диво-подарунок від суперників. З глибини поля пішла діагональ вперед, першим на м'ячі був захисник Корохов, але скинув головою на протихід своєму голкіперу. М'яч бадьоро проскакав в штангу, а досвідчений Пуканич - за ним. Кинувшись в стрибку, Адріан зумів заштовхати свою здобич в сітку воріт - 3:1. 12-й гол ветерана при семи асистах.

Намагався забити Салбак (його удар прочитав позиційно Готра), а в кінцівці трапився досить спірний момент. Після прострілу Панасенкова Салбак, перебуваючи спиною до воріт, скинув м'яч на Мораренко, який намагався позбутися опіки Машталіра, але впав після контакту з ногою суперника. Справа була в штрафній господарів, гості вимагали пенальті, але арбітр замість цього виявив принциповість і дав жовту за симуляцію. Емоції вирували - навіть головний тренер Поділля отримав свою картку. Рішення про непризначення «точки» це вже не змінило.

Навіть більше, в час, що залишився Вишневський міг забивати ще - навіть Корохов виносив м'яч з порожніх воріт. У підсумку - шоста поспіль домашня перемога ФК Ужгород. У Групі «А» другої ліги з'явився одноосібний лідер.

41 очко у закарпатців, вони посідають перше місце. Позаду, відстаючи на три очки, Карпати (Галич) і Поділля - у хмельничан буде матч в запасі, але навряд чи дербі з Епіцентром - це матч, в якому можна бути впевненими за очки.


ФК Ужгород - Поділля (Хмельницький) - 3:1

Голи: Ряшко, 45+2 (пен.), 67 (пен.), Пуканич, 85 - Пріхна, 45

Ужгород (стартовий склад): Готра, Машталір, Допілка, Минайленко, Федак, Шкіндер, Ряшко, Пуканич, Чонка, Ференцик, Вишневський.
Запасні: Восконян, Дуран, Тищук, Цень, Майборода, Капустей, Січка, Повхан, Лютнянський.
Головний тренер: Володимир Васютик.

Поділля (стартовий склад): Чуваев, Корох, Пернацкій, Воловик, Морговскій, Ліповуз, ПРІХНО, Костенко, Савошко, Каверін, Карпенко.
Запасні: Шухман, Панасенко, Цибульник, Шпікула, Мораренко, Прілёпа, Павлюк, Жданов, Матвеенко, Салбак.
Головний тренер: Віталій Костишин. ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 410 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: