Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Переконливий старт "Вітязя" (ФОТО)
13:48
Переконливий старт "Вітязя" (ФОТО)
Про двобій, у якому одні вчились грати, а інші творили на перспективу, дізнавайтесь далі.

Переконливий старт
Очікувати конкурентності в матчі стартового етапу Кубка Закарпаття, де команда, яка плавно переходить із районних змагань в обласні, опонує одній із кращих, та ще й суттєво підсиленій, команд першої ліги, не доводилось. У «Сільця» була певна надія відбитись і вибігти в контратаку, та це вдавалось рідко. Суперник планомірно шматував фланги, особливо лівий, захисту. Епізодами від творчих поривів колективу з Концова найпевніше в окремих опонентів голова йшла обертом. Справжнім щастям для підопічних Білана було хіба те, що загальна реалізація у команди з Ужгородщини поки десь так на слабеньку трійочку й над цим «Вітязю» перед зустрічами з більш кваліфікованими опонентами слід хоча б трішки, та й попрацювати.
 
Реальний гольовий момент виник уже на сьомій хвилині за наслідками атаки правим флангом, яку розпочав Балажинець та сконструювали передачами переважно в один Ніколаєв, Горняк та Ковтан. В’ячеслав завершив епізод прострілом на дальній кут воротарського майданчика, де Гальчак міг додати м’яч у сітку з вбивчої позиції метрів із п’яти, та трохи розминувся з шкіряною сферою. Трохи згодом Ніколаєв відгукнувся на правому краї воротарського майданчика на подачу з лівого флангу й ударом головою влучив у ближній від себе кут. Білак зреагував. Та за якусь хвильку-другу й Василь був безсилим врятувати свою команду від ще суттєвіших проблем. Ніколаєв заробив право на штрафний удар із правого флангу метрів із тридцяти п’яти. Горняк якісно подав на ділянку перед лінією воротарського майданчика й Ковтан головою підкорегував круглого в сітку – 1:0.
 
Навіть після зміни рахунку формат гри мало змінився. Фани з Іршавщини з прикрістю констатували: «Наші дуже рідко переходять центр поля». Доводилось часто порушувати правила й шанси в суперника забити зі стандарту регулярно виникали з інтервалом десь у п’ять-сім хвилин. Колобов заробив право на штрафний із гострого кута з правого краю й далі відгукнувся на ближній стійці на простріл із цього стандарту від Горняка й ударом метрів із дванадцяти підступно пробив поруч із ближнім кутом. На завершенні ще одного наступу по правій стороні Балажинець віддав середній пас уперед і лівіше на Гальчака. Микита сильно і влучно низом поклав круглого в лівий кут. Білак зумів дістати й перевести на кутовий.
 
Далі Ніколаєв на завершенні атаки по центру змістився до правого флангу й прострілив у центр карної зони, на ділянку перед воротарським майданчиком. Ковтан, Горняк і Кренько поборолись і останній із цього тріо невідпорно пробив у лівий кут метрів із дев’яти – 2:0.
 
Тільки після цього господарі під завершення тайму змогли створити хоча б якусь гостроту, коли Балажинець, після непоганої подачі Білана зі штрафного з правого флангу, в пожежному режимі виніс м’яч головою зі своєї карної зони.
 
На дебютній хвилині другого тайму рахунок мав змінювати свій статус на розгромний. Гальчак прострілив із лівого краю в центр штрафного майданчика, де Ковтан пропустив трохи далі на Горняка. Андріан знаходився на дуже вигідній позиції, та ударом із ходу спрямував м’яч над поперечиною. Після цього активізувались гравці «Сільця», які з інтервалом у три хвилини створили дві нагоди. Білан на завершенні атаки по центру влучно пробив із дванадцяти метрів. Харін у падінні відбив. А от після наступного удару, який стався на завершенні наступу суперників лівим флангом зі зміщенням до центру, Дмитро не зміг дотягнутись до м’яча, та той на його щастя оминув його браму із зовнішнього боку.
 
Ще через три хвилини відбулась атака у відповідь по центру й Ковтан із дальньої дистанції, як з гармати, влучив у лівий кут. Білак у падінні зумів відбити, продемонструвавши свій найкращий сейв. Ряд замін ще більше пожвавили ситуацію біля воріт Василя. Красношлик через якусь мить після появи на полі віддав уперед на Ковтана, а В’ячеслав переадресував правіше на Горняка. Та Андріан із суперової позиції пробив повз дальню ліву стійку, змусивши своїх фанів схопитись за голову.
 
Хвилин через п’ять Ковтан скористався послугою людини-паса Кренька й переправив м’яч у правий кут, та за мить до цього Мар’яна Сухан підняла прапорець. Та вже за мить навіть чарівний асистент арбітра не мала ніяких аргументів проти м’яча у сітці воріт Білака. Повхан опинився на завершені атаки лівим флангом і віддав на Горняка. Андріан ударом низом метрів із чотирнадцяти влучив у дальній кут – 3:0.
 
На наступний непоганий, та все ж відчайдушний, удар метрів із сорока від Білана Харін зреагував. Далі було чимало можливостей довести рахунок до хокейного. У одного Ковтана було щонайменше три можливості забити з меж штрафного майданчика, та реалізували тільки один епізод. Кренько дуже хорошим дальнім пасом знайшов попереду Ковтана й той ударом у правий кут реалізував вихід віч-на-віч на воротаря – 4:0. Хвилини через три В’ячеслав міг ще раз бути героєм виходу один-в-один, та вже не був таким швидким і захисники наздогнали. Нападник пробивав уже в боротьбі й Білаку вдалось відбити його розстріл впритул.
 
Під завісу поєдинку було кілька нагод забити з близької відстані. Кренько отримав м’яч на лінії штрафного майданчика й віддав правіше на Ковтана. В’ячеслав пройшов трохи вперед і повернув у центр на Дмитра, який потужно й влучно пробив метрів із десяти. Воротар був безсилим, та Василя підстрахував захисник, якаий самовіддано кинувся під м’яч. Хвилини через три Гальчак метрів із трьох-чотрьох влучив у ближній лівий кут без шансів для Білака на відбиття, та Іван Кормош підстрахував свого голкіпера й заблокував цей постріл уже на лінії воріт. Ще за хвильку-другу Повхан майже з тієї ж позиції метрів із п’яти пробив над поперечиною й дозволив «Сільцю» уникнути важкої долі Ямайки.
 
Спочивати на лаврах «Вітязю» не доводиться, бо далі суперники будуть більш маститі й можливо доведеться навіть пробивати післяматчеві вироки. «Сільце» отримало відповідь про всі свої слабкі місця й мають терміново залатати наявні тактико-технічні прогалини ще до старту в першій лізі.
 
 
Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Маряна Сухан та Вадим Шварц
Делегат ФФЗ – Василь Зайтлер
 
23 березня, м. Виноградів, стадіон «Пластмасовик», штучне поле, ясно, + 10 градусів, 50 глядачів
 
«Сільце» – «Вітязь» Концгазо – 0:4 (0:2)
 
Голи: Ковтан, 18, 81, Кренько, 32, Горняк, 65.
 
«Сільце»: Василь Білак, Сергій Білан, Юрій Вовканич, Олександр Гайдук, Дмитро Глеба, Владислав Кікало, Ростислав Матіко, Владислав Машіко, Василь Сочка, Микола Фущіч, Василь Орос.
Запасні: Андрій Хижняк, Іван Кормош, Михайло Жабур, Василь Лендєл, Мирослав Кобаль, Владислав Сочка, Михайло Кормош.
тренер – Сергій Білан.
 
«Вітязь»: Максим Харін, Вадим Селещук, Рудольф Балажнець (Іван Жентичка, 53), Євген Колобов (Василь Красношлик, 58), Мирослав Скрип, Євген Костик (Іван Варваринець, 52), Володимир Ніколаєв (Владислав Андрусь, 59), Дмитро Кренько, Андріан Горняк, Микита Гальчак, В’ячеслав Ковтан.
Запасні: Олександр Костик, Сергій Повхан, Анатолій Павліш.
тренери – В’ячеслав Пінковський.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 897 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: